עבור לתוכן

ממברנה קרועה של רמקול - האם ניתן לתקן

Featured Replies

פורסם

וואלה, נכון, לא יודע איך הם מטפלים במקרים נדירים של רמקולים לאספנים ורמקולים שעולים מעל 50 אלף שקל. מודה ומתוודה.

אבל גם לא אכפת לי איך הם מטפלים במקרים יוצאי-דופן כאלה, אכפת לי איך הם מטפלים בלקוח הממוצע. ומה לעשות, אם אתה לקוח ממוצע, ברוב המקומות בעולם סביר שתקבל שירות ברמה גבוהה הרבה יותר.

שוב פעם אני אומר, לא אכפת לי בכלל מה הם עשו במקרה שלי. העניין הוא שהייתי שם, ראיתי איך הם עובדים, ראיתי עם אילו מכשירים וחומרים הם משתמשים, ראיתי איך הם מטפלים בלקוחות, דיברתי איתם, וגם שמעתי עליהם דעות של אנשים שמבינים בתחום הזה יותר ממני וממך. מחלק מהדברים פשוט התחלחלתי ונשארתי המום.

נכון, רוב הלקוחות יוצאים מרוצים, אבל ברור שזה יהיה כך, אחרת הם מזמן היו פושטים את הרגל. אבל רוב הלקוחות של העסקים האחרים גם מרוצים. זה לא שבמקומות אחרים שבהם מתקנים רמקולים רוב הלקוחות לא מרוצים. מה זה בדיוק מוכיח? אפילו אם אחוז הלקוחות המרוצים אצלהם קצת יותר גבוה, זה מקסימום יכול להעיד שהם קצת פחות גרועים. מה לעשות, רוב האנשים לא מבינים מספיק בשביל להעריך את העבודה שלהם. מצד שני, כשאתה מדבר עם אנשים שכן מבינים בתחום, אתה שומע לא מעט ביקורת, מה שהגיוני, כי יש להם למה להשוות ויש להם פרספקטיבה.

מה שקובע האם בית-עסק כלשהו הוא ברמה גבוהה או לא, הוא לא מספר הלקוחות המרוצים או הלא-מרוצים. אני בטוח שרוב הלקוחות של חנות האודיו היחידה באוגנדה גם מרוצים. מה שקובע האם בית-עסק כלשהו הוא ברמה גבוהה, הוא הרמה המקצועית ורמת השירות שהוא מספק יחסית לרמה המקצועית ורמת השירות המקסימלית שבית עסק כזה יכול להעניק באופן היפותטי, ובאופן מעשי - בהשוואה לרמה המקצועית ורמת השירות של עסקים דומים בכלל (בכל מקום, גם בחו"ל, ולא רק בגוש-דן ואיזור השפלה הדרומית). ומה לעשות, גם בתחום הזה אנחנו לא אימפריה. הכל עניין של סטנדרטים. גם הפלאפל טעים להמון אנשים, עד שהם אוכלים במסעדה צרפתית.

אני לא בא לרדת על אף אחד סתם, אני מעריך את שני האנשים האלה, רק חבל לי שהם לא ממצים את היכולת שלהם, מצד אחד, ומצד שני, חבל לי שאנחנו חיים במקום שהוא באמת לא הכי מתקדם בתחום האודיו יחסית למקומות אחרים, וכולנו מפסידים מזה. וזה בכלל לא קשור דווקא להאוזמן ולאומגה. זה הכל.

אבל אין מה להתווכח, כל אחד והדעה שלו.

פורסם

We'll just have to agree to disagree.

כי עד היום לא נתקלתי אפילו באדם אחד שלא היה מרוצה מהעבודה שלהם, חוץ ממך אולי. ונתקלתי בעשרות רבות של אנשים שכן היו מרוצים. וכיוון שאני מכיר אותך לא יום ולא יומיים, אני יודע עד כמה אתה אוהב להגזים. כמו הדוגמא המגוחכת של 50000 שקל לרמקולים מיוחדים, ולחנות הרמקולים היחידה באוגנדה, דברים שמן הסתם לא באמת קשורים, אלא סתם רשמת לצורך ההגזמה. גם רמקולים של 3000 שקל הם יודעים לעשות כמו שצריך. הדבר היחיד שהם לא ינסו לעשות לו יותר מהנדרש בלבד זה רמקולים פוזה של ערסים/רמקולים מדבקה, ושם זה באמת לא משנה.

ד"א, יש פה לא מעט אנשים בפורום שיכולים להעיד על איכות העבודה של שני המקומות האלה.

קיצור, אני מניח שאתה מסכים איתי שכבר אין טעם למשוך את זה. בסופו של דבר, זה המקומות הכי טובים שיש בארץ, ואין לו צורך בשום דבר מעבר לזה, בטח שלא עם רמקולים של מערכת כמו שלו. שיילך לאחד מהם וייתקן, לדעתי הוא יהיה מרוצה.

Anatoli.

פורסם

בסדר, במקרה שלך לא נתקלת באנשים שלא היו מרוצים... אני כן. לא חשוב.

שום דבר לא היה לצורך הגזמה, אלא לצורך הדגמה והעברת הרעיון בלבד :)

נו ברור שהבחור ילך לשם... מה עוד נשאר לו לעשות? יש לו אפשרויות אחרות? הדיון סתם היה לצורך הדיון...

פורסם
  • מחבר

לאחר שקראתי את כל הויכוח ביניכם אני שוקל אם ללכת לא בגלל האיכות של העבודה - אני מאמין שהיא טובה אלא בגלל שיקולי כדאיות האם שווה להשקיע ברמקול הזה, כי אני מאמין שאיכות התיקון עלולה להפוך את כל העסק ללא משתלם בכלל.

מה גם ששעות העבודה שלהם לא נוחות בכלל וזה יגרום לי להפסיד שעות/יום עבודה וזה לא בא כרגע בחשבון.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

לא יודע אם פתרת את העניין או לא, ותאמת אני לא מומחה.. אבל הייתי בסירה שלך ומקווה שאולי זה יעזור,

לפני הרבה הרבה הר... ( המון זמן ) נסעתי עם אבי ברחוב, והוא מצא זוג רמקולים מעץ שמישהו זרק. אציין שאדם שפוי היה משאיר אותם שם.. ארגזי עץ מגעילים בלי ריפוד הרמקולים היו מקרטון קרוע, אבל מסיבה שלא ידוע לי אבי החליט להתעסק איתם..

כשפרקנו את הרמקולים ( וזה השלב שבו אני מביע את "ההבנה המעמיקה" שלנו בתחום ) התגלו מגנטיים ענקיים מרובעים ( מדובר היה ברמוקלים 8 אינץ ) הלכנו לשמסי בגבעתיים, והראנו לו אותם, הוא אמר שזה רמקולים חבל"ז ולא מייצרים כאלה יותר בגודל הזה וששווה להשקיע בתיקון..

הוא הפנה אותנו לתחנה המרכזית הישנה, נסענו לשם נדמה לי שזה שדרות הר ציון. יש שם מלא חנויות של אלקטרוניקה, נכנסו לאחת שמנו לו כסף תיקן לנו אותם לפנים והיינו מאושרים..

HTH

govner

פורסם

עריכה:

רק עכשיו שמתי לב שהדיון מ-2007. אני מאמין שפותח הדיון פתר את הבעיה שלו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים