עבור לתוכן

המחשבים לא מוזהים ברשת

Featured Replies

פורסם

כמו שאמרתי לפני כמה ימים שאני הולך לעשות רשת 3 מחשבים בבית ואכן עשיתי...

הראוטר שקניתי הוא Edimax 6104.

עכשיו, חיברתי את כל החיבורים של הראוטר והמחשבים כך:

הראוטר מחובר למודם ADSL בחיבור MDI-X.

המחשב שלי מחובר לראוטר כ LAN 1.

המחשב השני מחובר לראוטר כ LAN 2.

המחשב השלישי מחובר לראוטר כ LAN 3.

בכל המחשבים ה IP מוגדר כאוטומטי.

עכשיו הבעיה היא שבשכנים ברשת, או באנגלית " My Netword Places" לא מוזהה שום מחשב ברשת...

מישהו יודע מה הבעיה ? בבקשה...

פורסם

לא אמור להיות קשר בין העבודה שאתה לא רואה את המחשבים בשכנים ברשת ולבין שאי אפשר לגלוש.

האם כל המחשבים נמצאים באותו WORKGROUP?

פורסם

ועדיף שתגדיר IP קבוע לכל מחשב

משהו כמו 10.0.0.1, 10.0.0.2, 10.0.0.3

פורסם
  • מחבר

בבקשה מישהו יוכל לתת לי הסבר מה אני עושה אחרי שחיברתי את כל הרשת ואחרי שהגדרתי את הראוטר.

מה אני אמור לעשות עכשיו בשביל לגלוש ובשביל שהרשת תפעל?

בבקשה אם אפשר הסבר מלא צעד אחר צעד, בבקשה...

פורסם

אני לא מכיר את הראוטר שלך, לכן אני אעזור לך בהגדרות שעל המחשב שלך.

דבר ראשון, להגדיר את כל המחשבים על אותו ה-Workgroup.

אם זה בווינ XP, עושים את זה במאפיינים של המחשב שלי, בשם המחשב.

אם זה בווינ 98, זה בהגדרות רשת, בכרטיסייה השנייה למעלה, אם אני לא טועה (אני חושב שזה Identifications). עדיף להגדיר את כל המחשבים על Workgroup שנקרא Workgroup.

דבר שני, להגדיר אייפי ספיציפי על כל המחשבים, לפי הסוג אייפי של הראוטר (תצטרך לבדוק את זה בחוברת שלו, אם אתה לא יודע מה הוא).

אם הראוטר הוא עם אייפי שמתחיל ב-192.168, אז תגדיר על המחשבים אייפי ספיציפי מהסוג הזה, למשל:

192.168.0.1

192.168.0.2

192.168.0.3

אם הראוטר הוא עם אייפי שמתחיל ב-10.0, אז תגדיר על המחשבים אייפי ספיציפי מהסוג הזה, למשל:

10.0.0.1

10.0.0.2

10.0.0.3

* אם האייפי של הראוטר הוא אחד מהאייפים שציינתי, אל תשתמש בו על אחד המחשבים, אלא תשים אייפי אחר מאותו הסוג.

על כל המחשבים להגדיר סאבנט מאסק: 255.255.255.0, Gateway לכתובת אייפי של הראוטר, ואת שרתי ה-DNS של הספקית אינטרנט שלך.

נראה לי שזהו בעיקרון על המחשב.

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר את הראוטר שלך, לכן אני אעזור לך בהגדרות שעל המחשב שלך.

דבר ראשון, להגדיר את כל המחשבים על אותו ה-Workgroup.

אם זה בווינ XP, עושים את זה במאפיינים של המחשב שלי, בשם המחשב.

אם זה בווינ 98, זה בהגדרות רשת, בכרטיסייה השנייה למעלה, אם אני לא טועה (אני חושב שזה Identifications). עדיף להגדיר את כל המחשבים על Workgroup שנקרא Workgroup.

דבר שני, להגדיר אייפי ספיציפי על כל המחשבים, לפי הסוג אייפי של הראוטר (תצטרך לבדוק את זה בחוברת שלו, אם אתה לא יודע מה הוא).

אם הראוטר הוא עם אייפי שמתחיל ב-192.168, אז תגדיר על המחשבים אייפי ספיציפי מהסוג הזה, למשל:

192.168.0.1

192.168.0.2

192.168.0.3

אם הראוטר הוא עם אייפי שמתחיל ב-10.0, אז תגדיר על המחשבים אייפי ספיציפי מהסוג הזה, למשל:

10.0.0.1

10.0.0.2

10.0.0.3

* אם האייפי של הראוטר הוא אחד מהאייפים שציינתי, אל תשתמש בו על אחד המחשבים, אלא תשים אייפי אחר מאותו הסוג.

על כל המחשבים להגדיר סאבנט מאסק: 255.255.255.0, Gateway לכתובת אייפי של הראוטר, ואת שרתי ה-DNS של הספקית אינטרנט שלך.

נראה לי שזהו בעיקרון על המחשב.

א. תודה על העזרה.

ב. הגדרתי בכל המחשבים את ה WORKGROUP בשם הזה.

ג. כאן יש את הבעיה, אם אני משנה את ההגדרה במחשב שלי לאייפי הספציפי, הוא פשוט לא מצליח להתחבר לאינטרנט (כשאני עושה CONNECT בחייגן...)

אז תגיד לי איפה צריך להגדיר את האייפי הזה: בהגדרות TCP/IP בחייגן של ה ADSL או בהגדרות TCP/IP של הכרטיס רשת?

ד. "Gateway לכתובת אייפי של הראוטר" מה זאת אומרת כתובת אייפי של הראוטר?

ה. אף פעם לא הגדרתי שרתי DNS בחייגן... אז כנראה לא צריך.

עוד שתי דברים:

1. כעיקרון, במחשב שלי אני גולש באינטרנט בעזרת התקשרות של החייגן ADSL, ככה גם אני צריך לגלוש בכל המחשבים האחרים? או שבכלל גם אצלי אני לא צריך להתחבר עם חייגן?

2. אחרי שאני מגדרי את האייפי הספציפי ואת ההגדרות האלה המחשבים יזוהו ברשת?

תודה על העזרה.

אה ועוד משהו מוזר, תראה:

untitled111.JPG

כשאני מחובר לאינטרנט במחשב שלי, זה אומר שזה DISCONNECTED זה מוזר...

פורסם

פה הבעייה.

כל העיקרון בראוטר הוא שאתה יכול לעבוד באינטרנט עם כמה מחשבים, ללא תלות במחשב אחד.

בשביל שזה יקרה, אתה מחבר את המודם ADSL אל הראוטר, ולא אל אחד המחשבים. כעת כשהמודם מחובר לראוטר, לא תצטרך את החייגן שעל המחשב. מה שכן, אתה תצטרך להגדיר חייגן בהגדרות של הראוטר, וכך הראוטר יידע להתחבר לאינטרנט לבד דרך המודם שיהיה מחובר אליו.

פתח את החוברת של הראוטר שלך, ותבדוק איך ניתן ליצור בו חייגן שיתחבר אוטומטית לאינטרנט, בלי תלות במחשבים. אם אין לך את החוברת, נסה אולי למצוא באתר של היצרן של הראוטר, ואם אתה לא מוצא, חכה לתגובה של מישהו שמכיר את הראוטר שלך ויידע להסביר לך בדיוק איך ליצור חייגן, כי אני לא מכיר את הראוטר שלך.

אח"כ, חבר כל מחשב אל הראוטר עם כרטיס רשת, ובכרטיסי רשת האלו שמחוברים לראוטר תצטרך להגדיר את כל מה שאמרתי.

בקשר ל-Gateway: גם פה תצטרך לבדוק בחוברת מה האייפי של הראוטר ולהגדיר Gateway אליו.

ו-DNS אתה עכשיו כן תצטרך להגדיר מפני שזוהי מעין רשת בצורה חדשה, שלרוב כן צריכה הגדרות DNS.

אז כן, כמו שאמרת. במחשבים אתה כבר לא תצטרך חייגן. רק לחבר אותם לראוטר, את הראוטר למודם ADSL, והחייגן יהיה בתוך הראוטר.

ואחרי שאתה מגדיר את זה, הכל כבר צריך לעבוד.

פורסם
  • מחבר

הראוטר כבר עכשיו מחובר למודם ADSL... הוא תמיד היה ככה.

אבל מה שכן באמת אין לי שום חייגן של הראוטר.

ל udicol יש את הראוטר הזה, אני מקווה שיגיב פה...

פורסם
  • מחבר

עכשיו בדקתי בכל הספר של הראוטר, ואני לא מוצא משהו שקשור לחייגן.

אני לא מבין כאילו מה זה אמור להיות? איך זה אמור להתחבר ?

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שעזר.

עכשיו אחרי שדיברתי עם התמיכה של הראוטר הצלחתי לסדר את הבעיה של האינטרנט בחשבים, וכעת ניתן לגלוש באינטרנט בכל המחשבים.

אבל בעיית הזיהוי עדיין נשארה, שום מחשב ברשת לא מזוהה ב "שכנים ברשת" - "My Network Places".

עכשיו כשאני שם אייפי כמו שאמר לי ThePorscher, זה לא הולך, משום שזה לא מצליח לגלוש באינטרנט- זה מגיע לדף הזה "No Page To Display". וכשאני שם את האייפי אוטומטי זה כן עובד.

מישהו בבקשה יודע?

פורסם

יש לך פיירוול ?

פורסם

נראה לי הבעייה שלך היא אחרת.

אמרת מקודם שמעולם לא הגדרת DNS, אז כנראה שעכשיו גם לא תצטרך.

אז הקטע הוא שאתה כן צריך. אם אתה מגדיר אייפי ספיציפי (בשביל שהרשת תעבוד, ולא רק האינטרנט) אתה צריך להגדיר גם את שרתי ה-DNS של הספקית שלך.

רשימה של שרתי DNS תוכל למצוא בת'רד הזה.

פורסם
  • מחבר

נראה לי הבעייה שלך היא אחרת.

אמרת מקודם שמעולם לא הגדרת DNS, אז כנראה שעכשיו גם לא תצטרך.

אז הקטע הוא שאתה כן צריך. אם אתה מגדיר אייפי ספיציפי (בשביל שהרשת תעבוד, ולא רק האינטרנט) אתה צריך להגדיר גם את שרתי ה-DNS של הספקית שלך.

רשימה של שרתי DNS תוכל למצוא בת'רד הזה.

OK אז אתה אומר כשאני יגדיר את האייפי הספיציפי של כל מחשב, את ה GATEWAY ואת ה DNS שלו הוא יזוהו ברשת?

ואת ה DNS אני צריך להגדיר במאפייני TCP/IP של הכרטיס רשת נכון?

כון יש לי פיירוול.

פורסם

אם יש לך פיירוול הוא גם יכול להיות הבעייה. תבטל אותו בינתיים בכל מקרה, כי ראוטר עם אופציית NAT משמש מעיין פיירוול, והוא יכול קצת להגן עליך, ברמה בסיסית. לכן אפשר לוותר על הפיירוול שמותקן אצלך במחשב, בינתיים לפחות.

בכל אופן, אם אתה מרגיש לא מוגן, תחזיר אותו אח"כ, אבל בינתיים תבטל אותו.

(אם זה Norton Internet Security אני מציע להסיר אותו לגמרי ולא רק לעשות Disable, כי רק לעשות את זה לא עוזר תמיד. מקסימום, תתקין אח"כ בחזרה.)

עכשיו בקשר לשאלה שלך: על כל מחשב תגדיר אייפי ספיציפי {לפי אחת ההודעות הקודמות שלי}, תגדיר Gateway אל האייפי של הראוטר {לפי האייפי שרשום בחוברת שלו}, ותגדיר את שרתי ה-DNS של הספקית שלך {לפי רשימת השרתים שננתי}. הכל מגדירים בהגדרות של הכרטיס רשת שמחובר לראוטר.

זהו, כעת אני מקווה שהכל יעבוד.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך פיירוול הוא גם יכול להיות הבעייה. תבטל אותו בינתיים בכל מקרה, כי ראוטר עם אופציית NAT משמש מעיין פיירוול, והוא יכול קצת להגן עליך, ברמה בסיסית. לכן אפשר לוותר על הפיירוול שמותקן אצלך במחשב, בינתיים לפחות.

בכל אופן, אם אתה מרגיש לא מוגן, תחזיר אותו אח"כ, אבל בינתיים תבטל אותו.

(אם זה Norton Internet Security אני מציע להסיר אותו לגמרי ולא רק לעשות Disable, כי רק לעשות את זה לא עוזר תמיד. מקסימום, תתקין אח"כ בחזרה.)

עכשיו בקשר לשאלה שלך: על כל מחשב תגדיר אייפי ספיציפי {לפי אחת ההודעות הקודמות שלי}, תגדיר Gateway אל האייפי של הראוטר {לפי האייפי שרשום בחוברת שלו}, ותגדיר את שרתי ה-DNS של הספקית שלך {לפי רשימת השרתים שננתי}. הכל מגדירים בהגדרות של הכרטיס רשת שמחובר לראוטר.

זהו, כעת אני מקווה שהכל יעבוד.

OK אני יעשזה זאת.

אם תיהיה בעיה אגיד לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים