עבור לתוכן

בעיה ברשת, מחשב חדש לא מזוהה

Featured Replies

פורסם

שלום,

משכתי כבל חדש מהראווטר ויש לי איתו בעיה. ניסיתי לחבר מחשב חדש אליו אבל הוא מקבל קישורית מוגבלת. אבל הבעיה היא לא בכבל לפי מה שנראה לי כי כשאני מחבר מחשב שכבר היה קיים ברשת הוא מתחבר ללא בעיה. כשניסיתי לבדוק והעברתי את המחשב החדש לחיבור במקום אחר שכבר עבד גם שם קבלתי קישורית מוגבלת. חשבתי שהבעיה היא בכרטיס רשת, קניתי חדש. הבעיה לא נפתרה. ניסיתי לחבר לפטופ של חבר ושוב אתה הבעיה הוא מקבל קישורית מוגבלת. השאלה היא מה אני צריך לעשות כדי לסדר את הבעיה?

מודם: sb4200 של מוטורולה

רכזת: RADLAN

תודה ויו טוב

פורסם

1. בדוק אם הכבל מוצלב / הציוד לא יודע לקרוא את שני הסוגים (מלא).

2. (מה שנראה לי יותר), בדוק אם מאפייני TCP/IP מוגדרים על קבלת כתובת אוטומטית (במידה וכך אתה הוגדר ברכזת).

פורסם
  • מחבר

הכבל לא מוצלב.

לגבי TCP/IP אשמח לקבל קצת יותר הסבר כי אני לא ממש מבין בזה

תודה שוב

פורסם

כנס להגדרות של הראוטר, תבדוק אם הוא מחלק DHCP.

וכן, תבדוק אם יש חסימה של כתובות לפי MAC.

באיזה ראוטר מדובר?

פורסם

הכבל לא מוצלב.

לגבי TCP/IP אשמח לקבל קצת יותר הסבר כי אני לא ממש מבין בזה

תודה שוב

כנס למאפייני חיבור הרשת שלך (הLAN בחיבורי רשת) > TCP/IP מאפיינים.

פורסם
  • מחבר

כנס להגדרות של הראוטר, תבדוק אם הוא מחלק DHCP.

וכן, תבדוק אם יש חסימה של כתובות לפי MAC.

באיזה ראוטר מדובר?

איך בדיוק אני עושה את זה? אני לא כל כך מבין בנושא הזה של רשתות

ראוטר של RADLAN ככה הוא נראה זה הכי טוב שמצאתי עליו

switch.JPG

לגבי הTCP/IP אני ינסה עכשיו ויעדכן

תודה

פורסם

זה לא הנתב, זאת מתג (switch בשפת הקודם).

איך מחוברים הדברים אצלך (מודם, נתב, מתג, מחשבים).?

פורסם
  • מחבר

המודם עם כבל רשת לswitch

ומהswitch כבלי רשת למחשבים סך הכל כרגע מחוברים 3 מחשבים שמקבלים רשת ועוד אחד חדש שלא

פורסם

זה מתג מנוהל?

פורסם
  • מחבר

שזה אומר בשפה פשוטה?

פורסם

מתג מנוהל זה אומר שאפשר לשלוט באספקטים מסויימים ברשת דרכו, אבל קרוב לוודאי שזאת לא הבעיה.

ממה שאני מבין, אתה בחיבור ללא חייגן. במצב כזה הספקית נותנת לך להתחבר עם 2-3 מחשבים (שמקבלים IP אינטרנטי - לדוג' 83.0.124.32).

כל מחשב נוסף לא יקבל IP מתשתית הכבלים וכנובע מכך גם לא כתובת (או חיבור) לאינטרנט.

אם אני לא טועה, חלוקת הכתובות ברשת הכבלים היא לפי הכתובות MAC של המחשבים. ככה שגם אם אתה מנתק מחשב אחד וישר מחבר אחר לא תקבל חיבור.

כדי לחבר יותר מחשבים אתה תצטרך נתב שיתפוס רק כתובת אחת אצל התשתית/ספק ויחלק את האינטרנט למחשב ברשת "פנימית".

ע"מ לוודא שזאת באמת הבעיה, תלך לאחד המחשבים וב"התחל" -> CMD -> במסך בשחור IPCONFIG /ALL.

אם אתה מקבל IP אינטרנטי אז תדע שזאת הבעיה.

אם אתה לא בטוח, שעשה צילום מסך ותעלה אותו פה.

פורסם
  • מחבר

oa21e7c4ss33jbf55znh_thumb.jpg

פורסם
  • מחבר

up

מישהו?

פורסם

אתה בחיבור ללא חייגן. במצב כזה הספקית נותנת לך להתחבר עם 2-3 מחשבים (שמקבלים IP אינטרנטי - לדוג' 83.0.124.32).

כל מחשב נוסף לא יקבל IP מתשתית הכבלים וכנובע מכך גם לא כתובת (או חיבור) לאינטרנט.

חלוקת הכתובות ברשת הכבלים היא לפי הכתובות MAC של המחשבים. ככה שגם אם אתה מנתק מחשב אחד וישר מחבר אחר לא תקבל חיבור.

(אלא אם כן תבקש מהתמיכה של חברת הכבלים לאפס/למחוק את כל הרשומות של ה MACים שמקבלים חיבור מהמודם שלך

זה יעזור אם למשל יש לך 3 מחשבים בסה"כ, אבל המחשב הרביעי לא יקבל עדיין חיבור)

כדי לחבר יותר מחשבים אתה תצטרך נתב שיתפוס רק כתובת אחת אצל התשתית/ספק ויחלק את האינטרנט למחשב ברשת "פנימית".

פורסם
  • מחבר

תוכל להמליץ לי על נתב כזה?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים