עבור לתוכן

חיבור 2 מאווררים לאותה יציאה בבייבאס

Featured Replies

פורסם

1. איך חישבת 2.5A - ובכל מקרה 2.5A תצטרך 2 ערוצים.

2. ניתן לכוון את מתח המוצא ע"י מעגל פשוט - יש 3 רגליים input,output,adjust :

לinput אתה מחבר את המתח החיובי - הוא המתח המקסימלי האפשרי.

לadjust אתה מחבר נגד אחד בטור עם הפוט' השלילי ואחרי הנגד הזה אתה מוציא נגד נוסף שיחובר ל - output במקביל

הפוט' החיובי היוצא מהoutput הוא 1.25*(r1/r2+1) כשהמקסימום הוא הפוט' החיובי בו הזנת את input.

אני אעלה שרטוט כשאחזור מהעבודה...

(אגב יש בתוכו גם oveload protection כך שגם אם תחבר צריכה גדולה מדי הוא פשוט הופך לנתק)

• תגובות 53
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא כ"כ הבנתי את הכיוון של המוצא....

ותיקון טעות - כ 1.5 אמפר, אבל עדיף שיהיה 2, מקדם ביטחון...

פורסם

קודם כל אתנצל מראש על איכות השרטוט (הירודה) - מחר אפרסם משהו טוב יותר - באמצעים שברשותי כרגע - זה הטוב ביותר...

שני נגדים r1,r2 הם הקובעים את המתח היוצא.

באפשרותך להוציא מתח קבוע למשל אם תספק מתח של 12V

r1=470 ohm

r2=100 ohm

מתח המוצא יהיה שווה ל- 7.125V

אם תבחר את r1 כנגד משתנה (מה שאני עשיתי) קיבלת ריאובס (כמו בשרטוט - למרות שאצלי יש גם קבלים - שאינם מופיעים בשרטוט לביטול רעשים).

אגב אתה יכול גם לקנות במקום lm317 את הlm350 או 348 שמוציאים 3A ו 5A אני כבר לא זוכר בדיוק מי מהם מוציא איזה ערך.

*** מצטער על חוסר הפירוט - מחר אוכל לפרט יותר (בעיות זמן/מילואים/לימודים/עבודה...)

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהבנתי.

לפי דף נתונים של lm350 (זה שנותן 3 אמפר), זה נראה לי השרטוט שלך:

נ.ב

הנגד עם החץ שבשרטוט זה פוטנציומטר?

פורסם

כן - כמו שכתבתי - יש 2 אפשרויות - לחבר פוטנציומטר/ריאוסטט ואז קיבלת ריאובס - או לחבר נגד בגודל קבוע עם ערכים כפי שכתבתי (470 במקום הפוטנצ' ו-100 במקום השני שבמקביל) ואז קיבלת מ-12V את ה 7V הרצויים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי

מה הנוסחה של המתח במוצא?

יעני R1 חלקי R2 או מה?

פורסם

הנוסחה היא

1.25*(1+r1/r2) = מתח מוצא, כשכמובן מתח המוצא לא יכול לעבור את המתח המקסימלי...

לכן 1.25*(470/100+1) =7.125 -> אם סיפקת 12V והשתמשת בנגדים 470 ו 100 אוהם קיבלת 7V

פורסם
  • מחבר

סבבה

אתה עובד עם אותם נגדים?

עוד שאלה - איך אני בדיוק מתאים את המייצב מתח לבייבאס?

יעני לאן הוא מתחבר?

* השרטוט בת'רד הזה (דף 2)

פורסם

אני לא עובד עם הנגדים האלו - אצלי יש פוטנציומטר של 5K נגד של 560 אוהם (ונגד נוסף שמטרתו להגביה! - לאחר שאתן את השרטוט גם אסביר איך - את המתח - או יותר נכון לדאוג שהמינימום האפשרי יהיה בערך 4V)

אבל זה ריאובס.

אתה רוצה בייבאס ועל כן השתמש בערכים אלו...

איך מחברים מאוד פשוט - מה ששירטטי כספק מתח במקומו אתה מחבר מולקס : את הצהוב במקום הקו הגדול ואת השחור במקום הקטן.

את שתי היציאות ששירטטי מחבר למאוורר/ים

את ההלחמות של הנגדים אתה יכול לעשות ישירות למייצב או להלחים את הכל על לוח קטן (נראה הרבה יותר מקצועי ופחות סיכוי לקצרים/שאר מרעין בישין)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים