פורסם 2007 בנובמבר 2318 שנים שאלה ממש קלה בתחילת הדרך של לימודי תיכנות באוניברסיטה, ממש מבוא להכלאבל משום מה אין לי מושג איך לכתוב את הקוד לשאלה הזו:נתון המשתנה num ובו מספר שלם.כתוב הוראות המדפיסות את ריבוע המספר והשורש הריבועי שלו..אז אני לא מבין אם לעשות sqrt או pow או שניהם ביחד ואיךתודה מראש
פורסם 2007 בנובמבר 2318 שנים לפי נוסח השאלה הכוונה לשניהם.השאלה היא איזה נושא שלמדתם אתה אמור לממש:1. שימוש בפונקציות ספריה .2. לולאות (ואז עלייך לממש את פונקציות הספריה).
פורסם 2007 בנובמבר 2318 שנים מחבר בינתיים מדובר רק על פונקציות סיפריה קצת לפני לולאותאני אנסח שוב את השאלה:השלם את ההוראות המתאימות לכל אחד מהסיפורים הבאים:סיפור 1: נתון המשוואה num ובו מספר שלם.כתוב הוראות המדפיסות את ריבוע המספר והשורש הריבועי שלו.סיפור 2: נתונים אורכי צלעות המלבן במשתנים a,b.כתוב הוראה להשמת אורך האלכסון של המלבן ב-c(את האלכסון יש לחשב באמצעות משפט פיתגורס:c==sqrt a,2+b,2זהואין לי מושג מה הם רוצים ממני אז אם אתה תוכל לכתוב לי קוד מלא אני אודה לך מאוד
פורסם 2007 בנובמבר 2318 שנים אם זו השאלה אז לטעמי הבנת נכון את שרצו.1. צור שורת פקודה של printf ובה תשתמש בpow על num וכך תדפיס את הריבוע.באותה צורה - צור שורת פקודה של printf ובה תשתמש בsqrt על num וכך תדפיס את השורש.2. אפילו את התשובה נתנו לך, אין שם בכלל מה לחשוב מלבד לסדר את הפונקציה pow וsqrt כך שיפעלו על המשתנים הנכונים.אל תשכח לבצע #include לספריות המתאימות.מקווה וזה יעזור, אם לא, שלח סימן ונכתוב לך קצת קוד
פורסם 2007 בנובמבר 2318 שנים מחבר זה שיעורי בית להגשה ליום ראשון ורק על השאלה הזו אני תקוע כל וואריאציה שניסיתי לסדר כמו שאמרת עם pow,sqrt רשמה לי טעויות נראה לי שלא הבנתי את המלל בשאלה רק אם אני אראה את הקוד אני אבין ככה אני גם בhtml ו-- visual basic רק שאני רואה את התשובה אני מבין את השאלה קצת דיסלקט.....חחחחחחחח
פורסם 2007 בנובמבר 2318 שנים השקעתי בשבילך 5 דקות.אתה חייב לי...#include <math.h>#include <stdio.h>void main(void){ int num; printf("Please enter base number "); scanf("%d", &num); printf("The Square Root of %d is : %.3f",num, sqrt((double)num)); printf("\n"); printf("Raising base %d to the power exponent of 2 is :%.2f",num, pow((double)num,2)); printf("\n"); system ("pause");}אם יש לך שאלות על הלמה ואיך אתה מוזמן.
פורסם 2007 בנובמבר 2318 שנים מחבר אחלה תודה על העזרהכתבת ערכים שאני ממש עדיין לא מכיר כי אני רק שנה א בהנדסת תוכנה ועדיין לא התחילו הלימודים כי הם בשביתהאז כל מה שני יודע עד עכשיו על שפת c זה מלימוד עצמיבספר ראיתי רק ערכים של pow sqrtזתומרת,דברים שכתבת כמו double numsystem pauseאין לי מושג מה זה,אני בטוח שאני אגיע לזה עוד שבוע שבועיים אבל בינתיים אני לא יכול להגיש את זה ככה כי המרצה ידע שעזרו לי עם זהאולי יש מצב לסדר את זה יותר פשוט?רק אם יש לך זמן מיותר אני יודע אני מציק לך ביום שישי אגב .....הוא מראה לי את החזקה אבל תמיד בשורש הוא מראה אפסים(לכל מספר שאני מזין בפלט)תודה רבה אחי אני באמת חייב לך
פורסם 2007 בנובמבר 2418 שנים ה double בסוגריים לפני ה num ממיר (מה שנקרא "cast") את הערך של num לטיפוס double (טיפוס המשתמש לשברים עשרוניים, "נקודה צפה") כי הפונקציות sqrt ו pow מקבלות פרמטר מטיפוס double.ה system("pause") זוהי קריאה למערכת הפעלה כדי ש"תקפיא" את התוכנית והחלון של ה console לא ייסגר מיד. זוהי דווקא שיטה שלא כל כך מומלצת (פעולה כבדה ולא פורטבילית שנדמה לי שנתמכת רק ב dos\win) ואפשר להחליף אותה בקריאה פשוטה ל getchar או משהו דומה.
פורסם 2007 בנובמבר 2418 שנים אולי זה יהיה ברור יותר.בסה"כ השינוי הוא סמנטי, מראש הגדרתי משתנה double במקום להמיר את הint בפעולה עצמה.הסיבה שהשתמשתי בsystem("pause") היא כי לא זכרתי את הספריה של getch(), ההערה של קובי בהחלט במקום. לא נהוג להשתמש בפונקציות מערכת ספציפיות אלא בפונקציות ספריה של C בשביל הפורטביליות (המרק קלה בין מערכות הפעלה שונות).שים לב שהגדרתי לprintf שידפיס רק בדיוק של שני מספרים אחרי הנקודה בעזרת התוספת של ".2" לסוג המשתנים (".2f")#include <math.h>#include <stdio.h>void main(void){double num;printf("Please enter base number ");scanf("%d", &num);printf("The Square Root of %d.2f is : %.2f",num, sqrt(num);printf("\n");printf("Raising base %.2f to the power exponent of 2 is :%.2f",num, pow(num,2));printf("\n");}
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.