עבור לתוכן

עזרה בתכנון מארז קוביה (תמונות גדולות קצת) &

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל לתכנן מארז בצורת קוביה.

הקוביה תהיה 40 על 40 על 40

השלד יהיה בנוי ממוטות ריבועיים מאלומיניוום של 3x3 או 4x4 בתמונות אין אותם אבל זה ישתנה בשרטוט הבא.

הדפנות יהיו בנוי אלומינום כנראה 2ממ שלעתי מספיק ולא יקר מדי.

ויש גם את הצד הקדמי שיהיה מפרספקס של 3ממ

יהיה כנראה 2 מקומות לדי וי די או משהו בסלוטים גדלום

יהיה מקום ל3-4 דיסקים קשיחים למרות שיש לי רק 2

יהיו יותר מ5 מאוורי 120 ממ על שקט כמובן בטח 7 ולט :

תנו דעות ועצות

50cmcubehy1.jpg

50cmcube2xb3.jpg

50cmc76ubehb1.jpg

50c777mcubepi0.jpg

פורסם

נחמד נחמד...

2 מ"מ אלומיניום זה אוברקיל. המארז לא כזה גדול, אתה יכול להסתפק בלב שקט במ"מ בודד (למרות שאם ההפרש במחיר קטן מספיק... אוברקיל יכול להיות נחמד לפעמים).

לא ברור לי איך מתוכננת הסירקולציה, פרט אם אפשר.

הייתי מוסיף גגון שמכוון את האויר מהמאווררים אל כרטיס המסך (או ההפך - לא יודע איך הזרימה, כאמור).

משיקולים אסתטיים גרידא - רכז את כפתורי ההדלקה/אתחול וכל החרטא מקדימה על לוח מתכת/פלסטיק יחיד, שלא יראו את כל החוטים והבלאגן.

אם אתה יכול למצוא היטסינקים של פנטיום 3 או 4, להדביק עם דבק תרמי על הכוננים (להוריד את המדבקה קודם) ולשים מאווררים שקופים זה יכול להיות מגניב. לא יודע כמה הבדל זה יעשה, אבל זה עדיין מגניב.

פורסם
  • מחבר

האוויר יזרום מקדימה אחורה

מקדימה יהיו 2-3 מאוורים של 120mm

יכול להיות שאני יעשה תעלה מפרספקס או אלומיניום כרטיסים

מעל הלוח אם יהיה גם מאוורים אבל לא החלטתי אילו

יהיה גם קצת מאוורים על הגג אבל לא בטוח

הכפתורים יהיו כנראה בין המאוררים לכונים ויהיו בתוך קופסה ויהיה סליבינג בכל המארז אז לא כל כך יראו את החוטים

הרעיון של ההיטסינקים נחמד אבל אני צריך לבדוק את זה

מישהו יודע כמה עולים לוחות אלומיניום 1ממ ו2ממ?

פורסם

לדעתי זה יותר מידי מאוורירים

2 מקדימה יספיק

אולי אחד למעלה

ואולי עוד 2 מאחרה להוציא

את הפרספקס אני מציע לך לקחת עם שקיפות נמוכה יותר .. כלומר פרספקס ציבעוני

ואל תעשהאותו על כל הפאנל הקדמי .. זה לא יראה טוב בחיבורים שים כמה מילימטר מתכת בצדדים

וכדאי לך גם לצבוע את הכוננים .. הגוף של הכונן עצמו.. כדאי שלא יהיה אפור מתכתי עם מדבקה מעפנה

ואתה בטוח שאתה רוצה לשים 2 ?

צורב DVD אחד נראה לי מספיק ...

פורסם
  • מחבר

לגבי המאוררים אני יחליט בסוף

הפרספקס יהיה אולי צבעוני אבל זה תלוי מה אני יכול להשיג

הכוננים יהיו אחד צורב דיוידי ויהיה עוד משהו כמו בקר מאוורים או משהו בסגנון בשני

והצבע של הכונן הוא סתם כדי להמחיש בזה שלי הוא שחור לגמרי

פורסם

אני מניח שקירור מים לא בא בחשון במארז הזה. אם ככב אתה לא צריך 3 מאווררי 120 מקדימה. מספיק 2.

מאוורר נוסף מאחורי המעבד זה רעיון טוב אבל אני רואה שלידו שמת 2 מאווררי 80מ"מ (או 92 אבל בטח לא 120) ואני לא מבין למה.

בתכנון שלך יש המון שטח לא מנוצל, או שעדיין לא תכננת את כל הפרטים לעומק, אבל כמו שזה נראה עכשיו יש לך בזבוז עצום של מקום.

עוד דבר. שימוש ב פרופילי אלומיניום 3X3 או 4X4 זה אוברקיל מטורף. 2X2 יעשה את העבודה ויהיה הרבה יותר אלגנטי. כנ"ל לגבי אלומיניום לדפנות. 1-1.5מ"מ יספיק בהחלט, 2 זה כבר מוגזם.

העיצוב מאוד בסיסי ואם תתחיל לבנות מארז עם כמות פרטים כזאת, בטוח תיתקל בבעיות בשלב כזה או אחר. תשקיע קצת ותכין עיצוב מפורט עד כמה שאפשר כזה למנוע טעויות חישוב.

פורסם
  • מחבר

התכנון הוא עדיין בשלב הראשון הגס כי רק עבדתי עליו 2 שעתיים באמת ולגבי הפרופיל אם אתה אומר ש 2על2 יספיק זה יהיה יותר טוב כי אין לי נסיון לדברים כאלו.

בשרטוט גם לא שמתי את התעלות שאני מתכוון לעשות כך שיש לי צורך בכל כך הרבה מאוורים

אם מישהו יודע את המחירים של אלומיניום זה יעזור לי מאוד.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הדאבל פוסט פשוט יש עדכון

עדכון:

3\12\07

התחתי לעשות את השרטוט מחדש כולל השלד ובמימדים מדויקים

זה רק ההתחלה אז זה עדיין בסיסי

שמתי לוח מעל החלק של השלד התחתון בשביל החשמל

שמתי צינור קטן בין הספק ללוח כדי להסתיר את כל החוטים חוץ מהכבל של הלוח אם בגלל שלא נראה לי שצריך אבל אפשר לעשות את אותו דבר איתו

עכשיו אני מצייר את הכוננים

כנראה אני אשתמש גם בicage או משהו דומה של חברה אחרת

50cmcube2pe4.jpg

50cmcu8e2yl9.jpg

פורסם

סתם שאלה - איך אתה מתכונן לחתוך את המוטות / לוחות לגודל המתאים?

פשוט אבא שלי עובד בחנות/מפעל לתיבות דואר ומתמצא קצת בנושא. שאלתי אותו איך/איפה/כמה והסברתי לו למה אני שואל. הוא אמר ש-

א. בדרום ת"א (רח' סלמה והאיזור) אפשר למצוא מקומות שמוכרים פחים וכד', אבל לרוב הם עובדים בנפחים גדולים. הם לא רגילים שנכנס מישהו לחנות וקונה לוח או שניים.

ב. אם אתה רוצה להזמין חתוך מראש בגודל מסוים זה יעלה לך לא מעט.

ג. אם אתה הולך לחתוך לבד עם דרמך ואין לך ציוד מתאים (משמע, גיליוטינה) אתה הולך לאכול חרא (כך הוא תיאר את זה) בפרויקט שלך.

אני מקווה שיש משהו שממש לא הבנתי ושאתה בכ"ז יודע מה אתה עושה.

אם לא, קח את מה שאמרתי לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

אני חותך את המוטות עם משור דיסק נייח שמיועד לחתוך פרופילים

ואת הלוחות אני יחתוך עם משור שולחן לאלומיניום

זה לא הבעיה שלי

וגם מצאתי מקום לקנות את החלקים

אני צריך ייעוץ מעיצוב לא בבניה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים