עבור לתוכן

עריכה: בעיות בתפעול לינוקס אובונטו

Featured Replies

פורסם

עברתי לפי המדריך בוואיינט: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3391988,00.html. אני מגיע לאפשרות הראשונה ולוחץ אנטר ואז כעבור 3 דקות אני מיד מגיע לדסקטופ של לינוקס מבלי שנשאלתי בכלל לגבי השעון ושאר ההגדרות. מה לא עשיתי בסדר?

פורסם

כן, אובנטו היא הפצה שההתקנה שלה מגיעה ב-LiveCD.

מה שאומר, שהמערכת פועלת הישר מתוך הדיסק ללא התקנה, ואז, יש לך אייקון קטן על השולחן עבודה שרשום מתחתיו install, משם מתחילים את ההתקנה ותוכל גם להגדיר הכל.

פורסם
  • מחבר

איפה זה נמצא? באיזה צד?

יש לי בעיה קטנה עם המסך ואני לא חושב שזה קשור ללינוקס כי כבר בביוס אני רואה שחסרים אותיות. ז"א המסך כאילו "זז" שמאלה . זה לא בעיה בהגדרות של המסך עצמו כי עכשיו אני כותב מאותו מסך ואין בעיות. (יש לי שני מחשבים-באחד מותקן ווינדווס ושממנו אני כותב עכשיו ובשני אני רוצה להתקין לינוקס). מה לבדוק?

פורסם

זה בצד שמאל למעלה.

האמת גם אצלי קרה דבר כזה רק בהבדל של כמה פיקסלים בודדים...

אם יש לך מסך LCD, תנסה לכוון אותו מחדש פשוט. גם בדר"כ יש כפתור במסך שמחזיר אותו להגדרות הרגילות שלו.

אני חושב שהבעיה הזאת נובעת מהבדלים בדרייברים של כרטיסי המסך בווינדוס ובלינוקס אבל אף-פעם לא בדקתי לעומק..

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה. זה באמת התחיל להתקין. עכשיו זה ב-80% אבל אני חייב לצאת מהבית עכשיו.

אולי השאלה הבאה כבר מאוחרת אבל בכל זאת... עשיתי את ההתקנה על מחיצה אחת. אפשר לשנות לאחר ההתקנה שלינוקס תהיה על 10 ג'יגה וווינדווס על שאר הכונן? יש לי פרטישן מג'יק. זה יעבוד גם בלינוקס?

אהה ועוד דבר-ראיתי שהוא יוצר את הדיסק כEXT או משהו כזה. אפשר לשנות לNTFS?

ועוד שאלה חחח אפשר להתקין נגן VLC ולצפות איתו בקבצי וידאו? אם לא-איך צופים?

פורסם

אני ממליץ לך לקרוא את הFAQ.

פורסם

כמובן שאתה תוכל לשנות את גודל המחיצות עדיין אבל לא עם פרטישן מג'יק... זו תוכנה לווינדוס - מה שהבנתי שאין לך על המחשב הזה.

אישית להתעסקות עם מחיצות אני ממליץ על LiveCD בשם Gparted.

אבל כדי להקדים תרופה למכה, אם אתה מחתחילה התכוונת להתקין על המחשב ווינדוס ולינוקס ביחד, יהיה לך כ"כ הרבה יותר קל להתקין קודם את הווינדוס. אם תתקין אותו שני הוא ידרוס לך את ה-MBR ורק ווינדוס יעלה ובשביל לתקן את זה אתה תצתרך להתקין את GRUB מחדש, שזה לא קל למשתמש מתחיל...

ומאוד חשוב שתבין: תוכנות של ווינדוס לא עובדות בלינוקס

למרות שהרבה תוכנות אפשר להריץ עם אימולטורים כמו WINE

אי אפשר להתקין לינוקס על NTFS ותגיד תודה על זה. זאת מערכת קבצים זוועתית, EXT3 הרבה יותר טובה ממנה....

לא תיהיה לך בעיה להתקין VLC, הוא נגן חופשי ותוכל להתקינו ממנהל החבילות.

נקודה טובה להזכיר היא גם שבלינוקס אתה לא מוריד בעצמך דברים בשביל להתקין - מנהל החבילות עושה את זה בשבילך אתה רק צריך לבחור תוכנות שאתה רוצה להתקין.

הדרך הכי פשוטה למתחילים להתקין דברים באובונטו היא מ- Applications > Add/Remove (בתפריט למעלה) אבל יש גם דרכים אחרות, מתקדמות יותר.

פורסם
  • מחבר

טוב, למזלי המסך הסתדר מעצמו משום מה.

הצלחתי גם להקטין את הרזולוצייה.

הצלחתי לחבר DOK וגם שמתי לב שאין בעיה לצפות בתמונות, במסמכי אופיס ומסמכי PDF.

יש לי בעייה שקשורה להתקנות תוכנות וגם בהרחבות של פיירפוקס.

משום מה אני לא מצליח להתקין הרחבות ולא מצליח לצפות בקבצי וידאו. בכל פעם שאני מנסה להתקין אני מקבל שגיאות. אני מצרף צילום וגם 2 וידאויים כי אני לא יודע איך להסביר את זה :s05:

http://www.youtube.com/watch?v=6Y1PwLkBUQM

http://www.youtube.com/watch?v=1-aXGoCS_is

ועוד דבר-אין בלינוקס תיקיית 'המחשב שלי'?

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים