עבור לתוכן

האם ניתן לחבר שלט PS לUSB?

Featured Replies

פורסם

יש לי שלט של PS1.

עכשיו השאלה שלי היא האם ניתן לחבר אותו ליציאת USB.

ראיתי בפורום את המדריך לחבר אותו ליצאת מדפסת ישנה אבל אין לי אותה ואני מעדיף לחבר אותו לUSB.

האם זה אפשרי?

אם ישנו מדריך זה מאוד יעזור.

תודה מראש!

פורסם

עם מתאם כזה, אפשר.. אני רק לא ממש יודע אם זה יעבוד עם שלט של PS1 (זה מותאם לשלטים של PS2)

פורסם

נירא לי שכן זה יכול ליתחבר......

ממממ... לא בטוח.חח

:s07:

פורסם

נירא לי שכן זה יכול ליתחבר......

ממממ... לא בטוח.חח

:s07:

איזה מצחיקול אתה

פורסם
  • מחבר

נחמד...

תודה

יש מצב אולי להכיב איזה חיבור, כי יש לי כבל USB לא בשימוש אז חשבתי אולי אפשר לעשות איזה חיבור משל עצמי.

פורסם

הצצה בסטיקי הייתה עוזרת לך:

ונתחיל עם כמה All Time Favorites - כמה מודים שאחת לכמה זמן צצים ונשאלים שוב ושוב והגיע הזמן שנפסיק להפנות אתכם למקומות אחרים :-*

חיבור פד פלייסטיישן למחשב (דרך הפורט הפרללי) :

אחחח טקן, טקן - איזה זכרונות מצוינים...

פד הפלייסטיישן הוא ללא ספק אחד הפדים המוצלחים בהיסטוריית הקונסולות וככזה זכה לחיקויים לא מעטים למחשב. למה להשתמש בחיקוי אם אפשר לחבר את המקורי ;)

למה נזדקק :

1) פד פלייסטיישן (duh ::) )

psxpad.jpg

2) כבל מאריך לפד (לא הכרחי אבל שווה אם לא רוצים להחריב את המחבר המקורי)

cable before3.jpg

אני רכשתי אחד ב"באג" במחיר מצחיק במיוחד...

3) מחבר פרללי זכר (מכבל מדפסת ישן וכדומה)

parallel connector.jpg

4) 5 דיודות מסוג 1N4148 (ניתן גם להשתמש באחרות כמובן - אך אלו זמינות בכל מקום וזולות) -

diodes.jpg

5) מלחם ובדיל (וכמובן נסיון מינימלי בשימוש בהם)

solder equipment.jpg

מטרתנו היא להפוך את הכבל המאריך לכבל "מתאם" שיתחבר מצד אחד לפד ומצד שני לפורט הפרללי של המחשב. ולכן את מחבר הנקבה של הכבל המאריך נשמור כפי שהוא (יתחבר אל הפד) ואילו מהזכר ניפטר ??? - ניתן לעשות זאת בכל דרך - מכיוון שאני אוהב לשמור חלקים בחרתי בדרך העדינה יותר ופתחתי את מחבר הזכר והוצאתי את הכבלים מהפינים :

male standing closed.jpgmale open.jpg

השתמשתי בסכין יפנית ע"מ ליצור חריץ, ובמברג ע"מ להפריד את שני חלקי המחבר (הם פשוט מודבקים), אך באותה מידה ניתן היה לחתוך את הכבל לפני כניסתו למחבר ולאחר מכן לזרוק את המחבר לפח (לא נזדקק לו יותר).

באם החלטתם להיפטר ממחבר הזכר, פיתחו אותו קודם, בכוח או בעדינות ע"מ שתוכלו לבדוק איזה צבע של איזה חוט מתחבר לאיזה פין. לחילופין ניתן לבדוק ע"י מולטימטר (רב-מודד) או מד התנגדות, היכן קיים קצר (מצב של התנגדות נמוכה מאוד או אפס) בין פין לחוט במחבר הנקבה, ע"י חיבור בחון אחד של המודד לפין במחבר ובחון שני לכל אחד מן החוטים עד למציאת האחד הנכון.

נשארנו עם מחבר הנקבה ממנו משתלשל הכבל ובקצהו חוטים שממתינים לעת בה יולחמו למחבר הפרללי, זו העת לבחון את המחבר הפרללי מקרוב יותר ע"מ להבחין במספרים המודפסים ליד הפינים.

Parallel 2(640).jpg

הפין השמאלי ביותר העליון הוא מספר אחד, הימני ביותר העליון 13, השמאלי ביותר התחתון הוא 14 ואילו הימני ביותר התחתון 25.

אנו זקוקים למספרים אלו מכיוון שהחוטים השונים מן הכבל המאריך יתחברו לפינים ספציפיים.

וכעת, לחיבורים - הנה שרטוט המדגים לאיזה פינים פרללים צריך להתחבר כל אחד מחוטי הPSX-Pad

Female 2-edited(640)-4.jpg

ניגש למלאכת ההלחמה. רובב ההלחמות הן מאוד פשוטות, בסה"כ להלחים פין פרללי לחוט המתאים המגיח מן הכבל המאריך, משימה המתאימה גם לאלה הנוגעים בפעם הראשונה במלחם ואף יכולה להוות אימון לא רע (קצת כוויות קללות ונאצות - אבל כמו שנוהג לאמר דודי - "הכל יורד בכביסה").

אך פינים פרללים 5 עד 9 מתחברים לפין PSX מס' 5 דרך 5 הדיודות שלנו, דבר המצריך קצת יותר נסיון.

המלצתי היא לבצע חיבור זה בשלבים הבאים :

1. להלחים קודם כל דיודה בנפרד לפין הפרללי המתאים.

2. את הרגליים של הדיודות שאינן מולחמות לפינים נגזור לכרבע מאורכן המקורי (לא לזרוק את הרגליים שגזרתם נשתמש בהן עוד מעט).

3. נלחים את 5 הרגליים זו לזו ע"י אחת הרגליים הגזורות - יצרנו מעין מסרק.

4. את חוט PSX מספר 5 נחבר כעת לרגל הגזורה המולחמת לכל אחד מהפינים הפרללים 5-9.

התוצאה הסופית צריכה להראות כך :

parallel soldered.jpg

נסגור את המחבר הפרללי בחזרה ונקבל את ה"מתאם" שלנו

parallel complete.jpgcable complete.jpg

והנה המוצר המוגמר מוכן לחיבור למחשב ומשחק טקן!

Finishedmod02(800X664).jpg

דרייברים מתאימים אגב ניתן למצוא כאן

*** הערה - המדריך הנ"ל לא יפעיל ברוב המקרים את הForceFeedback של הPSX-Pad, ע"מ להפעיל אותו יש צורך במקור מתח חיצוני של 9V המתחבר לפינים 6 ו7 במחבר הנקבה. כיצד לבצע את החיבור אוסיף בהמשך.

בהצלחה...

Aviko

פורסם

יש לי שלט של PS1.

עכשיו השאלה שלי היא האם ניתן לחבר אותו ליציאת USB.

ראיתי בפורום את המדריך לחבר אותו ליצאת מדפסת ישנה אבל אין לי אותה ואני מעדיף לחבר אותו לUSB.

האם זה אפשרי?

אם ישנו מדריך זה מאוד יעזור.

תודה מראש!

פורסם

אין לך אותה?...אתה בטח מתכוון לחיבור זכר,כי נקבה יש בכל לוח אם...

אפשר לקנות אותו בחנויות אלקטרוניקה(את החלק עצמו) ובחנויות מחשבים(בצורת כבל מעריך-יותר יקר) כאלו בכמה שקלים...

פורסם

כיום יותר ויותר לוחות מוותרים על פרלל פורט, PS2, IDE וכו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים