עבור לתוכן

שאלה| עשיתי OC לE2140 מגיע ל3.0GHZ האם אפשר יותר?

Featured Replies

פורסם

כמו בכותרת.... לפני כמה שבועות הגעתי ל3.2 ואני חושב שגם ל3.4(לא בטוח) עכשיו אני מגיע ל3.0GHZ הטמפרטורות בCORE TEMP הן 37-20 (מנוחה בלילה-מאמץ ביום, לפי הסדר) אני מנסה להגיע ל3.2 אני שומר בביוס ואז המחשב מתכבה ונדלק... כרגיל ואז הוא שוב מתכבה ואז נדלק עושה רעש וממשיך כרגיל ללא OC... חום זה לא יכול להיות בחיים... מה זה עוד יכול להיות?

אני משתמש בM.I.T כמו שבחור תותח מהפורום הסביר לי בקצרה שם ENABLE ומשנה ל400 ובמולטיפלייר הזה מה שזה לא יהיה זה על 2 וה<VOLTAGE> משו שמתי על <MANUAL> וזהו לא נוגע יותר הרוב על NORMAL \ AUTO חוץ מה400 וה 2.... ו<CIA2> על DISABLED יש מצב שאני יכול להרים מתח או משו כדי לעבור את גבול ה3.0GHZ בטוח מיליון אחוז שהייתי יציב ושיחקתי והכל על 3.2 עכשיו משום מה אני לא יכול להגיע לשם יותר הגבול שלי זה 375.

עוד משו ששמתי לב אליו זה שבביוס בMIT ליד איפה שרשום תמהירות של הזיכרון שלי (667) יש עוד נתון משתנה לפי הOC שאני עושה... שזה עובר ת800 אני חושב שאני לא יכול יותר אבל עד 800 זה בסדר...

עוד משו - האם השינוי בין 3.0GHZ ל3.2\3.4 הוא כל כך משמעותי ובאמת שווה תמאמץ או שלהסתפק ב3.0GHZ וזה גם טוב?

לסיכום סליחה על החפירה שאלת המפתח היא האם אני יכול להפיק עוד מהמעבד והלוח אם או שדי מספיק 3.0GHZ למעבד הזה?

פורסם

א. מה המפרט שלך.

ב. ניסית לתת יותר מתח למעבד?

ג. נעלת את הPCIE?

פורסם
  • מחבר

ססעממק לפני איזה שלוש ארבע שעות רשמתי תמפרט! עשיתי אישור איך זה לא שמר!

GIGABYTE P35-DS3L

E2140@ STOCK COOL

2GB DDR2 667MHZ OCZ GOLD XTC משו כזה...

HD2400PRO SONIC

ספק 400W ג'נרי של JSP TECH

HD500GB..... אם זה עוזר לך במשו

וזהו

ב. לא נגעתי במתחים עוד בגלל זה רציתי לשאול פה...

ג. לא נגעתי גם בPCIE לנעול על 100MHZ?

פורסם

האם אלה הזכרונות שלך?

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_5400_gold_gx_xtc_dual_channel

האם הקרור למעבד הוא קרור סטוק?

בכל מקרה הזכרונות שלך הם 667 - כל המהרה של המעבד מעל FSB של 333 ממהירה גם את הזכרונות - יתכן ותצטרך לשחרר תיזמונים לזכרונות ו\או להעלות מתח לזכרונות על מנת שהם יכלו לעבוד בתדרים הגבוהים מתדר 667.

אני מציע שתשיג את התוכנות הבאות:

1. CORETEMP - http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/CoreTempBeta.zip

2. פריים 95 ורסיה אחרונה: http://www.majorgeeks.com/Prime95_d4363.html

3. את CPUZ כאן : http://www.cpuid.com/download/cpu-z-141.zip

אח"כ לפני התחלת ביצוע ה - OC יש לקבוע מספר פרמטרים בביוס.

1. Ai Overclocking - לשנות ל MANUAL.

2. לוודא ש PERFORMANCE ENHANCE נמצא על STANDARD.

3. לשנות את CPU RATIO CONTROL בהתאם המכפלת המעבד בשימוש - אצלך זה 8.

4. לקבע את ה PCIE FREQUENCY ל 100.

5. את ה - OC מבצעים ע"י שינוי ה FSB FREQUENCY -

6. לקבע את יחס הזכרונות ל 1:1 - נמצא תחת השם : SYSTEM MEMORY MULTIPLIER - לשנות אותו ל 2.

7. ב DRAM TIMING הכנס את תיזמוני הזכרונות - בהתאם למה שרשום לגבי דגם הזכרונות של ב OCZ

8. לקבע את המתח למעבד ב CPU VOLTAGE ומתח לזכרונות ב DDR2 OVERVOLTAGE CONTROL.

ואז לחזור לפורום עם שאלות - הצגת תמונות מ CPUZ מלשוניות CPU,MAINBOARD, MEMORY ו SPDי...

פורסם
  • מחבר

זה מפחיד אותי!!!! סליחה.... אבל אני אהיה חייב שתפרט לי עוד קצת...

בCPUZ רשום לי 2250MHZ לעומת CORE TEMP שרשום 3000MHZ בשניהם 375X8.... מה זה אומר?

נתונים חדשים לגבי הטמפרטורות.... הורדתי את התוכנה שלך הזאת 95 משו עשיתי איזה בנצ'מרק והמעבד הגיע ל100% במנהל המשימות והמעלות בCORETEMP הגיעו עד ל50!!!! אימאל'ה שלא יישרף לי!

בלשונית MEMORY ה FSB:DRAM = 1:1

בבקשה תסביר לי תקטע של הזכרונות לא הבנתי...... איפה אני אמור לשים תתיזמונים

!!!!!!! - - -- - - מ-ה ז-ה!??!?! PC2-5300!?!??!

תודה מראש

________________________________________________________________________________

cpuz1ie3.th.jpg

cpuz2tu3.th.jpg

coretempyi9.th.jpg

פורסם

בCPUZ רשום לי 2250MHZ לעומת CORE TEMP שרשום 3000MHZ בשניהם 375X8.... מה זה אומר?

נתונים חדשים לגבי הטמפרטורות.... הורדתי את התוכנה שלך הזאת 95 משו עשיתי איזה בנצ'מרק והמעבד הגיע ל100% במנהל המשימות והמעלות בCORETEMP הגיעו עד ל50!!!! אימאל'ה שלא יישרף לי!

טמ"פ במאמץ יכולות להגיע ב CORETEMP ל 65-70 - זה עדיין בטוח. וזה לא משקף את הטמ"פ האמיתית של המעבד. להסבר מלא נא לקרוא את התרד הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=247185.0

יחס 1:1 ל FSB:DRAM הוא תקין.

זכרונות PC2-5300 = זכרונות שתדר העבודה שלהם בסטוק הוא 667. תדר העבודה של הזכרונות ביחס 1:1 הוא תדר המעבד X2. כלומר עכשיו אתה מריץ את הזכרונות ב OC בתדר של 375 כפול 2 = 750.

האם אלה הזכרונות שלך?

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_5400_gold_gx_xtc_dual_channel

האם הקרור למעבד הוא קרור סטוק?

בכל מקרה הזכרונות שלך הם 667 - כל המהרה של המעבד מעל FSB של 333 ממהירה גם את הזכרונות - יתכן ותצטרך לשחרר תיזמונים לזכרונות ו\או להעלות מתח לזכרונות על מנת שהם יכלו לעבוד בתדרים הגבוהים מתדר 667.

טרם ענית על השאלות למעלה.

שוב אני מבקש תמונה של CPUZ מלשונית הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

cpuz3ld8.th.jpg

cpuz4cq9.th.jpg

בבקשה אחי התיזמונים של הזיכרון איך אני מוצא אותם?

פורסם

אם תיסתכל בתמונה של לשונית הזכרון תראה שהתיזמונים שלך כרגע הם 5.6.6.17

האם אתה מתכוון לנסות להעלות בתדר למעבד?

מה המתח שקבעת למעבד בנתיים?

פורסם
  • מחבר

מתח סטוק.... תסביר בבקשה כמה לעלות איך לבדוק אם זה בסדר אני רוצה להתחיל כבר עכשיו!

פורסם

לבדיקות יציבות תריץ PRIME 95 תוך כדאי ניטור טמ"פ עם CORETEMP.

לא צריך להעלות מתח למעבד - רק אם PRIME 95 SMALL FFTS נכשל - ואז תעלה כל פעם רק טיפה..

תנסה לעלות את התדר למעבד בקפיצות קטנות 50 MHZ ותבדוק יציבות כל פעם.

פורסם

זה מפחיד אותי!!!! סליחה.... אבל אני אהיה חייב שתפרט לי עוד קצת...

תודה מראש

________________________________________________________________________________

זה אומר שהמכפלה של המעבד היא 6. (היא משתנה בין 6 ל-8, בהתאם למאמץ שנדרש מהמעבד).

אני לא יודע איפה נועלים את המכפלה על 8 בלוח של ג'יגהבייט, אבל כדאי מאד שתעשה את זה אם אתה בודק מה הגבול של המעבד שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים