עבור לתוכן

אנא עזרו לי לאתר את סוג הזיכרון שברשותי.

Featured Replies

פורסם

בקצרה: הייתי רוצה לשדרג מחשב קיים (p4, 1.8ghz) מ- 256MB ליותר. הרבה יותר. מיותר לציין שהמחסור בזיכרון משמש כצוואר בקבוק רציני. מאחר שלא התעסקתי עם חומרה מזה זמן רב, שהרי אני עדיין משתמש ב 733MHZ שלי עם ה- SDRAM האהוב(?) והמוכר, הייתי מבקש לדעת: כיצד ניתן לזהות האם מדובר ב DDR, DDR2 או אולי בכלל SDRAM? האם הדרך היחידה היא לחפש את דגם הלוח ולהמשיך משם, או שיש איזו תוכנה שתוכל לעזור לי לאתר את מבוקשי? כמו גם, אני זוכר שבזמנו היו כל מני מגבלות על נפח זיכרון אפשרי שהלוח מסוגל לספוג. אני מניח שהמצב עדיין קיים? וגם, אם אני זוכר נכון, היה עניין שמאפשר מקלות זיכורון בכפולות של 2, או משהו כזה.. כאילו, מקל אחד לא עובד אבל שניים או ארבעה עובדים. הזיכרון שלי ממש מעומעם. אז, מה אתם אומרים? :)

פורסם

תן תמונה מהלשונית של הזכרונות בCPUZ ובנוסף מהלשונית של הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

קצת קשה לי כרגע,

אבל לזיכרון יש שתי לשוניות קטנות (בצורת קשת) -- שזה נוגד את התמונה של ה DDR-DDR2 בעל לשונית אחת. האם אני צודק?

על הלוח יש כארבעה סלוטים, שניים ושניים בהפרדה עם רווח.

זה מקדם אותנו?

פורסם

יש לך אחד מהשניים:

RDRAM:

sam-pc800-large.jpg

או

SDRAM:

SDRAM.jpg

אני מנחש שזה RDRAM לפי תיאור סידור הסלוטים על הלוח.

פורסם

כמה סטיקים מחוברים אליו?

פורסם

תוריד את התוכנה הזאת............CPU-Z 1.41

[http://www.cpuid.com/cpuz.php]

ותגיד לנו מה סוג הזיכרון..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות המהירות. אין צורך בתוכנה.

ללא צל של ספק, מדובר בזיכרון ה- RDRAM; מה שמעלה תהייה מעניינת. המחשב מזהה 256 MB של זיכרון. הבעיה היא: ישנם ארבעה מקלות מותקנים! על שניים מהם רשום 128MB כל אחד, ועל השניים האחרים לא מופיע דבר, מה שאומר: יתכן שאחד מהמקלות הללו פגום, או אחד מהסלוטים הנ"ל? איך אני יכול לברר את זה? כמו גם, הדרך התקנית למחשב היא מקל אחד בקפיצה אחת בכל פעם? ניסיתי שניים אחד ליד השני כאשר שני הסלוטים האחרים ריקים והמחשב לא אהב את זה במיוחד וציפצף לאות מחאה. ושאלה נוספת, עכשיו כשאנחנו יודעים מה סוג הזיכרון: ניסיתי להציץ קצת מסביב, לראות מה דגם הלוח אבל אני מתקשה לאתר את זה. יכול מאד להיות שקוד הגדם מופיע מאחורה, אבל המארז בנוי בצורה כ"כ מטומטמת שלא ניתן לפרקו בלי להוציא את כל הקונסטרוקציה. :) במצב נתון זה, כיצד אוכל לדעת כמה זיכרון ניתן להוסיף באופן אידיאלי?

תודה מראש.

פורסם

RDRAM עובדים בזוגות, כל 2 מקלות הם 128MB.

(אם תשים לב, רק 2 סטיקים מתוך ה-4 מכילים שבבים).

ובמחיר של עוד 256 מגה של RDRAM אתה תוכל להחליף את לוח האם+מעבד+זיכרון (וזאת אם בכלל תוכל למצוא כזה זיכרון, הזיכרון הזה הוא נדיר למדי).

(מה גם שלפי התיאור שלך, כל ארבעת הסלוטים אצלך כבר תפוסים).

פורסם
  • מחבר

מה שאומר שנפלתי על הזיכרון הכי פחות נפוץ בעולם, אה? ... המפף. הסתכלתי קצת בזאפ, המחירים של ה 256 RDRAM מופקעים בצורה מצחיקה. המחיר הזול, 480 ש"ח כל אחד, מוביל אותי ל- 1000 שקלים השקעה רק בשביל 512 במקום 256. מה היית עושה במקומי, מחליף הכל או נשאר כך?

פורסם

במקרים כמו שלך, מחליפים את הכל (לוח אם, מעבד וזיכרון).

מה גם, שאולי ב-ZAP זה מופיע, אבל אני לא מכיר חנויות שמחזיקות כזה זיכרון יותר.

פורסם

תחפש בTRADEZONE של האתר.

פורסם
  • מחבר

פשוט מיי'גר באסה, בלשון המעטה. סתם בשביל שאחכים קצת, מה קרה שייצרו כ"כ מעט זכרונות כאלה? תקוות שווא ומעבר מהיר ל- DDR? מעצבנים שכמותם. :)

אחרי פריקת הקיטור הזו: להערכתך הצנועה, כמה יעלה לי לוח חדש ומודרני, זיכרון DDR או DDR2 נורמלי בנפח של ג'יגה ומעבד דומה (1.8GHz~)? האם משתלם יותר להחליף הכל, או כבר ללכת על מחשב חדש?

תודה מראש.

פורסם

זיכרון ה-RDRAM בא כדור ביניים בין זיכרון ה-SDRAM ובין ה-DDR, זיכרונות ה-RDRAM היו מאוד מהירים (800 מגהרץ) לעומת 133 מגהרץ של הדור הקודם, ואפילו לעומת זיכרונות ה-DDR שבאו אחריהם.

אחרי שקראת את זה, השאלה המתבקשת היא למה לעזאזל, החליפו זיכרונות איטיים יחסית במהירות 266 מגהרץ (הדורות הראשונים של ה-DDR) את ה-RDRAM המהירים הרבה יותר, והתשובה היא אותה תשובה שאליה הגעת זה עתה, הזיכרונות הללו יקרים מאוד ליצור ולכן מחירם גבוה מאוד.

ולהחליף לוח אם+מעבד+זיכרון זה למעשה מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים