עבור לתוכן

מתי השוק מתייצב ומתי כדי לבצע רכישת מחשב?

Featured Replies

פורסם

אוקי שאלה קצת הזויה,

אבל אפרט קצת:

כמו בכל תחום בעולם, גם בתחום המחשבים ההולך ומתפתח יש מצבים של סטטוס טכנולוגי שלא מתקדם בהרבה..

למשל מעבדי ה ATHLON 64 שרדו זמן דיי רב בכהונתם ונתנו מענה ביצועים דיי גבוה למשך תקופה של איזה שנתיים לעומת הפנטיום D שמת דיי מהר ולא היה שווה כלל את הכסף..

תהיתי מתי לדעתכם הטכנולוגיה תגיע לשיא רגעי ויהיה משתלם לקנות מחשב חדש..

אני יודע כאמור שבקרוב יוצאים הפירמה החדשה של אינטל הקוואדים המשופרים והכפולי ליבות עיטירי הקאש... וכמובן המעבדים של AMD...

האם לדעתכם במועד יציאתם יהיה משתלם לבצע רכישה של מחשב על מנת להחזיק אותו זמן רב ?

או שהטכנולוגיה בריצה ולא יהיה מצב של קיפאון כמו בתקופת ה ATHLON 64

פורסם

ב2017 כשחוק מור יפסק

אם יש תקופה שבה השוק "יציב" זה רק כשגם אינטל וגם AMD מפשלות במשך הרבה זמן, זה לא צפוי בקרוב

פורסם
  • מחבר

ב2017 כשחוק מור יפסק

אם יש תקופה שבה השוק "יציב" זה רק כשגם אינטל וגם AMD מפשלות במשך הרבה זמן, זה לא צפוי בקרוב

חוק מור זה החוק שנוגע לגבי מספר הטרנסיסטורים במעבד?

אני מדבר בצורה ריאלית, הרי תהיה נחת של פיתוחים בקרוב סביר להניח...

פורסם

לא כדאי לחכות עד 2017 אומרים שהעולם ייחרב עד אז :hi:

אבל בנימה קצת יותר רצינית - חכה עוד שבוע-שבועיים.

בתחום המעבדים - מחר רשמית יושק ה- Phenom וייקח לו קצת זמן להגיע לארץ. לחקות ל- Penryn לא הייתי ממילץ, זה חודשיים המתנה בשביל בדיוק אותם מחירים עבור מוצר כמעט זהה לחלוטין (חוץ מ- SSE4 שמי יודע כמה תוכנות יינצלו את זה וכמה זמן ייקח להן). חכה כמה ימים לראות את הבנצ'ים של ה- Phenom ואז תחליט אם אתה רוצה אותו או Core 2.

בתחום כרטיסי המסך - גם ATI וגם Nvidia הוציאו אחלה מוצרים (ה- Radeon 38X0 וה- 8800GT) רק לפני כשבוע.

בתחום הדיסקים הקשיחים - רק לפני כמה שבועות Seagate הוציאה דיסק קשיח עם קיבולת של 500MB או 1TB (ה- Baracuda 7200.11) בעל 32M Cache פנימי שכמעט משתווה למהירות של ה- Raptor (בעל שליש מהנפח ומחיר כפול, אם משווים אותו ל- 500MB של Seagate).

ככה שאם אתה קונה מחשב בתקופה הזאת אתה יכול לבנות אחלה מחשב באחלה מחיר עם חלקים הכי טובים בשוק שיחזיקו די הרבה זמן עד שיתיישנו.

פורסם
  • מחבר

לא כדאי לחכות עד 2017 אומרים שהעולם ייחרב עד אז :hi:

אבל בנימה קצת יותר רצינית - חכה עוד שבוע-שבועיים.

בתחום המעבדים - מחר רשמית יושק ה- Phenom וייקח לו קצת זמן להגיע לארץ. לחקות ל- Penryn לא הייתי ממילץ, זה חודשיים המתנה בשביל בדיוק אותם מחירים עבור מוצר כמעט זהה לחלוטין (חוץ מ- SSE4 שמי יודע כמה תוכנות יינצלו את זה וכמה זמן ייקח להן). חכה כמה ימים לראות את הבנצ'ים של ה- Phenom ואז תחליט אם אתה רוצה אותו או Core 2.

בתחום כרטיסי המסך - גם ATI וגם Nvidia הוציאו אחלה מוצרים (ה- Radeon 38X0 וה- 8800GT) רק לפני כשבוע.

בתחום הדיסקים הקשיחים - רק לפני כמה שבועות Seagate הוציאה דיסק קשיח עם קיבולת של 500MB או 1TB (ה- Baracuda 7200.11) בעל 32M Cache פנימי שכמעט משתווה למהירות של ה- Raptor (בעל שליש מהנפח ומחיר כפול, אם משווים אותו ל- 500MB של Seagate).

ככה שאם אתה קונה מחשב בתקופה הזאת אתה יכול לבנות אחלה מחשב באחלה מחיר עם חלקים הכי טובים בשוק שיחזיקו די הרבה זמן עד שיתיישנו.

תודה רבה על התגובה העניינית ! אני מודה לך !

אם לומר את האמת חשוב לי להחזיק מעבד רבוע ליבות, מכיוון ואני הולך לבצע המון רינדורים וקידודים,

אני מתכוון גם לבצע המהרה למעבד השאלה האם הקוואד החדש בליבה עם ה SSE4 אכן יהיה אוברקלוקר טוב,

לגבי כרטיס המסך, אני גיימר אבל לא מסוגל לפזר 1500 שקל על כרטיס מסך, זה בזבוז לטעמי וההבדלים לא מצדיקים ברוב המקרים את המחיר..מקסימום 1000 שקל, איך התפרון של ATI ? בתוך כרטיס MID RANGE ? אני תוהה אם אכן יקום מחליף הולם ל 6600GT בזמנו... יש רשמים על גירסאת ה 256 של ה 8800GT ? או שעדיין אין בנצ'ים ממשים עליה...

פורסם

לקידוד , על מעבד עם OC אין ספק שכדאי לחכות לפנרין.

SSE4 משמעותי לקידוד (אני חושב שגם לרינדור) אפילו עד 20-30% יתרון. גם בOC פנרין עדיף על C2ג הקיימים כל האתרים שבדקו אותו הגיעו ל4G על קרור אוויר די סטנדרטי

שווה באמת לראות עוד מה הפאנום יהיה שווה, אולי בסוף אחרי כל האכזבות הוא פתיע לטובה. בכל מקרה עד שפנרין יצא בינואר כבר יהיה מידע אמיתי על פנום

פורסם

אבל לא מוכרים אותו בארץ...

או שכן ואני לא מוצא אותו

פורסם

אבל לא מוכרים אותו בארץ...

או שכן ואני לא מוצא אותו

לפי מה שראיתי יש אותו כבר ב- ksp.

לגבי SSE4 לפי מה שהבנתי הוא אמור לתת תוספת פרפורמנס בקידוד וידיו (Divx ו- Xvid) ובתוכן HD ויכול להיות שגם בעוד דברים דומים.

Core 2 הוא גם כן אוברקלוקר מעולה, בסטוק אתה יכול להגיע עם E6750 ל- 3.3GHz.

אז אם אתה רק מוריד (ולא עושה Rip) ויש לך חומרה שתומכת ב- HD (כמו ה- Radeon החדש) או שאתה בכלל לא מעוניין ב- HD, אז אין יותר מדי הגיון לחכות ל- Penryn.

אבל אם אתה בכל זאת רוצה דווקא את הצעקה (הלא כ"כ משמעותית) האחרונה ואין לך כלל בעיה לחכות חודשיים, אז חכה, למה לא.

פורסם

האם הכוננים הקשיחים של סיגייט הם כל כך טובים

כי הם אפילו יותר זולים מ WD

כי בדקתי ב KSP וזה עולה 590 ש"ח

האם זה הברקודה שהצעת לו

פורסם

לעולם לא יהיה כדאי לקנת מחשב חדש.

אבל כדאי לחכות לזמן נכון, לאחר ירידת מחירים רצינית. או שבועיים אחרי ההשקה

שהמחירים קצת מתאפסים על עצמם.

היום למשל השוק יחסית רועש. המעבר לDDR3, ההשקה של המעבדים החדשים של AMD ואינטל, שוק הכוננים וגם מלחמת כרטיסי

המסך בין אינטל לנוידיה על הDX10. החוכמה ההגדולה היא לדעת מתי לקנות. כלומר אם הייתה יכול לראות את מרץ שנה שעברה שהוא היה

מאוד רגוע. הכרטיסי DX10 של נאוידה התקלמו בשוק. מעבדים חדשים לא יצאו קרוב לשנה. כוננים לא היה איזה מהלך קריטי. זכורונות

בעיקר מלחמת מחירים לא צפוייה, שרק הטיבה עם הצרכן...

פורסם

מבחינת מעבד, לדעתי הכי טוב זה לקנות את הכי חדש שיש - אבל הכי נמוך ולעשות OC שיתן שיפור רציני..

זה מה שעשיתי לפני יותר משנה עם ה E6300 שלי, קניתי אותו ב 980 ש"ח ועשיתי לו OC ל2800...

אם יהיה לי כסף לקנות מעבד כשה Q9300 יצא, אני אקנה אותו ויעשה לו OC כדי לקבל ביצועים טובים יותר...

פורסם
  • מחבר

אני בעקרון צריך באנדל מאוד אבל מאוד מאוד חזק לשימושים שלי במחשב..

והמעבד הקוואדי החדש בעל ה SSE4 מאוד קורן לי, מכיוון שאני רוצה לחזור לערוך סרטים בנוחות ולקודד מכיוון והמחשב שלי לא מאפשר לי כרגע

ולכן הדגש העיקרי שלי הוא על המעבד הזיכרון וללוח יש חשיבות גם דיי רבה מכיוון ואני מתכוון לבצע אוברקלוקינג.

השאלה אם אני ארגיש הבדל ב OVERALL הכללי במחשב (עבודה שוטפת מול VISATA או XP ותוכנות גרפיות ADOBE SUITE)

או שההבדל בין מה שיש לי כרגע יהיה מאוד מינורי..

(ביצועי המחשב שלי נהדרים להפליא!! מלבד לשוק המשחקים, ובלהתחשב בעובדה שלא פירממטי את המחשב מ 12.2.2005) המערכת שלי מקונפגת היטב ורמוסה בטוויקים מפה ועד הודעה חדשה, האמת שפוטושופ למשל מתפקד אצלי מאוד מהר ולא בהרבה מתחת מאשר שהתקנתי אותו על

6600E

רק כאשר הכנתי פרסומת של שלט חוצות הרגשתי בהבדל בעבודה מול הקונרו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים