עבור לתוכן

מקרה שקרה בקניית מצלמה מחברת PRICEKESS לקרוא ולהשמר

Featured Replies

פורסם

כל הפרטים שאני רושם הם עובדות בשטח שום דבר לא דעתי האישית.

לפני שלושה חודשים החלטתי שאני רוכש מצלמה דיגיטלית , לאחר חיפוש בZAP ראיתי שהחנות PRICEKESS (פרייסלס) היא הזולה ביותר , נסעתי לחנות(זה היה קרוב לביית אפילו) וראיתי שהמחירים שלה נמוכים משמעותית מכל חנות אחרת!רכשתי מצלמה מדגם CASIO 1050 שמח וטוב לבב הלכתי הביתה עם מצלמתי החדשה.

לאחר שבוע (11 יום בדיוק) המצלמה שבקה חיים התקשרתי לחנות והם אמרו לי שכמובן אני יבוא וייתן את המצלמה לתיקון ,שלחתי את המצלמה לתיקון ואמרו לי שהמצלמה תחזור עד 21 ימי עסקים. לאחר שלושה שבועות התקשרתי לברר מה עם המצלמה אמרו לי שבסוף שבוע היא תהיה וכך שבוע אחרי ועוד שבוע ועוד שבוע כל פעם שבוע הבא היא תהיה , לאחר חודש וחצי התקשרתי שוב ואמרתי לה שעברו כבר 21 ימי עסקים ואני מעוניין לדעת מה קורה עם המצלמה, נתנו לי מספר של בחור בשם "פז" שהוא הטכנאי שלהם התקשרתי אליו הוא אמר שצריך להגיע חלק בדואר וסוף שבוע הוא יהיה.

לאחר מספר שעות נדלקה אצלי נורא אדומה משהו מוזר היה נראה לי הולך שם. אבל חיכיתי.

לאחר שבועיים התקשרתי לפז שוב ודרשתי בשלום המצלמה הוא אמר שהוא לא ממש מצליח לתקן אותה אבל הוא עדיין לא התייאש. לא מצליח שאלתי? אבל המצלמה חדשה בקושי השתמשתי בא מה כבר קרה לה?..

כמובן שPRICEKESS טוענים שהם היבואנים עשיתי חיפוש בגוגל ליבואן CASIO ונכנסתי לאתר של אלודה http://www.aloda.co.il/Index.asp?CategoryID=99 וכמו שאפשר לראות באתר הם היבואנים הראשיים והבלעדיים של CASIO( ועוד כל מני חברות)בארץ . התקשרתי אליהם והסברתי להם את המצב. פה אני חייב לציין אותם לשבח! כל הכבוד על העזרה למרות שאני לא לקוח הם עשו הכל כדי לעזור לי ולברר לי. הוא אמר לי שהם היבואנים הראשיים והבלעדיים של קסיו בארץ והם נותנים את השרות של קסיו זאת אומרת שאם לחנות יש מסמך מקסיו העולמית שמותר להם למכור מצלמות בארץ אני עקרונית יכול להביא אליהם את המצלמה והם יתקנו לי. התקשרתי לPRICEKESS ובקשתי את אחד המנהלים ענה לי בחור בשם משה והוא הציג את עצמו כמנהל החנות אמרתו לו שדיברתי עם היבואנים הראשיים של קסיו ובארץ ואני רוצה לראות מסמך מקסיו העולמית שמותר לו למכור מצלמות. הוא אמר לי שהוא לא חושב שאני במעמד שהוא צריך לשלוח לי משהו והוא לא חייב לי כלום אז כבר היה ברור לי שמשהו לא בסדר וכו וכו .

שוב התקשרתי לאלודה והעבירו אותי לרונן (איזה סובלנות ורצון לעזור תאמינו לי אין דברים כאלה יותר..) וסיפרתי לו בדיוק מה קרה ושאיך זה יכול להיות שהמצלמה התקלקלה אחרי שבוע איך אני יכול לדעת שהיא חדשה ומי זה הפז הזה? , רונן אמר לי שהוא קצת מכיר את החנות הזאת ולצערו "קניתי מחאפר" ושכל מי שרוצה לקנות מצלמות קסיו בארץ חייב לקנות את זה ממנו ושהוא לא יודע מאיפה PRICEKESS מביאות את המצלמות שלה אבל בטוח שאחריות מקורית הם לא יכולים כי הם לא קונים מקסיו בכלל! ושאני יפנה לתקשורת כי אין לי מה לעשות יותר מידי.

לסיכום .

PRICELESS או פייסלס איך שתרצו טוענים שהם היבואנים והם לא. לקסיו יש יבואן בלעדי וראשי אחד בארץ בשם "אלודה" הם נותנים אחריות אצל איש שרות פרטי שלהם ולא אחריות אצל היבואן אני מנוע מלהגיע את דעתי האישית אבל מספר שאלות ששאלתי את עצמי .

איך אני יודע שהם לא משחקים עם החלקים במצלמות?

איך אני יודע שהמצלמות חדשות?

איך יכול להיות שמצלמה חדשה מתקלקלתאחרי שבוע?

ולמה הם לא שולחים את המצלמות לשרות של היבואן שניתן בחינם?

כנראה שלא נדע אף פעם...

היום אחרי כמעט שלושה חודשים הצלחתי אחרי לחץ רב להוציא מהם ביטול עסקה וכשהלכתי לקבל את הזיכוי החנות שמעתי את המוכר אומר ללקוח שהם היבואנים גם של האייפודים מוזר! חשבתי שלאפל יש יבואן אחד בארץ... בקיצור אין צורך להמשיך אני חושב שכבר הבנתם

היזהרו מאוד ותמיד תדרשו אחריות של היבואן והם אין. שתדלק נורא אדומה. כי לא נעים לעבור סיפור ככה של שלושה חודשים

פורסם

ראשית כל, אני ממש לא מנסה להגן על החנות הזו או להיפך.

מהניסיון שלי עם מצלמות וחנויות ומידע של כמה מכרים שעוסקים בייבוא ציוד צילום, במידה וישנה תקלה עם מצלמה מסוימת (לא משנה איזו), במהלך השימוש של הימים הראשונים (משהו באיזור השבועיים או יותר) במידה וישנה תקלה כלשהי החנות/יבואן אמורים להחליף לך את המצלמה ולא לשלוח לתיקון, מכיוון שבימי השימוש הראשונים המצלמה היא באחריות היצרן ולכן החנות/יבואן בעצם אמור לשלוח את המצלמה חזרה ליצרן, ולספק לך מצלמה חדשה מהמלאי הקיים בחנות או במידה ולא קיים במלאי אז בהקדם האפשרי. במקרה שלך אני באמת לא מבין מדוע בחרו דווקא לשלוח את המצלמה לתיקון אצל איזה חאפר ממה שאני מבין ממך.

יכול להיות ולהם אין "גב" מהיצרן ולכן העדיפו לשלוח לתיקון (מה שלא מקובל לדעתי).

אתה בטוח ששמעת אותם אומרים במפורש שהם היבואנים הרשמיים של CASIO בארץ? ואותו דבר גם לגבי אייפודים? אני חושב שהם מייבאים את המוצרים בייבוא אפור ומוכרים אותו פה בארץ.

איך אני יודע שהם לא משחקים עם החלקים במצלמות?

לצערי לא תוכל לדעת אם הם משחקים עם החלקים במצלמות מכיוון שאתה לא נמצא בעת התיקון או מה שהם לא עושים שם.

איך אני יודע שהמצלמות חדשות?

בעיקרון ישנם כמה סממנים שאפשר לדעת אם מצלמה היא מחודשת, אך גם אם מצלמה היא אכן מחודשת אין זה אומר שהמצלמה לא אמורה לעבוד.

להלן הסממנים:

1) מספר הסריאלי שבתחתית המצלמה אמור להיות תואם למספר בקופסא.

2) על מצלמה מחודשת ישנה מדבקה עליה כתוב "Refurbished" או בראשי תיבות "RB".

3) הקופסא לא מקורית ואין פירוט מקוצר של המצלמה.

4) מצלמה שרוטה.

5) בעת פתיחת המצלמה בפעם הראשונה אמור להופיע כיוון של השעה והתאריך, או לפחות סמל כלשהו שמתריע שצריך לכוון את השעה והתאריך.

6) שים לב למדבקה בוהקת עם מספר קצר כלשהו שמודבק בצורה מוזרה על המצלמה, אם מצאת ייתכן מאוד והמצלמה עברה תיקון.

איך יכול להיות שמצלמה חדשה מתקלקלתאחרי שבוע?

אם המצלמה אכן חדשה והתקלקלה לאחר שבוע אני מניח שפשוט מדובר בחוסר מזל.

ולמה הם לא שולחים את המצלמות לשרות של היבואן שניתן בחינם?

בארץ קיים יבוא אפור ויבוא רשמי, לדעתי הסיבה היא שהיבוא האפור גוזל מהייבוא הרשמי נתח רווחים מאוד גדול (מכיוון שאנשים בארץ מעדיפים לשלם מאות שקלים פחות על אותו מוצר ורוכשים מיבוא אפור) ולכן היבואן הרשמי בארץ לא מוכן לעזור למי שלא רכש דרך יבוא שלו את המוצר אותו הוא רכש.

זה לא שיש יבואן אחד לחברה אחת, ישנו יבואן רשמי אחד לחברה מסויימת ועוד המון יבואנים שמייבאים את המוצרים ביבוא אישי על מנת לשבור את מחירי היבוא הרשמי ובכך לגרום לקהל צרכנים גדול יותר לרכוש דרכם.

דבר נוסף, יצא לי לקרוא קצת ב D-SPOT שהם תבעו משתמשים שם על הוצאת דיבה אז לתשומת ליבך.

פורסם
  • מחבר

מכיר את עניין הוצאת הדיבה בגלל זה כל מה שרשמתי הם עובדות(מסמכים שיחות מוקלטות וכו )

כמו שאמרת יכול להיות שהם עושים יבוא "אפור" ,אבל כאשר לקוח שואל של מי האחריות אז הם אומרים לו שלנו אנחנו היבואנים יש פה הטעיה מסויימת ...

לצערי המצלמה כבר לא אצלי אז לא אוכל לבדוק את הסימנים שהבאת לי

יותר מוזר זה לא איך היא מתקלקת תוך שבוע אלא איך הם לא מצליחים לתקן אותה...

דרך אגב עוד שאלה לי אליך . כאשר רכשתי את המצלמה, הוא הביא לי מטען מערמה של מטענים וסוללה מערמה ש סוללות וטען שהם עוברים בדיקה של מכון התקנים הישראלי (לא היה מדבקה או כל סממן אחר על הסוללה או הבטריה שטוען שהם היו שם) האם זה לא חשוד משהו?

פורסם
דרך אגב עוד שאלה לי אליך . כאשר רכשתי את המצלמה, הוא הביא לי מטען מערמה של מטענים וסוללה מערמה ש סוללות וטען שהם עוברים בדיקה של מכון התקנים הישראלי (לא היה מדבקה או כל סממן אחר על הסוללה או הבטריה שטוען שהם היו שם) האם זה לא חשוד משהו?

זה אומר בדיוק שהמוצרים לא חדשים מאריזה.

מצלמה חדשה מייצרן באה בתוך קופסא עם כל החלקים ארוזים בפנים.

מכון התקנים אכן מבצע בדיקות אבל מדגמיות. אתה לא מצפה שהם יבדקו את כל המוצרים שמגיעים לארץ.

בכל מקרה אתה לא אמור לקנות מוצר שעבר בדיקה אצל מכון התקנים - לפחות לא כמוצר חדש.

פורסם
  • מחבר
זה אומר בדיוק שהמוצרים לא חדשים מאריזה.

מצלמה חדשה מייצרן באה בתוך קופסא עם כל החלקים ארוזים בפנים.

רק תזהרו

פורסם

shlomom, בבקשה אל תטעה.

בקשר לבדיקה של מכון התקנים מדובר באמת.

היה דיון מאוד גדול על העניין הזה בD-Spot, והרבה אנשים אישרו שמצב המטענים\סוללות הוא באמת כך ביבוא אפור.

המכס שולח לפעמים משלוחים שלמים למכון התקנים ואין שום דבר שאפשר לעשות.

אשמח למצוא לינק יותר מאוחר, אבל זו ממש לא הוכחה לכלום.

מה שכן, בהחלט יצא לי לשמוע הרבה פעמים על מצלמות שהגיעו עם תקלות מהחנות הזו - רק שלפי הבנתי, הם מיד החליפו את המצלמה בחדשה בשאר המקרים. העיקר שהצלחת לבטל את העסקה.

חשוב גם להבדיל בין "יבואן" לבין "יבואן רשמי". כל אדם שמביא מוצר לארץ במטרה למכור אותו בצורה חוקית יכול לקרוא לעצמו יבואן. זה שאין להם הסכם כתוב עם קאסיו העולמית לא מוריד מערכם.

פורסם

תראה אני משתתף בצערך.גם אני קניתי מהם אך קודם עשיתי ברור.ידעתי שהם יבואן אפור ולכן האחריות איננה של יבואן רשמי.לדעתי זה גם ברור מהמחיר.אם זאת כשהמצלמה מתקלקלת תוך פרק זמן קצר אמורים להחליף לחדשה.אורך הזמן הזה כנראה ניתן לפרשנות שונה בחנויות.אם הם טענו בפניך שהם יבואן רשמי והם לא, אז זה מאוד חמור.באתר שלהם רשום שהאחריות היא של ....,או שלגבי קסיו זה לא המצב?

עריכה:סליחה התבלבלתי אם חנות אחרת.לא קניתי שם.

עכשיו בדקתי באתר של PRICELESS וראיתי שעל המצלמות של קסיו כתוב שנה אחריות וכלל לא כתוב של מי!זה ישר רומז, שזהו לא יבואן רשמי, אחרת תאמין לי שכותבים את זה.

פורסם
  • מחבר

לא יודע מה זאת הקבוצה הזאת.. אבל אני יודע שמי שמתקן להם את המצלמות הוא בחור בשם פז הוא התכנאי שלהם.

הם הפנו אותי אליו הוא איש פרטי שלא קשור לCASIO ככה הוא אמר לי. וכשרצינו לבדוק בדיוק מה הוא אז הוא התחיל להתעצבן ושלאול מאיפה השגנו את המספר שלו והוא רק מתקן ונתקשר לחנות.

פורסם

תודה רבה על הפוסט, עזרת לבן אדם אחד לפחות לא לקנות מהם וליפול לפח :xyxthumbs:

(אני רוצה לקנות את ה T100 של סוני והיא זולה אצלהם, כמעט עשיתי את זה עד לפוסט שלך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים