פורסם 2003 במרץ 2622 שנים מחבר או בקיצור,להקטין נגד בחצי, להגדיל הספק פי 2 ?ז"א שבמקום נגד של 39 אוהם, 0.6 וואט (מה שיש לי עכשיו),19.5 אוהם, 2 וואט...
פורסם 2003 במרץ 2622 שנים אולי אני מתבלבל אבל למיטב ידיעתי במעגל שבו זורם 0.22A ואנו רוצים מפל של 5V על הנגד אנו זקוקים לנגד של 23 אוהם??!איך הגעתם ל-39? הולי - החישוב שלך לא ברור לי? r*(V-v)/v נותן מה?למיטב הבנתי מדובר בשני מאווררים במקביל מה שאומר פי 2 זרם -> 0.44A, מפל המתח נשאר 5V -> ז"א 11.5 אוהם.
פורסם 2003 במרץ 2622 שנים מחבר אולי אני מתבלבל אבל למיטב ידיעתי במעגל שבו זורם 0.22A ואנו רוצים מפל של 5V על הנגד אנו זקוקים לנגד של 23 אוהם??!איך הגעתם ל-39? הולי - החישוב שלך לא ברור לי? r*(V-v)/v נותן מה?למיטב הבנתי מדובר בשני מאווררים במקביל מה שאומר פי 2 זרם -> 0.44A, מפל המתח נשאר 5V -> ז"א 11.5 אוהם.אני לא הגעתי לשום דבר, אתה מדבר עם אחד העצלנים הכי גדולים במדינה, וחברים שלי יעידו... ;Dלפי 2 התוכנות לחישוב התנגדות שבמאגר ההורדות שבאתר, במקרה של 12 וולט מהספק, בזרם של 0.22 אמפר ובמתח רצוי של 7 וולט,ההתנגדות של הנגד היא 38.961 אוהם ו 0.64 וואט.
פורסם 2003 במרץ 2622 שנים אני חושב שיש איזושהי טעות בחישוב שלא לדבר על ההספק - במעגל בו יש 5/7/12 V וזורם זרם של 0.22A לא ייתכן הספק פחות מ-1 ווט...בכל מקרה - למה להסתבך עם נגדים שיגרמו גם לכך שתוכל לחבר פחות מאווררים על כל ערוץ - אם אתה רוצה להגיע ל- 7 וולט פשוט חבר את המינוס ל5V ואת הפלוס ל12V ונגמא הסיפור - מעגל לדוגמא :
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים בשבילך alianynI-זרם של המאוררi-זרם במעגל עם נגד ומאוררR - התנגדות נגדr - התנגדות מאוררV - מתח ספקv - מתח על המאוררr=V/I=54.5i = V / (R+r)v = i * r= V *r / ( R + r )v * (R + r) = V *rR *v = V * r - v * rR = r *(V-v) / v = 54.5 * (12-7) / 7 = 39במעגל עם 2 מאוררים במקביל ההתנגדות השקולה שלהם היא חצי מההתנגדות של כל אחד לכןR2 = r/2 * (V-v) / v = R/2 = 19ולגבי למה זה לא 23למאורר יש התנגדות משלוכשאתה מוסיף עוד נגד התנגדות השקולה במעגל גדלהככה שלא יתכן שהזרם ישאר 0.22כשאתה מוריד את המתח על המאורר גם הזרם יורדככה שיוצא שהזרם שעובר דרכו הואi = V / (R+r)i = 12 / (39 + 54.4) = 0.12A
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים אני חושב שיש איזושהי טעות בחישוב שלא לדבר על ההספק - במעגל בו יש 5/7/12 V וזורם זרם של 0.22A לא ייתכן הספק פחות מ-1 ווט...בכל מקרה - למה להסתבך עם נגדים שיגרמו גם לכך שתוכל לחבר פחות מאווררים על כל ערוץ - אם אתה רוצה להגיע ל- 7 וולט פשוט חבר את המינוס ל5V ואת הפלוס ל12V ונגמא הסיפור - מעגל לדוגמא :ותגיד שלום לספק שלךהחיבור של ה-12/5 שנותן 7V לא בנוי להספקים גבוהים כמו כמות גדולה של מאוררים
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים קודם כל 2 מאווררים זה לא כמות גדולה וזה מאוד תלוי בספק אבל להערכתי אין לו שום בעיה (עוד לא ראיתי אפילו fanbus אחד שבשביל 7V השתמש בנגד אבל...) ובכל מקרה מה שכתבת נשמע לי הגיוני ולכן החלטתי לבדוק את 2 התאוריות - לקחתי מאוורר 12V 0.134A ובדקתי 2 אפשרויות:1. נגד של 39 אוהם עפ"י חישוב שלי.2. נגד של 64 אוהם עפ"י החישוב שלך.להלן תוצאות המדידה:1. נגד 39 אוהם : מתח על המאוורר 6.97V (בערך 7) וזרם של 0.97A2. נגד 64 אוהם : מתח על המאוורר 5.7V (בין 5.5 ל -6) וזרם של 0.7Aמכיוון שכשמחברים מאווררים במקביל הזרם עליהם מתחבר ההספק גודל -> צריך נגדים של 3וואט... (נראה לי קצת מוגזם...)בכל מקרה אם האופציה של +5 +12 נשמעת לך מפוקפקת תמיד יש את האופציה של מייצב מתח (עולים בערך 2 ש"ח) - ושם אין בעיה של הספק זרם או מתח - רק צריך לזכור לשים עליהם גוף קירור קטן (תלוי באיזה אריזה הם באו - ובד"כ הם גם באים עם גוף קירור)
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים כנראה שאתה ממש לא יודע להשמתמש במכשיר מדידההזרם גרך מאורר הוא 0.134A והזרם עם הנגד הוא 0.97A למה לא נראה לי? העלת התנגדות של המעגל והעלת את המתח. כל הכבוד!בכל מקרה חבל על הויכוח פה אתה לא מכיר את חוקי הפיסיקה וזהותעשה מה שאת רוצה אבל אתה טועהכמובן שבמקרה היה לך בבית נגד מוכן של 39 ושל 64מדהיםוסתם לידע כללי מאיפה זרקת את המספר 3W להספק של הנגדים? ומה כל כך מוגזם בזה (אם זה היה נכון)?
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים איך אני אוהב אנשים שכשחולקים עליהם הם יורדים לפסים אישיים במקום להביא הוכחות מוצקות... 1. לא כזה מסובך להשתמש במודד - מתח מודדים במקביל, זרם בטור (מתח במקביל שווה על כולם, זרם בטור...) 2. בשום מקום לא העליתי התנגדות ומתח - לא יודע מאיפה המצאת את זה. 3. יש לי ולא במקרה אלא כי אני משתמש בהם את כל הנגדים בין 0 ל- 10K בבית - מכל אחד 5... גם לקרוא לי שקרן?? נו באמת, לא יפה, גם כשלא חשבתי כמוך מעולם לא פניתי לגנאי... בו תבדוק - תעשה בעצמך ניסוי ותגיד אחרת... עד אז... *** בקשר להספק - מאוד פשוט - טעות הקלדה - אמור להיות 2 וואט (או 2.2 וואט בשביל לדייק) - התנצלויותי. ולמה זה משנה - מדובר בנגד גדול יותר שבמחירו עדיף לקנות מייצב מתח!
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים קודם כל 2 מאווררים זה לא כמות גדולה וזה מאוד תלוי בספק אבל להערכתי אין לו שום בעיה (עוד לא ראיתי אפילו fanbus אחד שבשביל 7V השתמש בנגד אבל...) ובכל מקרה מה שכתבת נשמע לי הגיוני ולכן החלטתי לבדוק את 2 התאוריות - לקחתי מאוורר 12V 0.134A ובדקתי 2 אפשרויות:1. נגד של 39 אוהם עפ"י חישוב שלי.2. נגד של 64 אוהם עפ"י החישוב שלך.להלן תוצאות המדידה:1. נגד 39 אוהם : מתח על המאוורר 6.97V (בערך 7) וזרם של 0.97A2. נגד 64 אוהם : מתח על המאוורר 5.7V (בין 5.5 ל -6) וזרם של 0.7Aמכיוון שכשמחברים מאווררים במקביל הזרם עליהם מתחבר ההספק גודל -> צריך נגדים של 3וואט... (נראה לי קצת מוגזם...)בכל מקרה אם האופציה של +5 +12 נשמעת לך מפוקפקת תמיד יש את האופציה של מייצב מתח (עולים בערך 2 ש"ח) - ושם אין בעיה של הספק זרם או מתח - רק צריך לזכור לשים עליהם גוף קירור קטן (תלוי באיזה אריזה הם באו - ובד"כ הם גם באים עם גוף קירור)אם אתה באמת מתכוון למה שהדגשתי אז אתה לא יודע להשתמש במכשיר מדידה או שסתם המצאת תוצאותתבחר אתההגדלה של ההתנגדות תחת אותו מתח מקטינה את הזרםI = V/RR גדלV = 12VמקסנהI קטן
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים ועוד פעם שתי טעויות הקלדה שלי...כמובן שהכוונה ל- 0.097 ו 0.07 אמפר - נו באמת ...
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים אוקייבוא נדבר על הנגד 39 אום וזרם 0.097Aחוק אום על הנגדV = I*RV = 39 * 0.097 = 3.78Vיוצא שמפל המתח על הנגד שלך הוא 3.78ואתה אומר שעל המאורר מדדת 7 וולט7 + 3.78 = 10.78איך זה שעל כל הרכיבים נופל מתח של 10.8 וולטלאן נעלמו 1.2 וולט נוספים?מה שאתה אומר פשוט לא הגיוניאו שלא השתמשת טוב מכשיר שלךאו שהוא לא תקיןתבחר
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים מחבר מדדתי בעזרת מולטימטר מתח על הנגד של המאוורר הספציפי שעליו אנחנו דנים,ומצאתי שנופל עליו 4.5 וולט. זהו נגד של 39 אוהם. 12-4.5=7.5 וולט למאוורר.מסקנה: החישוב של הולי נכון. דרך אגב, למציאת הנגד השתמשתי בתוכנות שבאתר.הולי, בקשר למה שהגעתנו אליו מקודם (חצי נגד, כפול הספק), אם הנגד יהיה יותר קטן, לא יפול עליו יותר מתח?נראה לי שצריך פשוט להכפיל את ההספק של הנגד ושהספק יעשה את השאר.אחרי הכל המאווררים מחוברים במקביל והמתח עליהם שווה לאותו מתח כמו עם מאוורר אחד...
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים זה נכון שכשהם מחוברים במקביל המתח עליהם שווה אבל הזרם במעגל הראשי הוא פי 2 מזרם במעגל שיש רק מאוררכלומר המצב הוא "כאילו" מחובר לך מאורר אחד עם חצי התנגדות משל המאורר המקוריחצי התנגדות = זרם פי 2תריץ את התוכנה שלך על זרם פי 2 (כלומר 0.44) ומתח 12 כרגיל ותקבל נגד עם הספק כפול וחצי התנגדותיש לך 2 אפשרויותאו לקחת נגד עם אותו הספק ואותו גודל ולחבר לכל מאורר נגד משלואו לחבר נגד קטן פי 2 עם הספק פי 2 למעגל הראשי
פורסם 2003 במרץ 2722 שנים מחבר נראה לי שכשאני יחבר את המגד הקטן פי 2, אז הוא יקבל יותר מדי מתח עקב התנגדות פחותה...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.