עבור לתוכן

בעיה בלוח אם P35-DS3L

Featured Replies

פורסם

כנראה שכרטיס הקול, שנמצא על הלוח אם, הפסיק לעבוד בסטיראו. עכשיו אני חושב שזה אולי בגלל האוברקלוק שעשו לי, בפורום אבורקלוק לא ממש עזרו לי להבין איך אני מחזיר את זה למצב המקורי. בכל אופן רציתי לדעת איך אני מעדכן את הביוס שלי? ואיך אני יודע איזה גרסא יש לי(rev. 1 או 2)?

פורסם

מידע לגבי עדכון ביוס תמצא באתר של גיגאבייט : www.gigabyte.com.tw

תוכל לבדוק את גרסאת הלוח באמצאות EVEREST :

Computer -> DMI -> Motherboard

פורסם
  • מחבר

הגירסא שלי היא x.x מה זה אומר?

פורסם

לא חושב שהביוס יכול לשלוט על הכרטיס קול חוץ מלהדליק ולכבות אותו, לדעתי זה משהו בהגדרות\רמקולים שלך.

פורסם
  • מחבר

הרמקולים עובדים בסדר גמור במחשב אחר. נראה לי שזה האוברקלוק וגם זה שזה ליד הכרטיס מסך(החום שבאזור).

פורסם

יש לי את הלוח הנ"ל לגבי הרמקולים אני לא יוכל לעזור לך אבל לגבי הביוס כן

יש לך בדיסק של הלוח תוכנה לעדכון ביוס תתקין אותה תבחר סרבר והתוכנה תעשה לך את העדכון לבד!

ד"א

יצא ממש לא מזמן עדכון ביוס חדש ללוח הזה F6

פורסם
  • מחבר

זה מוחק את הדיסק הקשיח או כל מיני דברים כאלה?

פורסם

לא זה לא מוחק כלום!

לביוס יש זיכרון משלו על גבי הלוח אם שאותו זה מעדכן

רק כדאי לא לעשות כלום באותו זמן במחשב ואחרי זה לעשות ריסט למחשב

אההה ושאתה נכנס לתוכנה הזאת תסמן V איפה שצריך שהוא יחפש לך את הביוס המתאים כדי שלא תצתרך לחפש אותו בעצמך ולהסתבך עם זה!

פורסם
  • מחבר

סבבה. תודה רבה!

פורסם

אם אתה רוצה לבטל OC שעשו לך ללוח, פשוט תטען את הגדרות ברירת המחדל בביוס. אין ממש צורך בצריבת ביוס חדש (אלא אם כן הוא גורם לך לבעיות, או שהוא מוסיף תמיכה או מתקן בעיות קיימות).

אם ה OC שנעשה לך מבוצע ע"י תוכנה שעולה בזמן עליית מערכת ההפעלה, פשוט תבטל/תסיר אותה.

פורסם

לא מומלץ לעשות שינוי BIOS ללוח אלא אם יש בעיה כלשהי שנגרמת מהBIOS הקיים

פורסם

לא מומלץ לעשות שינוי BIOS ללוח אלא אם יש בעיה כלשהי שנגרמת מהBIOS הקיים

לא מדובר בשינוי ביוס אלה בעדכון הביוס מהשרת של החברה

ולמה זה לא מומלץ?

פורסם

הביוס הוא הרכיב הראשון שמופעל כאשר אתה מדליק את הלוח, והוא זה שגורם לשאר הלוח לעבוד. אם במהלך העידכון שלו משהו ישתבש (למשל - הפסקת חשמל), אז הנתונים שבביוס לא יהיו קריאים, והלוח פשוט לא יידע מה לעשות, וכלום לא יעבוד לך. מצב אחר - יכול להיות שתצרוב ביוס של לוח אחר, וגם אז סביר להניח שהלוח לא יעבוד, כי הביוס יפנה את הלוח לרכיבים דרך כתובות לא נכונות (שלא מתאימות ללוח עליו הוא צרוב). בכל מקרה, גם כאן הלוח יראה כ"מת". כמובן שיש לקחת גם בחשבון אפשרות שבמהלך העידכון ה windows ייקרוס (סתם כי הוא windows), וגם אז נתוני הביוס יישתבשו (לכן בד"כ עושים עידכוני ביוס דרך DOS אמיתי).

זאת הסיבה שלא עושים עידכון ביוס שלא לצורך.

מצד שני, העידכון עצמו לוקח רק כמה שניות, ואם אתה עושה אותו דרך התוכנה הרשמית שבוחרת לבד את העידכון הנכון משרת החברה, הסיכוי שמשהו יישתבש בזמן הזה הוא קלוש. חוץ מזה, לחלק מהלוחות היום יש הגנה כלשהי מפני שיבוש של הביוס, אז אין כל-כך ממה לפחד.

פורסם

אני חושב שאין מה לפחד מלעדכן את הביוס בלוח הזה

אם עושים את זה דרך התוכנה אז בין התהליכים היא עושה גם גיבוי (backup) כנראה של הביוס הנוכחי

פורסם
  • מחבר

רק כדי לידע את מי שלא הבין, אני רוצה לעדכן את הביוס כדי לוודא שהבעיה בקול לא נובעת בגלל הביוס/האוברקלוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים