עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר למעבדים החדשים 45nm פנרין

Featured Replies

פורסם

במזל טוב הם יוצאים, השאלה שלי היא אם הם נשארים בסוקט 775 או כמו לפי האתר של אינטל הם עוברים לסוקט אחר LGA771???

לא ראיתי בכלל לוחות באתרים של ג'יגהבייט ושל אסוס או התייחסות לסוקט כזה. האם זה שאין עוד לוחות לזה או שזה טעות באתר של אינטל?

אני ממש מקווה שזה טעות כי כבר התכוונתי לקנות מחשב לפני חודש ובחרתי לוח מצויין 775 אבל דחיתי את זה ששמעתי שה-45nm כבר יוצא ולא בא לי לחפש שוב.

ואם גם בארץ הם יהיו זמינים בקרוב או שזה יגיע בשלב יותר מאוחר?

בתודה מראש

פורסם

הם נישארים בסוקט 775 , המעבדים הבאים Nahalem עוברים לסוקט 771

פורסם
  • מחבר

תודה על ההבהרה. בכתבה פה באתר יש טבלה של מעבדי 45nm, הם כולם penryn או שגם Nehalem?? כי לפי הטבלה הזאת http://compare.intel.com/pcc/showchart.aspx?mmID=33088,34447,33087,34446,33085,33084,33083,33082,33081,33927,33080,33079,33908,33907,33093&familyID=5&culture=en-US, כל המעבדים שם הם סוקט 771 ולפי הכתבה זה אלו שאמורים לצאת עכשיו, ומה שאמור לצאת עכשיו זה פנרין??

בעקבות מה שכתבת הסתכלתי פה

http://en.wikipedia.org/wiki/Nehalem_(CPU_architecture)

ורציתי לשאול הפנרין הזה זה סתם איזה מקדמה לנהלם, יענו כאילו הדור החדש 45NM, או באמת הדור החדש??

:s07: :s05:

פורסם

nehalem יוצא רק ב2009 (אם אני לא טועה)

45NM זה רק מיזעור

הpenryn עולים רק ב3-5 אחוזים על המעבדים של היום

פורסם

הסוקט של Nehlam הולך להיות אחד משניים Socket B = LGA1366 ,Socket H = LGA715...

סוקט 771 זה הסוקט של מעבדי Xeon...

ולפי מה שאני זוכר - גם נחלם יגיע בהתחלה בגירסאות 45NM ורק אח"כ יצא ב 32NM..

אבל אני לא סגור על זה..

פורסם

קצת סדר בדברים...

מעבדי הפנרין שיושקו בתחילת 2008 למחשבים אישיים מצויידים בסוקט הותיק LGA775.

מעבדי הפנרין הנ"ל מיוצרים בטכנולוגיית ייצור חדשה של 45NM ושופרו אך במעט דברים נוספים מהדור הקודם.(למשל סט פקודות חדש).

השיפור בביצועים תלוי כמובן ביישום אבל בבמוצע יש שיפור של כ 9-10% ביישומים עכשויים והשיפור יורגש יותר בעתיד על יישומים שישתמשו בסט הפקודות החדש.

השיפור העיקרי במעבדים אלו הוא הספק נמוך ופליטת חום נמוכה ביחס לטכנולוגיה הקודמת דבר שמשמעותי מאוד למחשבים ניידים (בגלל זמן סוללה) ובשרתים (בגלל עלויות חשמל וקירור).

מעבדי נהלם צפויים לצאת לקראת סוף 2008 ויהיו מצוידים בסוקט חדש LGA1366 (למיטב זכרוני). מעבדים אלו מהווים שינוי ארכיטקטורה כללי וייצורו בתחילה גם כן בטכנולוגיה של 45NM. רק במהלך 2009 צפויים לצאת מעבדים בטכנולוגיה של 32NM.

פורסם
  • מחבר

קצת סדר בדברים...

מעבדי הפנרין שיושקו בתחילת 2008 למחשבים אישיים מצויידים בסוקט הותיק LGA775.

מעבדי הפנרין הנ"ל מיוצרים בטכנולוגיית ייצור חדשה של 45NM ושופרו אך במעט דברים נוספים מהדור הקודם.(למשל סט פקודות חדש).

השיפור בביצועים תלוי כמובן ביישום אבל בבמוצע יש שיפור של כ 9-10% ביישומים עכשויים והשיפור יורגש יותר בעתיד על יישומים שישתמשו בסט הפקודות החדש.

השיפור העיקרי במעבדים אלו הוא הספק נמוך ופליטת חום נמוכה ביחס לטכנולוגיה הקודמת דבר שמשמעותי מאוד למחשבים ניידים (בגלל זמן סוללה) ובשרתים (בגלל עלויות חשמל וקירור).

מעבדי נהלם צפויים לצאת לקראת סוף 2008 ויהיו מצוידים בסוקט חדש LGA1366 (למיטב זכרוני). מעבדים אלו מהווים שינוי ארכיטקטורה כללי וייצורו בתחילה גם כן בטכנולוגיה של 45NM. רק במהלך 2009 צפויים לצאת מעבדים בטכנולוגיה של 32NM.

תודה אחשלו, אינטל השקיעו הרבה במעבדים אבל לא השקיעו בלעשות סדר בבלגן שהם עושים עם כל השמות והכינויים למעבדים שלהם והטכנולוגיות החדשות. עוד ב-core 2 due אנשים לא הבינו מה ההבדל בין הנ"ל ל-dual core והיו בטוחים שזה אותו הדבר, גם אני בהתחלה לא ממש הבנתי.

פורסם

אנשים שמבינים תמיד הבינו ואנשים שלא מבינים תמיד לא הבינו :P

פורסם
  • מחבר

אנשים שמבינים תמיד הבינו ואנשים שלא מבינים תמיד לא הבינו :P

גם אנשים שמבינים לא הבינו תמיד בהתחלה, אפילו אנשים בחנויות של מחשבים שמוכרים את הדברים האלה לא תמיד מבינים, וזה בדוק כי גם עבדתי עד לא מזמן בחנות כזאת. יש הרבה שחורשים על מאמרים באינטרנט ואז יודעים מההתחלה, יש כאלה שקוראים פחות וזה לא ברור להם בהתחלה. גם אחד שעובד באינטל אמר לי שיש בעיה עם השמות וזה באמת לא ברור, וגם מניסיונות עם לקוחות אפשר לדעת שזה אכן לא ברור. אני לא הבנתי בהתחלה והיה בלבול מסויים אבל א"כ הבנתי את העיניין. עוד דוגמא, אתמול הייתי בחנות המחשבים הידועה "באג" ושאלתי את המוכר על העניין הזה, הוא אמר לי שאין לו מושג, הוא לא מעודכן ולא מעדכנים אותו שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים