עבור לתוכן

ההבדלים בין p31 ל p35 .. התייעצות לקניה

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה..

תשמעו, אני רוצה לקנות מחשב בקרוב.. תכננתי על e6550/e6750 ו 8800gt .. עכשיו לא נשאר לי הרבה בתקציב אז הייתי רוצה לקצץ איפה שאפשר

אז רק רציתי לדעת.. מה באמת ההבדלים בין ה p31 ל p35 אני יודע שזה צ'יפסט חדש אבל עדיין אני רוצה לדעת האם זה בכלל ישפיע עליי?!

ואם זה עד כדי כך הבדל גדול אז אני ינסה להשיג עוד כסף ולקחת את ה35 .. רק תגידו ;)

תודה למי שעוזר! :xyxthumbs:

פורסם

יש לוחות P35 מאוד זולים היום.. ה Abit IP35-E עולה 510 שקל בערך....

אם אתה לא עושה OC גם P31 יהיה מצויין..

פורסם

ב-P31 יש תמיכה עד 8 USB וה-P#% תומך עד 12. ל P31 אין תמיכה רשמית בFSBנ של 1333MHZ אבל הלוח GA-P31-DS3L של GIGABYTE כן תומך (כאילו GIGABYTE עשתה OC קטן ובדקה אותו)

פורסם

ב-P31 יש תמיכה עד 8 USB וה-P#% תומך עד 12. ל P31 אין תמיכה רשמית בFSBנ של 1333MHZ אבל הלוח GA-P31-DS3L של GIGABYTE כן תומך (כאילו GIGABYTE עשתה OC קטן ובדקה אותו)

זה לא חדש שחברות עושה OC קטנים בעדכוני קשוחה (ראה P5B בזמנו של ASUS), כדי שיהיה ניתן לשדרג למעבד יותר מתקדם.

מה שטוב זה שהאחריות עדיין בתוקף ואנחנו מרווחים את הטכנולוגיה.

פורסם

P31 תומך עד 4GB RAM ו- P35 תומך עד 8GB RAM

פורסם

שלום, מצטער שאני נכנס ככה באמצע, אבל השאלה שלי קשורה אז אנצל אשכול זה:

בפורום מפרטים כל הזמן אני רואה שבונים מפרטים עם P35-DS3L (של GB) וגם כשאני ביקשתי מפרט המליצו לי עליו.

ו.. למעשה אף אחד מהחידושים שבP35 לא ממש מעניינים אותי, ולמרות זאת אמרו לי שP35 חדש יותר וע"כ הוא עדיף.

השאלה שלי היא - אם לא מעניין אותי החיבורי USB הנוספים, אני לא עומד לעבור את ה4GB זיכרון, המעבד המתוכנן הוא Q6600, ובמילא הP31 של GB תומך ב1333, אז - למה בעצם לא עדיף לחסוך את ה100 שקלים האלו ?

פורסם

אפשרי אם לא מתוכנן OC..

בOC ה P35 טוב בהרבה..

פורסם

מה גורם להבדל ?

פורסם

מגבלות של הצ'יפסט..

הP31 הרשמי לא תומך ב FSB 1333. החברות שמיצרות את הלוחות "עושות" שהוא יתמוך באופן רשמי מאצלהם...

אז למשוך אותו עוד למעלה מזה...

עד באס 333 לא אמור להיות לו בעיה בכלל, לכן שילוב של מעבד עם FSB של 800 = באס 200 יתן OC מעולה , תאורטית. :smile1:

פורסם

חחח אוקיי, תודה .. אבל לא בדיוק הבנתי - עם הQ6600, יהיה הבדל ניכר בOC בין הP31 לP35 ?

פורסם

ה Q6600 עובד עם FSB של 1066MHz, ה P31 מתוכנן ל FSB מקסימלי של 1066MHz, כך שמחינת מהירות סטוק, הכל יעבוד טוב.

אם אתה מתכנן OC, אז לוח מבוסס P35 בטוח יגיע עד FSB של 1333MHz, כי הוא גם ככה מיועד לעבוד בתדרים כאלו, בעוד שעם ה P31 מדובר ב"הימור", מכיוון שהוא לא מתוכנן לעבור תדר FSB של 1066MHz. מעשית, סביר להניח שתוכל לעשות עם ה P31 המהרה לתדר FSB של 1333MHz (כמו שחלק מהחברות עושות כבר במפעל), אבל שוב, אין כאן 100% ביטחון שזה יעבוד, במיוחד אם הלוח לא תוכנן כך שהוא יעמוד ב FSB של 1333MHz.

בכל מקרה, תבדוק טוב את הלוח שאתה רוצה לקנות - ל P31 יש כל מיני הגבלות על הזיכרון בתדרי ה FSB הגבוהים.

פורסם

תיראה לי גם היתה יתלבטות כזאת ובסוף הלכתי על 31 של אסוס

אני גם לא רואה הרבה תועלת בפועל מOC למעבד וזכרונות למי שקונה Q6600 וכמות זיכרון גדולה

גם ככה הכרטיס מסך ברוב המיקרים הוא מה שיגביל אותך במשחקים ולדברים אחרים המעבד והזכרונות גם ככה מספיק מהירים

אני הולך גם על 4 גיגה זיכרון מעל זה ניראה לי מיותר לשנים הקרובות

ועד שתירצה לשדרג גם ככה הכל יהיה מיושן ועדיף יהיה לקנות מחשב חדש

כל הפיצרים שיש היום ב35 ואין ב31 לא חשובים למשתמש רגיל

בפורום יש אנשים שחולים על OC וממליצים סתם על דבר שלא באמת חשוב לרוב האנשים

עדיף ליתפשר על הגדרות במשחק במקום OC ברוב המיקרים

כי הOC צורך יותר חשמל \מסכן תמערכת\ובנוסף רק במקרים חריגים אופך משחק לא שחיק לשחיק

ובמשחקים שכבר רצים טוב התועלת מימנו קטנה לדוגמה האבדל בין 50 פרימים לשניה ל60 פרימים לשניה לא כזה גדול

וזה דוגמה לOC גדול בדרך כלל זה כמה פרימים בודדים

פורסם

אני מדבר על הדגמים הספציפיים:

GB P35-DS3L נגד GB P31-DS3L.

שניהם תומכים ב1333 מהמפעל לפי מה שהבנתי - אז שניהם יגיעו לאותם ביצועים בOC (לא כבד כ"כ) בערך ? או שגם במקרה הזה יש הימור ?

פורסם

לא, שניהם תומכים כי ג'גבייט עשו שה P31 יתמוך FSB 1333. הם כבר משכו את הצ'יפסט למהירות כזאת. הצ'יפ המקורי שמגיע מאינטל תומך רישמית עד 1066.

ה P35 מגיע מאינטל תומך כבר בכאלה FSBים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים