עבור לתוכן

Bootcamp Vs. Parallels Vs. Vmware מה ההבדל?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם..

בזמן האחרון התחלתי להתעניין בMac, וכיצד הוא יכול להוות לי תחליף ללפטופ "רגיל". בנתיים אני מנסה "לגייס" תקציב לעניין..

קראתי קצת את התוכנות שעוזרות להריץ winXP ומצאתי שלוש כאלה Bootcamp Parallels Vmware

מה שהבנתי עד עכשיו זה ש:

1) bootcamp זה בעצם dual boot עם win, לא הבנתי אבל איך המחיצות מתחלקות כאן? מה לגבי NTFS וכו'?

2) Parallels Vmware, הבנתי ששתיהן מבצעות בדיוק את אותה פעולה, אז מה באמת ההבדל בינהן?

עכשיו לשאלות:

1) יש הבדל כלשהו עם אני משתמש בvirtual pc או עושה שימוש בbootcamp?

2) מה עדיף להרצת משחקים?

3) איך הולך כל ניהול המחיצות? מחיצת הWIN היא בNTFS ומחיצת הmac היא HFS? האם תיהיה לי גישה למחיצה השנייה בזמן שימוש בOS השני?

4) נגיד ואני מחבר הארד-דיסק חיצוני שמפומרט בNTFS, אני אוכל לקרוא\לכתוב עליו קבצים ישירות מהOSX או שאני אצטרך להישתמש בWIN?

5) ישנם ידיעות על יציאת MBP חדש?

סליחה על החפירה, אני חדש בעניין..

תודה מראש

Install

פורסם

אין לי שמץ, אבל גם אני מתעניין, ממה שנראה לי.

BootCamp (שמגיע היום כבר רק בתוך Leoperd) זה מכלול שגם יוצר לך מחיצת NTFS לחלונות בדיסק (אתה צריך לפנות לפחות 30 גיגה בשביל זה נראה לי), גם דואג כשאתה מפעיל את המחשב לאפשר לך לבחור MAC OS או חלונות ולבסוף מכלול דריברים לחלונות בשביל כל החומרה של המאק (גם בשביל XP וגם בשביל VISTA).

כאשר אתה מפעיל את המחשב דרך BootCamp לחלונות, אז זה נייד רגיל PC לכל דבר (MAC OS לא עולה ולא עובד).

לעומת זאת, 2 התוכנות האחרות, הם תוכנות וירטואליזציה שמריצות את החלונות מתוך ה MAC OS X, כאשר היתרון פה זה שבלחיצת כפתור אתה יכול לעבור בין סביבת החלונות לסביבת ה MAC OS X, אפשר לשתף מידע יותר בקלות בין המערכות הנ"ל וכו'. החיסרון כמובן הוא במהירות, בעומס כללי על המערכת ובזה שחלק מהדברים לא יעבדו (משחקים משוכללים וחדשים).

זה כמו שבמחשב רגיל אתה יכול להריץ VMWare בשביל להריץ דברים. על ההבדלים בין שניהם אתה מוזמן לחפש, לדעתי ה Parallels יותר פופלרי ויש לו אינטרציה טובה יותר עם ה Mac OS X.

למשחקים כמובן עדיף BootCamp כי אז זה PC רגיל לכל דבר.

נראה לי שב MAC OS X אפשר לקרוא מחיצות NTFS בלבד (לא לכתוב), וההפך אי אפשר ?

אלו השמועות העדכניות לגבי דגמי MBP:

http://www.macrumors.com/2007/09/20/january-2008-macbook-pros-with-penryn-processors/

http://www.macrumors.com/2007/11/01/apple-updates-macbooks-to-santa-rosa-gma-x3100/

http://www.macrumors.com/2007/09/21/slim-aluminum-macbooks-soon/

(יתכן בהחלט שכל מה שרשמתי זה שטויות).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה.

חידשת לי פרטים קטנים, אבל הרוב היה לי די ברור.

נגיד והשימוש שלי בנייד יהיה לרוב אינטרנט\סרטים ומידי פעם משחקים.

אז אני יכול להישמתמש בbootcamp רק בזמן המשחק (שגם ככה בו זמנית אין לי צורך בosx) ובשאר הזמן להישתמש רגיל.

יש בכלל הבדל בין פרללס לבין vmware? ממה שהבנתי ממך יש העדפה לפרללס, חוץ מזה כלום?

נתקלתי בקובץ הזה:

http://mac.softpedia.com/get/System-Utilities/NTFS-3G.shtml

שנותן אפשרות לread\write במערכות NTFS, למישהו יש ניסיון בעניין?

אפשר עוד הסבר לגבי הvirtual pc, כלומר איפה זה מתקין את קבצי המערכת? האם יש צורך בפירמוט מידי פעם? דרייברים?

ובbootcamp, איך בדיוק מתקינים? ואיך בכלל מפרמטים? מכניסים פשוט דיסק XP, ומריצים פירמוט\התקנה?

פורסם

טוב, פה אני בטח כבר באמת מדבר שטויות, אבל

אתה יכול לעשות ריסט למחשב ולהיכנס לחלונות בשביל לשחק (ולעשות ריסט אח"כ לחזור ל MAC OS X), כמובן שזה יקח הרבה יותר זמן מאשר הוירטואליזציה.

ה NTFS 3G הוא העתק כנראה של החבילה ללינוקס שמאפשרת כיום להשתמש ב NTFS גם לקריאה וגם לכתיבה וכנראה שאכן ניתן כבר לעשות זאת גם ב MAC OS.

הוירטואל פי-סי לרוב יוצר לך קובץ אחד (או כמה בודדים) במחיצת ה HFS אשר כל מערכת החלונות שלו (והמידע) נמצאת שם. לא נראה לי שניתן שהתקנה אחת של חלונות תעבוד גם מ BOOTCAMP וגם מ PARLLELS.

הדריברים הם מיוחדים לוירטואליזציה ומגיעים עם PARLLELS (לכן למשל אי אפשר לשחק משחקים חדשים בזה).

ב BOOTCAMP בשלב הראשון אתה בטח מחלק את המחיצה קודם של ה HFS למחיצה נוספת לחולונות ואז מכניס XP ומתקין.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לעשות ריסט למחשב ולהיכנס לחלונות בשביל לשחק (ולעשות ריסט אח"כ לחזור ל MAC OS X), כמובן שזה יקח הרבה יותר זמן מאשר הוירטואליזציה.

גם אני חשבתי על זה, ניראה ל פיתרון סביר בהחלט. למשחקים לרוב אני אשתמש במחשב בראשי שלי במילא.

כאשר אני מתקין משחק\תוכנה על virtual pc (זה אפשר אני מאמין) זה מתווסף למשקל של הקובץ "הראשי" או שזה יוצר קבצים נוספים?

לHSF יש הגבלת גודל לקובץ? (נגיד כמו לfat32?)

winXp מסוגל לקרוא\לכתוב קבצים על HSF?

מידי פעם מעדכנים את הדרייברים לvirtual pc? ככה שהביצועים משתפרים עם הזמן?

וואוו, רק עכשיו שמתי לב לכמות השאלות, סליחה.. :P

פורסם

זה מתווסף לקובץ הראשי מן הסתם. קובץ = מחיצה. לכל מערכת קבצים יש מגבלה, ל HFS+ יש מגבלה של 8 אקסבייט (שזה ממש המון).

הדריברים ל VPC לא ממש משפרים את הביצועים, אם כי אחת לשנה וחצי ככה יוצא איזה גירסא חדשה שמכילה שיפורים (לא מרעישים).

אם אתה רוצה לקבל מושג איך זה, תוריד Virtual PC או VMWare ותתקין על המחשב שלך ותקבל מושג לגבי זה.

ד"א אין בעיה, מעכשיו, כל תשובה אני אגבה כסף למען ה MBP העתידי שלי :)

פורסם
  • מחבר

חחחח... רחם עלי, אני בעצמי חוסך לMBP :-*

הבנתי שצריך לרכוש את פרללס (סביבות ה80$), במידה ויוצאת גירסא חדשה, יש צורך בקנייה מלאה? שדרוג? או שמקבלים את זה חינם?

פורסם

נו, לבקר באתר שלהם כבר אי אפשר ?

כפי הנראה שדרוג זה 50$ ורגיל עולה 80$ ואני בטוח שכמו ב PC אפשר למצוא את זה גם בפחות :)

פורסם
  • מחבר

אוקי, סבבה לגמרי. עכשיו נישארה עוד שאלה אחת:

winXp מסוגל לקרוא\לכתוב קבצים על HSF?

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי, הפיתרון די דפוק צריך להישתמש בתוכנה חיצונית כל פעם שאני רוצה לקרוא\לכתוב קבצים.

הבנתי נכון?

פורסם

למיטב דעתי הלא מושכלת כלל, כן :)

עכשיו בהנחה שהמחירים לא יעלו, האם כדאי לחכות עד ינואר שנה הבאה לדגמים החדשים (בהנחה שיהיו כאלו)...

פורסם
  • מחבר

טוב, זה כבר מראה את עלינות של הosx על win...

במילא אם ארכוש לי נייד אני מתכנן לעבוד עם דיסק חיצוני בנוסף, נוכל לעשות בו שימוש לצרכים האלו. רק שזה יהיה מעיק ואיטי :-\

רגע... אם יש פתרון לקריאה\כתיבה בntfs על osx, מה הבעיה להתקין osx על ntfs?

פורסם

התמיכה ב NTFS היא עקומה ולא רשמית (אם כי לפי הרשמים עובדת בלי להרוס את המידע). ההתאמה של NTFS היא ניסיון צד שלישי לפענח את המערכת הסגורה (ולא מתועדת במלואה) של מיקרוסופט. התמיכה שמישהו כתב ל MAC OS X היא גם משתמשת במודול בשם FUSE שמעביר את כל המידע "מאחורי" מערכת ההפעלה, ככה שמן הסתם בטח אי אפשר להשתמש בזה בשלב הראשוני שמערכת ההפעלה עולה. וגם לאחר כל זה, אני מניח שההרשאות ומבנה מערכת הקבצים פשוט לא מתאימים לזה.

יאללה, אתה ממן לי איזה גיגה נוסף ל MBP ? :)

פורסם
  • מחבר

;D אם הייתה לי אפשרות הייתי מממן (כמה "מ"..) לכל העוזרים הנפלאים בפורום הזה.

תודה רבה על כל העזרה! אם יש למישהו עוד מידע שרוכש פוטנציאלי צריך לדעת, בבקשה להזרים אותו אלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים