עבור לתוכן

התייעצות לגבי כרטיס קול (עד1000 ש"ח) למפרט מחשב חדש.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אנטולי, הייתי שמח אם היית עוזר לי כאן ובכל מקרה אשמח לשמוע מכולם המלצות :

כמו שכבר ציינתי בפורום יש לי מערכת של HARMAN KARDON. אליה מחובר המחשב דרך DAC של AMC (החלפתי את ה CAMBRIDGE AUDIO).

אני רוכש מחשב חדש והתייעצתי בפורום של מפרטי מחשב אך בנושא כרטיס קול אשמח לעזרה :

רציתי לדעת האם כדאי לי לקחת לוח אם תומך 24 ביט או שזה לא חשוב ? האם כדאי לי לקנות כרטיס קול אודיופילי רציני עם יציאות אופטיות(את הXONAR D2 נתתי לאחי בגלל שהבאתי DAC) סביבות ה 1000 ש"ח ? האם זה ישפר משהו למרות שאני מחבר לDAC ? או שכדאי לי להשתמש בלוח אם עם כרטיס קול ON BOARD שיש לו יציאה דיגיטלית ?

השאלה כאן מתחלקת לשניים : המחשב מיועד לסרטים (קולנוע בייתי) ולמוסיקה (סטריאו) השאלה היא האם לא יהיה שיפור באחד מאלו (סרטים או מוסיקה) אם אקנה כרטיס קול ?

בתודה מראש

פורסם

עדיף לך לחבר לאון בורד. חבל לבזבז כסף על כרטיס שכל השימוש שלו הוא להעביר אות דיגיטלי.

פורסם

עדיף לך לחבר לאון בורד. חבל לבזבז כסף על כרטיס שכל השימוש שלו הוא להעביר אות דיגיטלי.

נכון. לא יהיה הבדל (אולי אפסי) בחיבור דיגיטלי.

פורסם

סליחה על הסטייה מהנושא, אבל תגיד למה בעצם החלפת את ה- Cambridge? איזה דגם הוא היה לך ולאיזה רמקולים היה מחובר?

פשוט שמתי עין על המגבר הזה ומעניין אותי לדעת אם יש לו איזה בעיות..

פורסם

אם ל-DAC שלך יש כניסת USB אז אין לך צורך בכלל בכרטיס קול. ואם יש לו רק כניסה אופטית אז זה כמעט ולא משנה חוץ מהשעון שבא מהכרטיס, אנשים ב-headfi עוד מתווכחים כמה זה משנה מה שאומר שכמעט ואין לזה חשיבות.

בנוגע ל24bit/192Khz, אם ל-DAC יש את היוסב ויש לו אפשרות להגיע לרזולוציה כזו אז אין לך מה לחשוב בכלל. באופן עקרוני, שמעתי קובצי Flac ברזולוציה כזו והופתעתי מאוד לטובה, גם כשעוד ידעתי שמצפה לי חווית סאונד. אמנם הפורמט, או יותר נכון רזולוציית המוזיקה הזו עוד לא סטנדרט (בלשון המעטה) אבל כשזה ייכנס זה יהיה להיט (ולא מאילנית). אז כדאי לחשוב קדימה. אם לDAC אין אפשרות להגיע לרמה הזו ואתה כן משתמש בו להמרה דיגיטלית אז לא משנה אם יש לך כרטיס שתומך בזה או לא כי ה-DAC יעשה את העבודה ואצלו משנה אם יש לו את האפשרות להגיע ל24bit.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הסטייה מהנושא, אבל תגיד למה בעצם החלפת את ה- Cambridge? איזה דגם הוא היה לך ולאיזה רמקולים היה מחובר?

פשוט שמתי עין על המגבר הזה ומעניין אותי לדעת אם יש לו איזה בעיות..

היי, זה לא מגבר למקרה שלא הבנת זה DAC- DIGITAL TO ANALOG CONVERTER. הוא מחובר למגבר ומקשר וממיר בין מקור המוסיקה (הנגן) לבין המגבר.

המגבר שלי זה הרמן קרדון והוא מחובר לרמקולים סונוס פאבר מדגם קונצרטינו.

אני הייתי מאוד מרוצה ממנו רק שה DAC של AMC שהבאתי הוא יותר טוב (השוויתי אחד מול אחד). עכשיו הקיימברידג' עדיין מנגן אצל אחי והוא מבסוט עד השמיים מהמכשיר.

פורסם

הבנתי.

אבל למה בעצם אתה צריך DAC, לא עדיף פשוט לחבר את היציאה האופטית (או אם אין אז את ה- S/P DIF) ישירות למגבר? נראה לי שכמה שפחות Convertor-ים בדרך הצליל אמור להישמע טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אבל למה בעצם אתה צריך DAC, לא עדיף פשוט לחבר את היציאה האופטית (או אם אין אז את ה- S/P DIF) ישירות למגבר? נראה לי שכמה שפחות Convertor-ים בדרך הצליל אמור להישמע טוב יותר.

זה נכון למקרים מסויימים אבל במקרה כזה של המרה לאנאלוגי ואני אסביר. אם תיקח פטיפון איכותי וקומפקט איכותי ותחבר את שניהם למגבר/רסיבר ותשים דיסק ותקליט שהם אותו דבר (אותו זמר אותו לייבל) ותמתג בין שניהם כשהם מנגנים יחד, אז אתה תשמע משהו מפתיע מאוד :

בפטיפון שומעים יותר טוב :kopfpatsch:

יש לכך סיבה והיא שניגון מוסיקה אנאלוגית דרך המגבר נשמעת יותר טוב, יותר חם וגם ממלאת יותר את תחום התדרים שאתה שומע. זו עובדה שלא נתונה לוויכוח בכלל וידועה מאז ומתמיד, אתה מוזמן לנסות ולהיווכח.

סיבה שניה היא שהממיר הדיגיטלי של המגבר איכותי ככל שיהיה לא מסוגל לעשות המרה איכותית כמו DAC איכותי ואני אסביר לך איך בודקים ואז תבין. לקחתי את הקומפקט דיסק שלי וחיברתי אותו מהיציאה הדיגיטלית שלו לDAC ומשם למגבר ושמתי אותו בכניסת וידיאו. לקחתי את אותו הקומפקט וחיברתי אותו במקביל לחיבור הקודם גם לכניסה הדיגיטלית של המגבר. שמתי דיסק והעברתי בין וידיאו ל CD במגבר כשאני שומע את אותו הקומפקט רק פעם דרך ה DAC ופעם ישירות למגבר. ההבדל עצום !!!!!!! סאונד מלא, חם, מפורט יותר. תחשוב הגיונית : יש לי מערכת של HARMAN KARDON סופר איכותית ורמקולים של סונוס פאבר מעולים, אז למה לי ללכת ולהביא DAC, כאילו מה חסר לי ? והאמת היא שעד שלא שמעתי את ההבדל במו אוזניי לא הבנתי עד כמה זה היה חסר לי.

וסיבה אחרונה שבגללה פתחתי את הדיון, היא שDAC ממיר לי מוסיקה דיגיטלית שמגיעה מהמחשב ואז אין צורך בכרטיס קול (לפחות לפי מה שממליצים לי החברה כאן) והחיבור דרכו הופך את המוסיקה להרבה יותר טובה.

פורסם

דווקא אני שמעתי את האגדה הזאת פעם על איכות הפטיפון נגד הסי-די אמנם מעולם לא נוכחתי לשמוע זאת באוזניי.

תשמע, אם זה אכן נכון אולי כדאי לך ללכת על כרטיס איכותי יותר על פני און-בודר, שמעתי ש M-Audio טובים לאודיו.

אולי תמצא את הלינק הזה שימושי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=250383.0

פטיפון.. לא יאומן.. חוזרים לימי ביניים :bash::lol:

פורסם
  • מחבר

כן כן פטיפון.

דבר ראשון המליצו לי כאן על M AUDIO כביררתי לגבי כרטיס ואז הזמנתי מחו"ל את ה ASUS XONAR D2 שהוא עילוי באמת בייחוד ביחס למחיר. שמעתי אותו אצל אחי וחבל"ז. אבל אני לא יודע אם יש לי כבר DAC כמה יעזור לי כרטיס קול ומשום כך אני מתייעץ.

שנית, לגבי פטיפון, לי יש פטיפון של טורנס בבית שהיום כמו שהוא הציעו לי עליו 1800 ש"ח, דגם מאוד רציני שלהם. אז נכון שיש לו את החסרונות שלו כמו רחשי רקע של מחט ונכון שאתה צריך להיות מאוד עדין איתו הכל נכון, אבללללללל, קח את אותו התקליט בדיסק ונגן את שניהם בו זמנית (התקליט והדיסק באותו השיר) ותעביר את שניהם ואני מבטיח לך שגם אתה תרצה לחזור ולחיות בימי הביניים. ההבדל הוא כה משמעותי שזה לא להאמין. מעבר לכך אם על חזרה לימי הביניים מדברים. תסתכל על כל מי שהוא חולה סאונד בנשמה ותראה מה יש לו בבית או מה הוא מחפש ותראה משהו מעניין. הוא מחפש מגבר מנורות ולאו דווקא חדש אלא מגבר מנורות בן 30 -50 שנה ולמה תשאל ואני אענה: כי הסאונד שלו חלומיייייייייייייייי. אני הולך לשים את ידי על מגבר מנורות של חברה גרמנית בשם תאנדברג בן 45 שנה. תאמין לי שאם תראה אותו ברחוב זרוק ליד איזה עץ שכלבים משתינים עליו לא תחשוב פעמיים ותמשיך ללכת. קופסת עץ מכוערת עם פאנל ספק כסוף ספק שחור. וכולו 15 וואט RMS לערוץ. 15 וואט !!!!!!! פה לא מדברים על הספקים אלא על סאונד, כי כשהזקן הזה פותח את הלוע שלו גם מגבר שתביא ב10,000 ש"ח לא יעמוד מולו (מניסיון). הוא נשמע כל כך טוב שאתה שומע את הרווח בין השיניים של הזמר. אז כן חזרה לימי הביניים זה נכון אני שם ואתה מוזמן להצטרף.

דרך אגב תודה על הלינק.

פורסם

שמע, יכול להיות ואולי אפילו קרוב לוודאי שאתה צודק. אבל כל עוד אין תקליטי פטיפון של Infected, Basshunter, Tiesto או אפילו Dido ו- Ace of Base האם יש סיבה בכלל להשקיע בזה? יכול להיות שאם תקנה מגבר טוב של Arcam אתה לא תצטרך אפילו DAC, ואולי אפילו תשמע טוב יותר.

אבל אין מה לעשיות, ג'וק זה ג'וק, ואם אתה נהנה מזה אז למה לא.

לפי הביקורות בחו"ל וגם באתר הזה ה- Xonar הוא אחלה כרטיס, ככה שיש לך אחלה מערכת.

פורסם
  • מחבר

נכון מה שאתה אומר ואני לא קרוב לוודאי צודק אלא צודק ואין דעות חלוקות בנושא בעולם הסטריאו רק שתדע. כל מה שציינתי הוא מה שאני יודע מנסיוני אבל עוד לפני נסיוני זה היה ידוע בעולם הסטריאו והביקורת עליו. בהחלט נכון שאין תקליטים של אמנים חדשים אבל אל תשכח שטייסטו לדוגמה זו מוסיקה אלקטרונית לחלוטין ומשום כך גם אם תשמע טייסטו בMP3 הידוע כקובץ עם סאונד על הפנים לעומת דיסק מקורי של טייסטו לא תרגיש בהבדל. אגב ARCAM היה לאבא שלי שהחליף אותו במגבר CLASS A של מיוזיקל פידליטי שנחשב ונשמע הרבה יותר טוב ממנו ועדיין אם אני מוסיף את הDAC למשוואה ומנגן דרכו את הדיסק למגבר מיוזיקל פידליטי הסאונד יותר טוב מאשר לנגן את הדיסק דרך המגבר בלבד. וכן בהחלט כן יש סיבה להשקיע בזה כי יש הרבה תקליטים אחרים גם ישנים יותר בטונות של תקליטים. והסיבה להשקיע בזה היא לשמוע באיכות. קח דוגמא :

לך יש סובארו שאתה נוסע בה. באתי ונתתי לך אופציה 3 ימים בשבוע לנסוע על וולוו ובשאר השבוע לנסוע על הסובארו. הרי ברור לך שלא היית מוותר על 3 ימים לנסוע בנוחות יותר טובה ולהינות מהנסיעה, נכון ? זה נכון שהסובארו מביאה אותך מ א' ל ב' אבל הוולוו נוחה יותר ומפנקת. אותו הדבר במוסיקה וסטריאו : זה נכון שטייסטו ואינפקטד לא באים בתקליט ובאמת אותם אני אשמע דרך הקומפקט אבל גם אז מחובר דרך DAC ואהפוך אותה לאנאלוגית ואז אשמע יותר טוב ממה שתשמע אתה. אבל בשביל להתפנק ממוסיקה יש לי את הפטיפון וכשאני שומע בו מוסיקה כמו לד זפלין, דורס ועוד ועוד חבל לכל העולם על הזמן.

פורסם

למה אתה אומר שאין את אינפקטד מאשרום בתקליטים? אני קניתי את CITIES OF THE FUTURE שלהם בתקליט,באוזן השלישית בת"א.איכות הסאונד

מדהימה,גם לעומת גרסת ה-CD.

פורסם
  • מחבר

נו מצויין :yelclap:, על אחת כמה וכמה. האמת היא שאני לא שומע את המוסיקה הזו אבל לפי מה שSYNTH אמר אין את התקליטים שלהם.

SYNTH אני מקווה שראית. אולי בסוף תקנה פטיפון ותצטרף לשיגעון. :screwy:

פורסם

נו מצויין :yelclap:, על אחת כמה וכמה. האמת היא שאני לא שומע את המוסיקה הזו אבל לפי מה שSYNTH אמר אין את התקליטים שלהם.

SYNTH אני מקווה שראית. אולי בסוף תקנה פטיפון ותצטרף לשיגעון. :screwy:

מי יודע :smile1: ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים