עבור לתוכן

אני קונה כרטיס רשת למחשב ישן מאוד, יהיה בסדר? [זה די דחוף]

Featured Replies

פורסם

לחבר שלי יש מחשב פנטיום 3, הוא רוצה לקנות כרטיס רשת, כי בטכניון יש רשת מטורפת שמאפשרת להעביר נתונים ב 10MB/S...

כרטיסי רשת הולכים לאיזה חיבורים? PCI? PCI-E? הוא יוכל לנצל את הרשת במלואה? :nixweiss:

פורסם

החיבורים מאחורה במחשב זה חיבורי PCI

אני לא רואה שום סיבה למה כרטיס רשת לא יעבוד לך

פורסם

שים לב שזה כרטיס בחומרה ולא בתוכנה

למחשב ישן מאד רצוי כרטיס רשת חומרתי.וזה אומר כרטיס יקר יותר

זה סדר המחירים והחברות

3COM אינטל כרטיסי חומרה מחיר מתחיל מ 250 שקל ומעלה

CNET ודומיה כרטיסים ב 50 שקל עד 70

פורסם

מאיפה הבאת את זה?

בכרטיס רשת אין כזה דבר "כרטיס חומרתי / כרטיס תוכנתי" , זה ממש שטויות

כרטיס זה כרטיס, הוא חומרתי, נקודה.

לפנטיום 3 אתה קונה כרטיס רשת לחריץ PCI (נדיר למצוא כרטיסי רשת ל PCIE, למרות שיש כבר ממזמן, בכל מקרה, אתה צריך PCI)

עולה 50 ש"ח בקירוב ואתה מקבל גם דיסק עם דרייבר מתנה (!!) תתחדש.

פורסם
  • מחבר

איזה כרטיס רשת יתאים לרשת של 10 מגה לשניה?

יש מצב שאין לו חריץ PCI?

פורסם

מאיפה הבאת את זה?

בכרטיס רשת אין כזה דבר "כרטיס חומרתי / כרטיס תוכנתי" , זה ממש שטויות

כרטיס זה כרטיס, הוא חומרתי, נקודה.

לפנטיום 3 אתה קונה כרטיס רשת לחריץ PCI (נדיר למצוא כרטיסי רשת ל PCIE, למרות שיש כבר ממזמן, בכל מקרה, אתה צריך PCI)

עולה 50 ש"ח בקירוב ואתה מקבל גם דיסק עם דרייבר מתנה (!!) תתחדש.

לא הבאתי את זה.פשוט לדעתי למחשב ישן צריך כרטיס טוב וחזק.

בתקופה ההיא היה כמו מודם אנלוגי שני סוגים.אחד תוכנה שזה היה כרטיס מאד מצומצם ואחד חומרה שהיה מאד גדול.

בכרטיסי רשת זה אותו דבר.לא חשוב פה מותגים למרות שרק שניים עושים כרטיסים ממש אמינים ושלא לוקחים הרבה משאבי מערכת ואותם ציינתי.

כרטיסים זולים בדרך כלל עובדים יפה אבל תלויים בעוצמת המעבד.

אז אם הוא\היא רואים סרט הביצועים של האינטרנט יהיו בהתאם.

הכל מניסיון.

פורסם

לא, זה לא אותו דבר

כמו שהוא אמר, כרטיס רשת זה כרטיס רשת, אין יותר מדי מה לחשוב כאן.

ואין כזה דבר "כרטיס רשת תוכנה" יש אולי כרטיסי רשת מובנים על לוחות אם, זה לא הופך אותם לתוכנה, או לפחות "חזקים" או טובים במשהו.

פותח הדיון, אם הרשת בטכניון במהירות 10MBIT אז כל כרטיס רשת זול וסטדנרטי במהירות 10/100 יעשה את העבודה.

בלוחות של P3 יש סלוטי PCI כמובן, אבל אנחנו לא יכולים לדעת אם על הלוח של חבר שלך יש סלוט פנוי, הוא מן הסתם צריך לבדוק.

פורסם

אחראי פורום

אין לי שום עניין לויכוח אבל אשמח להבין למה יש כרטיס ב 50 שקל וכרטיס ב 250 שקל.

בטוח יש הבדל משמעותי בינהם.חייב להיות משהו במחיר פי 5.

פורסם

לחבר שלי יש מחשב פנטיום 3, הוא רוצה לקנות כרטיס רשת, כי בטכניון יש רשת מטורפת שמאפשרת להעביר נתונים ב 10MB/S...

כרטיסי רשת הולכים לאיזה חיבורים? PCI? PCI-E? הוא יוכל לנצל את הרשת במלואה? :nixweiss:

הייתי בטכניון ובשנת 2003 הרשת היתה על 100MB לפחות בפקולטות לפיזיקה, הנדסה אזרחית וחוות המחשבים בטכניון תחתון. אתה בטוח לגבי המהירות?

עשו חיבורים שונים בחדרים במהירות נמוכה יותר?

פורסם

אחראי פורום

אין לי שום עניין לויכוח אבל אשמח להבין למה יש כרטיס ב 50 שקל וכרטיס ב 250 שקל.

בטוח יש הבדל משמעותי בינהם.חייב להיות משהו במחיר פי 5.

מן הסתם יש הבדל בין הכרטיסים אבל זה לא אומר שמשתמש ביתי יוכל לנצל את ההבדלים האלה

פורסם

הנה ההבדלים בתמונות

כרטיס של 50 שקל - תקציב נמוך

http://www.tom-pc.com/PICTURE/computer%20accessories/network/quanma/Lan%20Card&USB&PCI%20Card/Ql8139d.gif

כרטיס 200 פלוס - תקציב גבוה 3COM

http://www.join-it.nl/producten/hardware/3com_3C905b-tx.jpg

בפרטים הקטנים אפשר לראות בבירור שהציפ של היקר יותר .גדול יותר

אבל כמו שאמר הבחור מעליי...הכל עניין של שימוש.

פורסם

תגידו, מה, אתם צוחקים? צ'יפ גדול יותר בהכרח מעיד על כרטיס טוב יותר?

"שלי יותר גדול"

שמעתם פעם על מזעור? כרטיסים ישנים > צ'יפים גדולים, כרטיסים חדשים > צ'יפים קטנים (תפקוד הכרטיס לא משתנה)

כן, יש כרטיסי רשת יקרים יותר, אבל הם לא מיועדים לשוק הביתי.

לפני שנה+ יצא גם כרטיס הרשת ההוא לגיימרים, שעולה 200$

וטרם הוכיח את עצמו ואת יתרונות ההשקעה של הסכום המגוחך הזה בכרטיס רשת.

למה כרטיסים מסויימים עולים יותר?

(כשמדברים על השוק הביתי ועל מוצרים שעושים את אותו דבר ללא תוספות כמו למשל הקילר ניק שהוזכר לעיל)

- עניין של ביקוש והיצע, של מלאי, ושל מיתוג מוצרים.. זה הכל.

פורסם

Kidney_stonE רק שתדע שavidan28 צודק

בעבר, היום ההשפעה כבר לא קריטית בגלל עוצמת המעבדים, היו שני סוגי כרטיסים, (גם במודמים וגם ברשת) האחד שהיה מעביר את המידע ישירות למעבד והמעבד היה מבצע את כל הפעולות על המידע, ובכך מקשה על המערכת (במיוחד במעבדים של העבר), והשני היה כרטיס, שהיה מעבד עליו את כל הנתונים בלי שימוש במעבד של המחשב, ואז מעביר את המידע הלאה, דבר שהיה מקל על המחשבים...

אבל מאחר שהמחיר בזמנו של הכרטיסים שידעו לבצע חישובים בעצמם היו יקרים, אז לרובנו לא היה אותם, וגם מאז שהמעבדים התחזקו, לא היה צורך להפריד בפעולות האלה כל כך...

אבל בעבר כן היה, אז אל תאמר שהוא טועה...

ולפותח הת'רד, כל כרטיס רשת PCI יתאים למחשב שלך, וגם למחשבי פנטיום 2, אז אין לך מה לדאוג...

וגם כרטיסי רשת של BENQ יסדרו אותך בלי בעיות...

אין הבדל במותג במקרה הזה, במיוחד שהרשת מבוססת רק על 10 מגה...

פורסם

טעות שלי, נכון, היו בעבר כרטיסים ללא צ'יפ שאחראי על הפענוח בעצמו, והמידע היה עובר דרך ה BUS למעבד.

אבל זה עדיין לא רלוונטי לדיון הזה, או לכל דיון שעוסק בהמלצות לכרטיסי רשת, מהסיבה הפשוטה שזה ישן ולא קיים בשוק יותר

(אולי בתור פריט לאספנים)

אין טעם להזכיר כרטיסים כאלה בדיון המלצה על כ.רשת, בדיוק כמו שאין טעם להזהיר אנשים "תזהר לא לקנות וודו2"

בדיון על כרטיסי מסך חדשים.

פורסם

אני לא מבין מה רע בכרטיס מובנה או כרטיס של 50 שקל הרי הוא צריך את זה לכור גרעיני או משהו שכל מאית השניה חשובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים