עבור לתוכן

שאלה | האם יש הבדלים בין החברות של הכרטיסי מסך !?

Featured Replies

פורסם

תשמעו מחר בעזרת השם אני הולך להביא את ה8800GT שלי.

הוא הגיע לחנות בינתם רק חברת ASUS האם היא טובה יותר או פחות טובה מgigabyte/ledtek ?

תודה לעזורים ! :xyxthumbs:

פורסם

אין הבדלים

תקרא מהסטיקי

האם כדאי לי לקנות כרטיס מסויים מחברה א' או מחברה ב'?

לרוב, ההבדלים בין אותו כרטיס בין חברה אחת לאחרת מסתכמים בבאנדל (המשחקים, התוכנות ושאר התוספות שבאות עם הכרטיס בגרסת הRETAIL) וההבדלים בביצועים מינוריים אם בכלל קיימים. לכן, מומלץ להסתכל באתר היצרן לבדוק מה בא אצל כל חברה ובכך להטות את הכף לטובת חברה מסויימת. כאמור, אם ההבדלים אכן מסתכמים בבאנדל בלבד, והרכישה היא של כרטיס OEM (משמע - ללא הבאנדל), העלות הכספית תהיה הגורם המכריע.

לעיתים, החברות משנות גם את הקירור של על הכרטיס לאחד חזק ו/או שקט ו/או פסיבי (ללא מאוורר) ו/או עם חיבור מובנה לקירור מים. אם ברצונכם לבצע OC או להשקיט את כרטיס המסך, מומלץ לשקול לקנות כזה כרטיס עם קירור מיוחד מובנה. דבר זה יכול לחסוף עלויות של רכישת קירור בנפרד וחוסך את המאמץ והסיכון שבהחלפת קירור (כי הרי הקירור השונה בא כבר מורכב). ישנם חברות שכבר מבצעות OC מראש אצלם וזה מכוסה באחריות המוצר. זה יתרון לאלה שלא רוצים/יודעים להתעסק בOC ופוחדים לסכן את הכרטיס שלהם.

יש לשים לב שחברות שמשנות את הקירור/יעשו OC או יבצעו שינוי אחר בכרטיס, יכולים לדרוש תוספת כספית גבוהה ו/או לצמצם את הבאנדל שבא עם הכרטיס

פורסם

יש הבדל באיכות התמונה בכרטיסים ישנים (תקופת הגיפורס 3 והרדאון 8500) מכיוון שבהם הפילטרים לא היו בתוך הליבה.. אבל כעת הכל בדיוק אותו הדבר חוץ מהקירור, מה שבא עם הכרטיס ולפעמים גם מהירויות השעון.. (יש חברות שממהירים כרטיסים ומוכרים את זה כדגמים משופרים\מומהרים).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי על העזרה שלך !

אבל ששאלתי אותם היום בחברה אם אפשר לשים על הכרטיס 8800GT מאורר של זלמן/טרמנטק או כל חברת אחרת אמרו לי שהכרטיס מגיע עם גוף קירור ומאורר !

ואי אפשר להחליף מאורר ! אני לא יודע אם זה באמת נכון ! אבל אני מקווה שהמאורר והגוף קירור יספיקו כדי לשמור עליו בטמפ' נורמלית ! וממוצעת !

אבל האם זה באמת נכון שאי אפשר להחליף !?

פורסם

אפשר להחליף מאורר אבל זה מבטל לך את האחריות על הכרטיס..

וכן המאורר המקורי יבצע את העבודה שלו בטמפרטורות סבירות בהחלט.. אלה אם כן אתה רוצה להמהיר או שהרעש יפריע לך אז שווה לשים היטסינק ומאורר חדשים..

פורסם
  • מחבר

הוא מרעיש עד כדי כך !?!?

ומה אני יכול לשים שיעשה את רעש פחות ומידה והוא עושה המון רעש !?!

פורסם

לא דיברתי על הכרטיס הספציפי הזה.. לא שמעתי אותו אז אין לי שמץ.. אבל תקרא ביקורת ותראה לבד אם הוא מרעיש או לא.. ובדרך כלל הרעש בהחלט נסבל (כל עוד זה לא 5800U :P)..

פורסם

זה תלוי גם במארז.

עם סירקולציה נכונה וטובה הוא בכלל לא מרעיש.

הייתי אצל חבר שלי ולא שמעתי כלום.

ואם הוא מרעיש אתה תמיד יכול לקנות קירור שקט אבל כמו שכבר אמרו זה מבטל את האחרויות.

מה שכן אפשר לעשות אם קורה משהו - פשוט מחזירים את הקירור המקורי ומתפללים שהם לא ישימו לב שהקירור הוחלף והם יתקנו את הבעייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים