עבור לתוכן

שאלה שמטרידה אותי בקשר לראוטר מדגם edimax ieee 802.11g/b

Featured Replies

פורסם

אחותי קנתה מחשב לחדר שלה, והיא קנתה ראוטר אלחוטי כי אני בחדר ממ"ד. שאלתי היא האם הראוטר מסוכן מכל סיבה שהיא כי הוא ניראה מאייםם קצת גדול ועים הרבה אנטנות! רציתי לקבל תשובה האם יש בזה סיכון מבחינה של קרינה וכאלה

תודב מראש!!!

פורסם

לא, אין לך מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

אני שמח לדעת על מה אתה מסתמך?

על פי מה עובד הראוטר?

פורסם

אני מסתמך על זה שאף אחד לא נתן שום סיבה לחשוב אחרת.

"נראה מאיים, גדול ועם הרבה אנטנות..." מה זה השטויות האלה?

תיכף חייזרים יתחילו לצאת מהנתב שלך. ;D

פורסם

לרוב נתבים כאלו יוצאים מהמפעל רק לאחר שהם עומדים בתווי תקן של כל מני ארגונים שמטרתם לקבוע ספי עוצמה שהם נמוכים משמעותית מכאלו של אנטנה סלולרית למשל, ושלא אמורים לגרום לנזקים לפי מה שידוע מהמחקרים עד היום (עם מרווח בטיחות כמובן).

פורסם
  • מחבר

הבנתי

יש דרך לבדוק את הקרינה אומשו כזה האם זה עומד בתקן?

פורסם

כן, תתקשר לשרות הלקוחות של הכור הגרעיני בדימונה ותבקש שישלחו אליך הביתה מומחה עם מונה גייגר. בפעם האחרונה שבדקתי, השרות הזה עולה משהו כמו 1800 ש"ח, אלא אם כן אתה מוכר כנכה צה"ל ואז זה מסובסד לך 50%. :kopfpatsch:

תגיד, פלאפון יש לך? לגבי הקרינה שלו (שחזקה עשרות מונים מזו של נתב) אתה גם חופר כל-כך?

פורסם
  • מחבר

ואלי זה מובן מאליו לך מישו משבין אבל אני לא מומחה...ועדיף לחפור ולהיות הטוח ב100 אחוז

ואם אין משו חכם להגיד עדיף ש... :-X

פורסם

אז שאלתי אותך - לגבי הפלאפון אתה גם חופר? ולגבי המיקרוגל? או ששם אתה מחשיב עצמך מומחה? או ששם אתה מוכן לקבל תשובות של "אל תדאג", כי "מה זאת אומרת? לכולם יש את זה, אז זה חייב להיות בטוח, לא?"

לא כל שאלה בעולם דורשת תשובה של שלושים עמודים עם חותמת של פרופסור.

אומרים לך דברים חכמים ונכונים, אתה פשוט לא מקשיב. אולי כי שכנעת את עצמך שחייבת להיות בעיה כלשהי עם הראוטר, לא יכול להיות שזה בטוח וזהו.

אתה מחכה שיבוא מישהו ויגיד לך "כן! כן! זה מסוכן!" וייתן לך 100 עצות מפגרות של איך להוריד את רמת הקרינה (שים קקטוס לידו!), כדי שתגיד לכולם "אמרתי לכם" ותרוץ להפיץ את השטויות האלה לחברים ובפורומים האחרים?

אתה חושב שאין בפורום הזה מספיק אנשים שמבינים (עזוב אותי, אני טיפש ואין לי מושג), שהיו מגיבים ישר, לו באמת היה צורך לתת תשובה עמוקה ומפורטת לשאלתך?

פורסם

הבנתי

יש דרך לבדוק את הקרינה אומשו כזה האם זה עומד בתקן?

כן, כפי שנאמר יש דרכים לבדוק, יש חברות שעשות בדיקה כזו תמורת תשלום. אפשר גם לקרוא בחוברת של המכשיר ולראות מה הפליטה שלו ובאילו תקנים הוא עומד (בהנחה שאתה מאמין להם).

פורסם
  • מחבר

טוב תדוה על העזרה...:)

פורסם

ואלי זה מובן מאליו לך מישו משבין אבל אני לא מומחה...ועדיף לחפור ולהיות הטוח ב100 אחוז

ואם אין משו חכם להגיד עדיף ש... :-X

igalll, אני מצפה שתתייחס בכבוד לאנשים שמשקיעים מזמנם לרשום פה הודעות ולעזור לך!

אם אתה לא מסוגל לעשות את זה, תגיד לי ואני אדאג שלא תצטרך להיות עם הכאב ראש של להיות חבר פה בפורום.

מן הסתם, אם משהו פה בפורום נתן לך תשובה, ואף אחד אחר לא סתר אותה כנראה שהיא נכונה. אחד כמה וכמה עם היא ממישהו שנבחר להיות "מומחה", גם אם זה לא בתחום הספציפי לתת פורום הזה.

ולכל מי שעוד רוצה לדעת, אחת ולתמיד. כל המכשירים האלחוטיים בנויים ע"פ תקן (אותו תקן של הפלאפונים ומכשירים אחרים שכולם משתמשים בהם יום יום) ומאושרים ע"י משרד התקשורת.

כמו שאין כרגע שום הוכחות שהקרינה מהפלאפון ברמה של השימוש היומיומי מזיקה, כנ"ל לגבי נתבים אלחוטים.

תם הדיון

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים