עבור לתוכן

תיקון "קפיצה" שנעשתה בצילום בחשיפה ארוכה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה אני מצלם די הרבה בחשיפה ארוכה, עם חצובה. נוצרת לי בעיה לפעמים שהלחיצה על הכפתור במצלמה יוצרת רעידה קטנה בתחילת הצילום ולכן כל מקורות האור בתמונה מקבלים מעין צ'ופצ'יק כזה, בהתאם לתזוזת המצלמה.

אני יודע שאם אשתמש ב- Self Timer הבעיה תיפתר, אבל לא תמיד זה מתאים למה שאני רוצה לצלם.

מה הדרך הטובה ביותר לערוך תמונות שיצאו כך?

האם יש כלי בפוטושופ שיודע להתמודד עם זה בצורה מתוחכמת?

תודה מראש.

פורסם

לא יודע באיזה מצלמה אתה מצלם.

למצלמות רציניות יש מקום לחיבור כבל שחרור שפותר את הבעיה שציינת.

במצלמות אחרות יש גימיק של שלט רחוק שיכול לפתור את אותה בעיה.

אבל אם מדובר בחשיפה ארוכה שאז הצלום הוא לא ספונטני, מה מפריע לך להשתמש בטיימר קצר?

פורסם
  • מחבר

מצטער, אבל עדין אין לי מצלמה "רצינית", רק את ה- Minolta Z1 החביבה שלי. אין לה אפשרות לחיבור כבל או שלט חיצוני.

מה עוד, שאני יכול לקבוע אך ורק טיימר של 10 שניות, וזה הרבה יותר מדי בשבילי.

יש המלצה לעריכה כלשהי?

פורסם

אם תוכל להעלות תמונה לדוגמא, אני אבדוק מה אפשר לעשות.

אני מציע גם לשאול בפורום צילום דיגיטלי, נדמה לי ש boren יכול לעזור בעניין עריכות שקשורות לטיפול בענייני צילום כאלה.

פורסם

כמו שאני רואה את זה, אין פילטר מסויים שיעשה את העבודה (זה לא כמו משימה פשוטה של העלמת עיניים אדומות בצילום). צריך להתייחס לכל מקרה לגופו ולערוך באופן שונה.

דווקא בתמונה בלינק שהבאת אפשר להעלים את ה"צ'ופצ'יקים" עם נגיעות קטנות של clone stamp (המקור לדגימה יכול להיות אזור אחר מהתמונה כל עוד הוא מתאים מבחינת בהירות).

בתמונות בהן מקורות האור הם גדולים ומתעוותים צריך להתחיל לשחק יותר עם threshold ו high pass בשכבה נפרדת כדי לבודד את אותם מקורות האור, להנמיך את אפקט ההארה שלהם (עם אפקט threshold שהתוצאה שלו תגדיר layer mask לאותה שכבה, או ע"י replace color כשהפרמטר fuzziness משפיע על מידת הצמצום של אפקט התאורה) ולשלב בתמונה המקורית. אבל זו עבודה עדינה שלוקחת טיפה זמן, ולא פתרון קסם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים