עבור לתוכן

בעיות עם זכרון DDR2

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי לוח אם של ASUS P5ND2-SLI

עם מעבד D830 של אינטל

כשאני מתקין זכרון בתצורת DUAL יש בעיה עם הזכרונות (מגלה המון שגיאות עם MemTest)

בדיקה של כל סטיק של זכרון בנפרד מסתיימת ללא שגיאות. מדובר בשני זכרונות KVR667D2N5/1G (לא נקנו כקיט, אלא כשני סטיקים).

בנוסף, אם אני שם את שני הסטיקים בשני SLOT-ים נפרדים (כלומר, לא בתצורת DUAL) הבדיקה מציגה שאין שגיאות.

יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?

עדכון: בעיה נוספת שקרתה לי: לאחר בדיקה עם MemTest של הזכרונות בתצורת DUAL. בשלב מסוים בבדיקה, הבדיקה נתקעה והופיעו סימנים מוזרים על המסך (כל המסך היה מלא בסימנים של חצים). כעת, המחשב עולה, אך לא מציג את ה- POST (מסך שחור עד לעלייה של Windows) ואין שום דרך להכנס ל- BIOS. איך אפשר לתקן את זה?

פורסם

בגלל שהם לא נקנו כקיט זה ככל הנראה גורם לבעייה, בקשר להעלאת המחשב במצב נורמלי תנסה להסיר את אחד הזכרונות

ולעלות את המחשב, אם זה עדיין לא עוזר תעשה CLRCMOS.

כמו כן כדאי שתעדכן ביוס אולי זה יעזור, אך קודם לכן תבדוק כי המחשב יציב ב 100% עם סטיק אחד לפחות

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לסדר את הבעיה של POST לאחר אתחול של CMOS.

עשיתי בדיקה של סטיק אחד של זכרון ב- MemTest. הבדיקה עברה ללא שגיאות.

הבעיה היא שגם עם סטיק אחד אחרי שאני עושה System Stability Test ב- EVEREST המחשב קורס כל פעם.

האם הבעיה היא עם לוח אם או שיכול להיות רכיב אחר שהוא בעייתי (מעבד, כרטיס מסך) ?

פורסם

כמה זמן אתה בודק ב MEMTEST ? זה נשמע כאילו הבדיקות שלך לא מספיק קפדניות.

פורסם

המחשב קורס בבדיקה של 2 הסטיקים בנפרד?

ולכמה זמן אתה מריץ Memtest86+ עד שמתגלים השגיאות?

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי שעות עם ה- MemTest. אבל בדקתי כחצי שעה כל סטיק בנפרד.

כשמבצעים את הבדיקה לכל סטיק בנפרד לא מוצא שום בעיות בכלל.

בכל זאת, אם אני מעלה את ה- Windows ומבצע בדיקות דרך EVEREST, המחשב קורס באמצע הבדיקה.

בדיקה של 2 הסטיקים ביחד כן מוציאה שגיאות ב- MEMTEST.

אגב, בדקתי את שני הסטיקים במחשב אחר והכל עובד תקין, כלומר, 99% שהבעיה היא לא עם הזכרון.

המחשב כבר לא באחריות, והשאלה היא איזה חלק צריך להחליף בשביל שהכל יעבוד? האם זה לוח-אם או שיכול להיות גם בעיה אחרת (מעבד בעייתי

או בעייה בהגדרות BIOS)?

תודה לכל המגיבים על העזרה!

פורסם

תנסה לעלות את המתח לזכרונות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים