עבור לתוכן

ביצועים של כ' קול מקצועיים למוזיקה במשחקים

Featured Replies

פורסם

על הנושא הזה קראתי המון, גם כאן בפורום וגם בפורומים בחו"ל, אבל למרבה הצער לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית, אז אשמח לקבל עזרה ממישהו כאן שמבין בזה ויש לו נסיון בתחום. השאלה היא היא האם כרטיסי קול מקצועיים שמיועדים ספציפית למוזיקה (למשל האודיופיל של מ-אודיו, הג'וליה וכדומה) עובדים טוב גם במשחקים או שהם עלולים ליצור בעיות, כמו למשל שמשחקים יתקעו, ירוצו לאט יותר או שהסאונד ישמע בהם ממש גרוע או מעוות?

אני לא מתכוון לאפקטים מיוחדים שמיועדים במיוחד למשחקים או לשמיעה בסראונד, שזה כמובן התחום של כ' שמיועדים למשחקים בלבד, אלא אך ורק לשמיעה בסטריאו באמצעות מערכת של מגבר ורמקולים. האם בשביל מישהו שרוצה בעיקר לשמוע מוזיקה דרך המחשב אבל גם לשחק משחקים פה ושם אין מנוס מבחירה בכרטיס קול בינוני יחסית מבחינה אודיופילית, או שבעקרון אין שום בעיה להשתמש בכל או בחלק מהכרטיסים המיועדים רק למוזיקה גם למשחקים?

תודה.

פורסם

אני השתמשתי ב-EMU 1212M גם למשחקים, ולא היו לי בעיות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

מעניין, דווקא על הכרטיסים של EMU ספציפית שמעתי הרבה בעיות בנוגע למשחקים, אולי זה שונה בדגם הזה. רק חבל שהוא עולה בארץ כ"כ הרבה...

בכל אופן, לדעתך אם לא מחשיבים עניינים כמו סראונד וכדומה, יש הגיון בזה שכרטיסים מקצועיים יגרמו לבעיות רציניות בהרצת משחקים?

פורסם

כמו שאמרתי, לא אמורות להיות בעיות. למרות זאת, אני לא רואה סיבה לקנות כרטיסים כאלה אם לא מקליטים.

ה-XONAR לדוגמא נשמע טוב יותר מהאודיופיל, מהג'וליה (לדעתי כמובן), והוא תומך במשחקים בלי שום בעיות (גם אם מבחינת ביצועים הוא לא כמו הכרטיסים של קריאטיב), ותומך בסראונד ו-DDL וכו'. אתה יכול לקרוא את הביקורת עליו במדור ביקורות הסאונד.

Anatoli.

פורסם

ואיך הוא נשמע במשחקים בהשוואה ל-Creative? (אני מדבר על איכות צליל, לא על ביצועים) איך הגרסת של Auzen X-Fi Prelude נשמעת בהשוואה ל-X-Fi?

פורסם
  • מחבר

כן תודה, באמת קראתי את הביקורת שלך על הxonar והבנתי שהוא מאוד מומלץ (אם כי הביצועים שלו במשחקים קצת חלשים יחסית), רק חבל שהוא טיפה יקר וגם אני לא חושב שהוא זמין כ"כ בארץ. כנראה שאני בסוף "אתפשר" על הרבולושן 5.1 שלפי מה שקראתי כאן ובעוד מקומות נחשב לאיכותי יחסית מבחינת סאונד וגם בנוסף אמור להיות מיועד לגיימרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים