עבור לתוכן

חיבור 2 מאווררים לאותה יציאה בבייבאס

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

או בקיצור,

להקטין נגד בחצי, להגדיל הספק פי 2 ?

ז"א שבמקום נגד של 39 אוהם, 0.6 וואט (מה שיש לי עכשיו),

19.5 אוהם, 2 וואט...

• תגובות 53
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי אני מתבלבל אבל למיטב ידיעתי במעגל שבו זורם 0.22A ואנו רוצים מפל של 5V על הנגד אנו זקוקים לנגד של 23 אוהם??!

איך הגעתם ל-39?

הולי - החישוב שלך לא ברור לי? r*(V-v)/v נותן מה?

למיטב הבנתי מדובר בשני מאווררים במקביל מה שאומר פי 2 זרם -> 0.44A, מפל המתח נשאר 5V -> ז"א 11.5 אוהם.

פורסם
  • מחבר

אולי אני מתבלבל אבל למיטב ידיעתי במעגל שבו זורם 0.22A ואנו רוצים מפל של 5V על הנגד אנו זקוקים לנגד של 23 אוהם??!

איך הגעתם ל-39?

הולי - החישוב שלך לא ברור לי? r*(V-v)/v נותן מה?

למיטב הבנתי מדובר בשני מאווררים במקביל מה שאומר פי 2 זרם -> 0.44A, מפל המתח נשאר 5V -> ז"א 11.5 אוהם.

אני לא הגעתי לשום דבר, אתה מדבר עם אחד העצלנים הכי גדולים במדינה, וחברים שלי יעידו... ;D

לפי 2 התוכנות לחישוב התנגדות שבמאגר ההורדות שבאתר, במקרה של 12 וולט מהספק, בזרם של 0.22 אמפר ובמתח רצוי של 7 וולט,

ההתנגדות של הנגד היא 38.961 אוהם ו 0.64 וואט.

פורסם

אני חושב שיש איזושהי טעות בחישוב שלא לדבר על ההספק - במעגל בו יש 5/7/12 V וזורם זרם של 0.22A לא ייתכן הספק פחות מ-1 ווט...

בכל מקרה - למה להסתבך עם נגדים שיגרמו גם לכך שתוכל לחבר פחות מאווררים על כל ערוץ - אם אתה רוצה להגיע ל- 7 וולט פשוט חבר את המינוס ל5V ואת הפלוס ל12V ונגמא הסיפור - מעגל לדוגמא :

פורסם

בשבילך alianyn

I-זרם של המאורר

i-זרם במעגל עם נגד ומאורר

R - התנגדות נגד

r - התנגדות מאורר

V - מתח ספק

v - מתח על המאורר

r=V/I=54.5

i = V / (R+r)

v = i * r= V *r / ( R + r )

v * (R + r) = V *r

R *v = V * r - v * r

R = r *(V-v) / v = 54.5 * (12-7) / 7 = 39

במעגל עם 2 מאוררים במקביל ההתנגדות השקולה שלהם היא חצי מההתנגדות של כל אחד לכן

R2 = r/2 * (V-v) / v = R/2 = 19

ולגבי למה זה לא 23

למאורר יש התנגדות משלו

כשאתה מוסיף עוד נגד התנגדות השקולה במעגל גדלה

ככה שלא יתכן שהזרם ישאר 0.22

כשאתה מוריד את המתח על המאורר גם הזרם יורד

ככה שיוצא שהזרם שעובר דרכו הוא

i = V / (R+r)

i = 12 / (39 + 54.4) = 0.12A

פורסם

אני חושב שיש איזושהי טעות בחישוב שלא לדבר על ההספק - במעגל בו יש 5/7/12 V וזורם זרם של 0.22A לא ייתכן הספק פחות מ-1 ווט...

בכל מקרה - למה להסתבך עם נגדים שיגרמו גם לכך שתוכל לחבר פחות מאווררים על כל ערוץ - אם אתה רוצה להגיע ל- 7 וולט פשוט חבר את המינוס ל5V ואת הפלוס ל12V ונגמא הסיפור - מעגל לדוגמא :

ותגיד שלום לספק שלך

החיבור של ה-12/5 שנותן 7V לא בנוי להספקים גבוהים כמו כמות גדולה של מאוררים

פורסם

קודם כל 2 מאווררים זה לא כמות גדולה וזה מאוד תלוי בספק אבל להערכתי אין לו שום בעיה (עוד לא ראיתי אפילו fanbus אחד שבשביל 7V השתמש בנגד אבל...)

ובכל מקרה מה שכתבת נשמע לי הגיוני ולכן החלטתי לבדוק את 2 התאוריות - לקחתי מאוורר 12V 0.134A

ובדקתי 2 אפשרויות:

1. נגד של 39 אוהם עפ"י חישוב שלי.

2. נגד של 64 אוהם עפ"י החישוב שלך.

להלן תוצאות המדידה:

1. נגד 39 אוהם : מתח על המאוורר 6.97V (בערך 7) וזרם של 0.97A

2. נגד 64 אוהם : מתח על המאוורר 5.7V (בין 5.5 ל -6) וזרם של 0.7A

מכיוון שכשמחברים מאווררים במקביל הזרם עליהם מתחבר ההספק גודל -> צריך נגדים של 3וואט... (נראה לי קצת מוגזם...)

בכל מקרה אם האופציה של +5 +12 נשמעת לך מפוקפקת תמיד יש את האופציה של מייצב מתח (עולים בערך 2 ש"ח) - ושם אין בעיה של הספק זרם או מתח - רק צריך לזכור לשים עליהם גוף קירור קטן (תלוי באיזה אריזה הם באו - ובד"כ הם גם באים עם גוף קירור)

פורסם

כנראה שאתה ממש לא יודע להשמתמש במכשיר מדידה

הזרם גרך מאורר הוא 0.134A והזרם עם הנגד הוא 0.97A למה לא נראה לי? העלת התנגדות של המעגל והעלת את המתח. כל הכבוד!

בכל מקרה חבל על הויכוח פה אתה לא מכיר את חוקי הפיסיקה וזהו

תעשה מה שאת רוצה אבל אתה טועה

כמובן שבמקרה היה לך בבית נגד מוכן של 39 ושל 64

מדהים

וסתם לידע כללי מאיפה זרקת את המספר 3W להספק של הנגדים? ומה כל כך מוגזם בזה (אם זה היה נכון)?

פורסם

איך אני אוהב אנשים שכשחולקים עליהם הם יורדים לפסים אישיים במקום להביא הוכחות מוצקות...

1. לא כזה מסובך להשתמש במודד - מתח מודדים במקביל, זרם בטור (מתח במקביל שווה על כולם, זרם בטור...)

2. בשום מקום לא העליתי התנגדות ומתח - לא יודע מאיפה המצאת את זה.

3. יש לי ולא במקרה אלא כי אני משתמש בהם את כל הנגדים בין 0 ל- 10K בבית - מכל אחד 5...

גם לקרוא לי שקרן?? :nono: נו באמת, לא יפה, גם כשלא חשבתי כמוך מעולם לא פניתי לגנאי...

בו תבדוק - תעשה בעצמך ניסוי ותגיד אחרת...

עד אז...

*** בקשר להספק - מאוד פשוט - טעות הקלדה - אמור להיות 2 וואט (או 2.2 וואט בשביל לדייק) - התנצלויותי. ולמה זה משנה - מדובר בנגד גדול יותר שבמחירו עדיף לקנות מייצב מתח!

פורסם

קודם כל 2 מאווררים זה לא כמות גדולה וזה מאוד תלוי בספק אבל להערכתי אין לו שום בעיה (עוד לא ראיתי אפילו fanbus אחד שבשביל 7V השתמש בנגד אבל...)

ובכל מקרה מה שכתבת נשמע לי הגיוני ולכן החלטתי לבדוק את 2 התאוריות - לקחתי מאוורר 12V 0.134A

ובדקתי 2 אפשרויות:

1. נגד של 39 אוהם עפ"י חישוב שלי.

2. נגד של 64 אוהם עפ"י החישוב שלך.

להלן תוצאות המדידה:

1. נגד 39 אוהם : מתח על המאוורר 6.97V (בערך 7) וזרם של 0.97A

2. נגד 64 אוהם : מתח על המאוורר 5.7V (בין 5.5 ל -6) וזרם של 0.7A

מכיוון שכשמחברים מאווררים במקביל הזרם עליהם מתחבר ההספק גודל -> צריך נגדים של 3וואט... (נראה לי קצת מוגזם...)

בכל מקרה אם האופציה של +5 +12 נשמעת לך מפוקפקת תמיד יש את האופציה של מייצב מתח (עולים בערך 2 ש"ח) - ושם אין בעיה של הספק זרם או מתח - רק צריך לזכור לשים עליהם גוף קירור קטן (תלוי באיזה אריזה הם באו - ובד"כ הם גם באים עם גוף קירור)

אם אתה באמת מתכוון למה שהדגשתי אז אתה לא יודע להשתמש במכשיר מדידה או שסתם המצאת תוצאות

תבחר אתה

הגדלה של ההתנגדות תחת אותו מתח מקטינה את הזרם

I = V/R

R גדל

V = 12V

מקסנה

I קטן

פורסם

ועוד פעם שתי טעויות הקלדה שלי...

כמובן שהכוונה ל- 0.097 ו 0.07 אמפר - נו באמת ...

פורסם

אוקיי

בוא נדבר על הנגד 39 אום וזרם 0.097A

חוק אום על הנגד

V = I*R

V = 39 * 0.097 = 3.78V

יוצא שמפל המתח על הנגד שלך הוא 3.78

ואתה אומר שעל המאורר מדדת 7 וולט

7 + 3.78 = 10.78

איך זה שעל כל הרכיבים נופל מתח של 10.8 וולט

לאן נעלמו 1.2 וולט נוספים?

מה שאתה אומר פשוט לא הגיוני

או שלא השתמשת טוב מכשיר שלך

או שהוא לא תקין

תבחר

פורסם
  • מחבר

מדדתי בעזרת מולטימטר מתח על הנגד של המאוורר הספציפי שעליו אנחנו דנים,

ומצאתי שנופל עליו 4.5 וולט. זהו נגד של 39 אוהם. 12-4.5=7.5 וולט למאוורר.

מסקנה: החישוב של הולי נכון. דרך אגב, למציאת הנגד השתמשתי בתוכנות שבאתר.

הולי, בקשר למה שהגעתנו אליו מקודם (חצי נגד, כפול הספק), אם הנגד יהיה יותר קטן, לא יפול עליו יותר מתח?

נראה לי שצריך פשוט להכפיל את ההספק של הנגד ושהספק יעשה את השאר.

אחרי הכל המאווררים מחוברים במקביל והמתח עליהם שווה לאותו מתח כמו עם מאוורר אחד...

פורסם

זה נכון שכשהם מחוברים במקביל המתח עליהם שווה אבל הזרם במעגל הראשי הוא פי 2 מזרם במעגל שיש רק מאורר

כלומר המצב הוא "כאילו" מחובר לך מאורר אחד עם חצי התנגדות משל המאורר המקורי

חצי התנגדות = זרם פי 2

תריץ את התוכנה שלך על זרם פי 2 (כלומר 0.44) ומתח 12 כרגיל ותקבל נגד עם הספק כפול וחצי התנגדות

יש לך 2 אפשרויות

או לקחת נגד עם אותו הספק ואותו גודל ולחבר לכל מאורר נגד משלו

או לחבר נגד קטן פי 2 עם הספק פי 2 למעגל הראשי

פורסם
  • מחבר

נראה לי שכשאני יחבר את המגד הקטן פי 2, אז הוא יקבל יותר מדי מתח עקב התנגדות פחותה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים