עבור לתוכן

מדינה יהודית (מסורתית) או מדינה לכלל האזרחים? מה אתם מעדיפים.

מה תעדיפו? 817 הצבעות

1. 1. מה תעדיפו?

• יהודית (מסורתית)
    • לאומית
    • כלל האזרחים

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני לא מאמין אני בדיוק אוכל את הסרטים האלה עכשיו.....אתה לא יודע כמה שאני מזדהה איתך.אנחנו פעמיים בשבוע רבים על הנושא של הדת וכל פעם זה על

אותה מנטרה היא רוצה בית על מסורת ואני רוצה בית חופשי היא רוצה רבנות אני רוצה קפריסין.דיי אני רואה שאני לא היחיד שסובל מגבה אותך ב 100 אחוז

אבל דבר אחד ברור אהבה מנצחת יותר מכל דבר.ותמיד אבל תמיד אנחנו ביחד ולא נותנים לזה לשבור את הקשר שלנו (למרות שאם היא היתה חילונית כבר

מזמן היינו נשואים).

• תגובות 271
  • צפיות 19.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אז תגידו לי שניכם אז אין תכלית לעולם? יעני העולם הפקר? אדם נולד ומת וזהו?

פורסם

מזה נולד ומת וזהו? הוא עושה "קצת" באמצע אתה לא חושב? עובד מתחתן,תורם..מקים משפחה..

אם התכלית שלך היא אחרת זכותך. התכלית שלי היא להקים משפחה,לגדל בכבוד ילדים ונכדים,להיות מאושר ועוד הרבה דברים...

אם אתה חושב שאם אני לא אתחתן חתונה דתית ולא אעלה לתורה (מה שלא עשיתי בגיל 13) לחיים שלי לא יהיו תכלית כל מה שנותר לי לומר זה - אני משתתף בצערך..

avidan28,

ברור שהאהבה יותר חשובה,אני חס וחלילה לא הולך להיפרד ממנה בגלל זה אבל בהחלט מותר ללחוץ. אני אהיה מאושר אם היא תסכים להתחתן בקפריסין ואחרי זה איפלו להמשיך לנפוש שם.

פורסם

מזה נולד ומת וזהו? הוא עושה "קצת" באמצע אתה לא חושב? עובד מתחתן' date='תורם..מקים משפחה..

אם התכלית שלך היא אחרת זכותך. התכלית שלי היא להקים משפחה,לגדל בכבוד ילדים ונכדים,להיות מאושר ועוד הרבה דברים...

avidan28,

ברור שהאהבה יותר חשובה,אני חס וחלילה לא הולך להיפרד ממנה בגלל זה אבל בהחלט מותר ללחוץ. אני אהיה מאושר אם היא תסכים להתחתן בקפריסין ואחרי זה איפלו להמשיך לנפוש שם.

[/quote']

אני רוצה להבין אתה אדם לא מאמין בכלל? או שאתה כן מאמין אבל בתכלס כל הקטע של הדת היא לא בשבליך.?

ולגבי מה שאמרת יש את ההאמצע נו ואז? אז למה האדם מת בכלל? כל היום הוא עובד כסף ובתים כו. ובסוף הוא משאיר את הכל כאן.

פורסם

אז מה הטענה שלך?

שהאדם חי בשביל לעבוד את אלוהים?

מה זו הקדמוניות הזו? :-X

פורסם

אתם יהודים לעזאזל!!! (רובכם בכל אופן) תפנימו זאת טוב טוב לראש!! יש דברים שמותר לגויים ואסור ליהודים, אנחנו חייבים בחתונה "כשרה" וקבורה הלכתית (יענו לא בארון) וזה לא כפייה דתית!! תפסיקו כל דבר לזרוק כפייה דתית!! אתם יודעים מה אתם עושים?? את בדיוק משהחרדים עושים.. כופים עלינו, רק שאתם כופים עלינו כפיה חילונית!! (כן יש כזה דבר!!!)

קיצר חפרתם בנושא שנמצא בכמה רבות מעליכם, רוצים לדעת יותר לכו לשיעורי תורה ותלמדו קצת.. שמה היו לכם תשובות לכל השאלות שקשורים לעולם לבריאתה והלכה..

פרח שצובע את הים באדום גם כן.. איזה דביליזם מוחלט! עד עכשיו אני שובר את הראש עד כמה אפשר להיות סתום... :s07:

לא מתאים לכם סעו לאמריקה או לאירופה שם הדעות שלכם יתקבלו בברכה ואפילו אולי גם תתנצרו או תתאסלמו או אפילו פאקינג גורו, יתאים לכם..

פורסם

אז מה הטענה שלך?

שהאדם חי בשביל לעבוד את אלוהים?

מה זו הקדמוניות הזו? :-X

לא. אדם לא חיי רק לעבוד את הה' . אדם גם חייב לחיות את החיים להנות מהם . אבל לעולם יש תכלית. לא באת לכאן רק לעשות ילדים וכסף ואז ללכת מכאן.

וגם כל הקטע הזה שהעולם נברא מפיצוץ. אז איך לאדם יש נשמה? אל תבלבלו לי את הביצים כי אני אישיתי עשיתי סיינס לגבי סבא שלי אז אין הוכחה יותר חזקה מזאת שיש נשמה.

אני רוצה לשאול דווקא אותך Lost Spirit האם לשעון שיש לך ביד האם מישהו יצר אותו ? או שהוא נוצר לבד או היה כאן תמיד? תענה

פורסם

חייבים? מי אמר חייבים? למה אנחנו חייבים?

זה פשוט זלזול בכבוד האדם, זלזול באינטליגנציה של האדם.

כיצד אנחנו בדיוק 'כופים עליכם' את החילוניות?

האם קרה לך מקרה שאיזה חילוני בא ואיים עליך שאם לא תסע בשבת אז הוא יסקול אותך באבנים?

מישהו זרק אותך לטיב טעם ואיים עליך שאם לא תקנה ותאכל חזיר אז הוא יוציא אותך להורג?

היכן בדיוק הכפיה?

זו אינה כפיה, זהו חופש מדת, ישנו חופש דת המאפשר לאדם לעסוק בכל דת שהוא רוצה,

מצד שני יש את חופש מדת המאפשרת לכל אדם לא להיות בעל אמונה.

קוראים לזה דמוקרטיה, חופש מדת ובטח קצת מרחב מחיה.

פורסם

אתם יהודים לעזאזל!!! (רובכם בכל אופן) תפנימו זאת טוב טוב לראש!! יש דברים שמותר לגויים ואסור ליהודים, אנחנו חייבים בחתונה "כשרה" וקבורה הלכתית (יענו לא בארון) וזה לא כפייה דתית!! תפסיקו כל דבר לזרוק כפייה דתית!! אתם יודעים מה אתם עושים?? את בדיוק משהחרדים עושים.. כופים עלינו, רק שאתם כופים עלינו כפיה חילונית!! (כן יש כזה דבר!!!)

קיצר חפרתם בנושא שנמצא בכמה רבות מעליכם, רוצים לדעת יותר לכו לשיעורי תורה ותלמדו קצת.. שמה היו לכם תשובות לכל השאלות שקשורים לעולם לבריאתה והלכה..

פרח שצובע את הים באדום גם כן.. איזה דביליזם מוחלט! עד עכשיו אני שובר את הראש עד כמה אפשר להיות סתום... :s07:

לא מתאים לכם סעו לאמריקה או לאירופה שם הדעות שלכם יתקבלו בברכה ואפילו אולי גם תתנצרו או תתאסלמו או אפילו פאקינג גורו, יתאים לכם..

לא.

הנושא הזה לא "מעלינו" בשום רמה. אנשים שרוצים לדעת ילכו לחפש תשובות, או שכבר הלכו לחפש את ה"תשובות" ולא השתכנעו מהממצאים (כמוני). הנושא הזה בהחלט לא נישגב מבינתי או בינתו של כל אחד אחר שקצת חושב ושואל שאלות. היהדות היא כפי שהיא צריכה להיות - נגישה לכל אדם בוגר ובר דעת.

אבל האם אתה רוצה לדעת? האם אתה יודע את התשובות? איזו תשובה יש לך מלבד "לכו תקראו ספרים, לכו להרצאות וסמינרים.."? אני בספק רב שלך יש תשובה כלשהי מלבד היכולת לצעוק בקולי קולות "אתם יהודים!! לכו לשמוע את הרב.."

ואני את ההרצאות ראיתי. את הספרים קראתי. ולא השתכנעתי. לי לפחות היה את הראש הפתוח לבדוק את הצד השני. אתה לעומת זאת, אטום, ואת אטימותך אתה מנסה להשרות על אחרים שלא מוכנים לקבל את התורה כעובדה, כשאתה הוא זה שלא מסוגל לנסות אפילו לבדוק תיאוריות אחרות.

הפוסל - במומו פוסל.

בוא נלך בגישה המעאפנה שלך - אני מזמין אותך לקרוא מאמרי מדע, לבוא להרצאות בפקולטות של פיזיקה וביולוגיה בטכניון. אני טוען שיש שם תשובות. אה, אבל אתה כנראה תנסה לחפור במשהו מעמיק מדי בשבילך, אז אולי לא כדאי..

אתה רוצה להשתתף בדיון? תן תשובות של ממש במקום לזעוק "אתם לא יודעים כלום!! אתם כולכם בורים ועמי הארץ! לכו להרצאות!!". בהצלחה, הו חכם גדול ונשגב.

פורסם

לא.

הנושא הזה לא "מעלינו" בשום רמה. אנשים שרוצים לדעת ילכו לחפש תשובות, או שכבר הלכו לחפש את ה"תשובות" ולא השתכנעו מהממצאים (כמוני). הנושא הזה בהחלט לא נישגב מבינתי או בינתו של כל אחד אחר שקצת חושב ושואל שאלות. היהדות היא כפי שהיא צריכה להיות - נגישה לכל אדם בוגר ובר דעת.

אבל האם אתה רוצה לדעת? האם אתה יודע את התשובות? איזו תשובה יש לך מלבד "לכו תקראו ספרים, לכו להרצאות וסמינרים.."? אני בספק רב שלך יש תשובה כלשהי מלבד היכולת לצעוק בקולי קולות "אתם יהודים!! לכו לשמוע את הרב.."

ואני את ההרצאות ראיתי. את הספרים קראתי. ולא השתכנעתי. לי לפחות היה את הראש הפתוח לבדוק את הצד השני. אתה לעומת זאת, אטום, ואת אטימותך אתה מנסה להשרות על אחרים שלא מוכנים לקבל את התורה כעובדה, כשאתה הוא זה שלא מסוגל לנסות אפילו לבדוק תיאוריות אחרות.

הפוסל - במומו פוסל.

בוא נלך בגישה המעאפנה שלך - אני מזמין אותך לקרוא מאמרי מדע, לבוא להרצאות בפקולטות של פיזיקה וביולוגיה בטכניון. אני טוען שיש שם תשובות. אה, אבל אתה כנראה תנסה לחפור במשהו מעמיק מדי בשבילך, אז אולי לא כדאי..

אתה חיפשת תשובות איפה בדיוק ואיך תציין לי אחי?

פורסם

אז זהו שדמוקרטיה זו מושג שהומצא ע"י היוונים.. ומי אם לא היו הכופרים הכי גדולים? היוונים כמובן! אולי גם תאמצו את אמונותם לאלים זאוס הרה הרקולס וחבריו..

מדינת ישראל לא צריכה להיות תחת שליטה דמוקרטית אילא היא צריכה להיות בשליטה מונרכית, דהיינו שליטה מוחלטת ע"י מלך. כמו בימנו הגדולים בתקופת דוד המלך שאול המלך רחבעם.. טוב אז באותה תקופה לאנשים כמוכם היו הוכחות לקיום השם, בניסים ובתופעות העל טיבעיות ובהענות לבקשות.

את זה לא נקבל כל עוד שנתנהג כמו הגויים (זה נשמע כאלו אני מזלזל בהם אני אני לא אני מאוד מכבד אותם ויש לי כמה וכמה חברים לא יהודים) קיצר אין לי כוח להסביר לכם כי אתם דבקים בדעות שלכם ולא מוכנים לשמוע ולהבין, אתם רוצים לדעת טוב יותר לכו רק בשיעור תורה אחד ותאולי תתחילו להבין..

ותפסיק לבלבל ת'מוח עם זלזול בכבוד האדם ובאינטלגנציה שלו!! כן אנחנו חייבים להתחתן וכו' על פי ההלכה!! כי זה אנחנו יהודים מה לעשות "נענשו כך"!!!

נמאס מהצדקנים השמאלנים האלה!!! תעשו טובה אתם לא צריכים לרדת ארצה??! כרטיס עלי!!

בקצב הזה לא תהיה לנו מדינה בכלל... :pissed: שלא נדבר על עם...

פורסם

אתה מטומטם או מה?

אנחנו אתאיסטים לא נגד היהדות :bash::s07:[br]פורסם בתאריך: 28.11.2007 בשעה 15:54:31

ותפסיק לבלבל ת'מוח עם זלזול בכבוד האדם ובאינטלגנציה שלו!! כן אנחנו חייבים להתחתן וכו' על פי ההלכה!! כי זה אנחנו יהודים מה לעשות "נענשו כך"!!!

נמאס מהצדקנים השמאלנים האלה!!! תעשו טובה אתם לא צריכים לרדת ארצה??! כרטיס עלי!!

בקצב הזה לא תהיה לנו מדינה בכלל... :pissed: שלא נדבר על עם...

לא חייבים שום דבר, יהודים או לא, אני לא אעשה משהו בגלל שאיזה ספר מדומיין אומר לי לעשות.

מדינה תהיה לנו, ברגע שהחרדים החביבים שלך ילכו לצבא ולא יתפללו לספר בטענה שזה מה שיציל את המדינה :s07:

פורסם

מה מצחיק. ששאלו את בן גוריון למה אתם אומרים שארץ ישראל היא שייכת לכם היהודים? מה הוא ענה שבתורה הבטיח לנו ה' את ארץ ישראל. אוו פתאום איכפת לו מה שכתוב בתורה לבן גוריון. אז מה השיבו לו תגיד לנו בן גוריון כל מה שכתוב בתורה אתה מקיים? חחחחחחחח . המבין יבין .

Lost Spirit היקר לא ענית על שאלתי למעלה.

פורסם

רוני, שים לב שלא אותי שאלת ;)

ובקשר לבן גוריון, אז מה? אין זה אומר שאני כמוהו [או כל אחד אחר].

פורסם

רוני

הרבה ספרים והרצאות (בתקופה ששירתתי עם ביני"שים בצבא וקראתי ספרים ששאלתי מהם, וגם לינקים להרצאות וידאו מכל מני רבנים וחכמים בסגנון שאתה נתת היום באחד הדיונים), השתתפות בהרצאות בכל מני סמינרים ומרכזים (בין היתר אפילו הלכתי לבדוק את המרכס לקבלה), הרבה שיחות ודיונים אחד על אחד עם רבנים (שוב בהמלצות ביני"שים שאני מכיר, שכנים דתיים, אינטרנט) וכו'.

לתקופה ניסיתי לסגל לעצמי אפילו אורח חיים כמעט דתי לגמרי, בהדרכה כמובן, רק בשביל להתנסות בזה. כדי באמת לחקור את העניין לעומק, ולהיות שלם עם עצמי שהלכתי רחוק ככל האפשר. לקחתי חלק במעין אורח חיים של קהילה דתית, ועד כמה שזו היתה חוויה מאלפת, שום דבר לא באמת שכנע אותי. שום דבר לא באמת משך אותי, לא סחף אותי פנימה.

איפה בדיוק? אני ממש לא זוכר לומר לך שמות וכתובות. אולי אם אני אפשפש איפשהו במגירות אני אמצא משהו. אבל הרוב הגדול היה באיזור הצפון.

זה היה פרק בחיי שאני שמח שעברתי, למדתי המון, אבל אני משאיר אותו firmly מאחוריי.

והכל מתוך רצון להתבונן למקומות אחרים ולנסות באמת להבין. זו בעצם לדעתי צריכה להיות מטרה רצינית בכל ויכוח בין תרבויות ואמונות.

Shako, למה אתה מתעלם ממה שאמרתי לך?

דרך אגב, תרבות יוון היא מהתרבויות המפוארות והתורמות ביותר לאנושות אי פעם, כמעט בכל תחום אפשרי. אבל אתה באטימותך מסרב לראות זאת. עזוב ענייני אמונה, ותקבל את העובדות בשטח - תרבות יוון ה"כופרת" הזו הגשימה כ"כ הרבה דברים ונתנה המון דברים שעיצבו את פני האנושות לחיוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים