עבור לתוכן

האם אפשר ליצור ולעבוד עם שני חייגנים באלקטל פרו?

Featured Replies

פורסם

אני מחובר כרגע לנטויז'ן.

יש לי מודם אלקטל משודרג לפרו עם גרסת תוכנה 281, וגרסת המודם היא 8606.

בשידרוג יצרתי חייגן באלקטל שיתחבר אוטומטית לנטויז'ן.

עכשיו אח שלי שלומד בטכניון צריך להגדיר חייגן נוסף, בשביל להתחבר לשרתים של הטכניון. הוא צריך את השרתים האלה למטרות לימוד של הטכניון, והבעייה היא שאי אפשר לעבוד איתם באינטרנט באופן חופשי, ככה שהחייגן לנטויז'ן גם הכרחי.

לפי היגיון, חשבתי להוסיף בהגדרות ה-Web של האלקטל חייגן נוסף:

דבר ראשון להוסיף ב-Phonebook עוד ערך.

ודבר שני, ב-PPP לעבור בין חייגן לחייגן, ע"י בחירה של Off בחייגן המתאים, ו-On לחייגן השני.

אז יש לי כמה שאלות:

1. זה אפשרי בכלל לעבוד עם אלקטל ועם שני חייגנים בתוכו? כל פעם להתנתק מאחד ולהתחבר לשני?

2. ב-Phonebook, בעמודות של VPI, VCI ו-Type, אני צריך להזין את אותם ערכים כמו בחייגנים רגילים? (8, 48, ו-ppp בהתאמה)

3. ב-PPP, זה נכון מה שאמרתי? לנתק חייגן מסויים ע"י בחירה של Off, ולחבר חייגן אחר ע"י בחירה של On? וב-Config של כל חייגן שם אני צריך הפעם לא לבחור את Always-On? ואם לא, איזה אפשרות אחרת לבחור? dial-in או Dial-On-Demand?

Always-On זאת אפשרות שאומרת שלשם המודם יתחבר אוטומטית כשמדליקים אותו? אם אני רוצה שהמודם יתחבר לנטויז'ן אוטומטית כשאני מדליק אותו, אני יכול להשאיר בחייגן של נטויז'ן את ה-Always-On ובחייגן של הטכניון לבחור משהו אחר?

תודה

פורסם

אני גם רציתי לעשות כמה חיגנים לספקים שונים אך זה לא אפשרי כל עוד הם על אותו VPI VCI ...

אצלנו זה אמור להיות מוגדר 8 48 , עם אצל הטכניון אלו ערכים אחרים (שאני חושב שהם אותו הדבר) אז זה היה אפשרי ...

בקיצור תתצטרך למחוק את הרשומות של החיגין הראשון וליצור חדש , או שפשוט לשנות את היוזר וסיסמא ... זה לא הרבה זמן .

כמובן יכל להיות משהו שבאמת יעשה שני חייגנים אני לא בטוח , אבל אני לא מכיר ...

פורסם

סליחה שאני לא מפרט..

אני פשוט כבר המון המון זמן לא התעסקתי עם ההגדרות במודם המשודרג שלי לכן אני ממש לא זוכר מה צריך לעשות כדי שזה יעבוד.

אבל אני בטוח ב100% שזה אפשרי כי עשיתי את זה בעבר כשהייתי מחובר לשני ספקי אינטרנט במשך תקופה של שבועיים בערך.

זה קרה לי כי הייתי מחובר לאקוונט וממש התיאשתי מהם אז העדפתי לשלם כפול חצי חודש והעיקר שאקבל ספק נורמלי כדי שאוכל להמשיך לגלוש.. אז עשיתי חשבון נוסף בבזק בינלאומי. ובמודם למיטב זיכרוני הוספתי הגדרות PPP לעוד חיוג ופשוט כשרציתי להחליף בינהם ביצעתי התנתקות מהמודם והתחברות מחדש לספק שרציתי.

אם בכל זאת לא תסתדר ותרצה יותר פרטים אני מוכן לנסות ולבדוק שוב איך עושים את זה במדוייק בהגדרות של המודם, אבל עושה רושם שאתה מבין מה אתה עושה אז תנסה קצת ואני בטוח שבסוף תצליח.

בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אנסה את זה בעצמי.

אם זה לא יעבוד, אני אצטרך להחליף את השם משתמש והסיסמא בחייגן הנוכחי עם כל התחברות.

הייתי רק רוצה שתענו לי על שאלה 3, כדי שאני אהיה בטוח לפני שאני מנסה סתם.

פורסם

תראה אני זוכר שהצלחתי לעשות את זה, ולמיטב זיכרוני זה בצורה שאתה כתבת ע"י יצירת שני חשבונות וניתוק אחד וההתחברות לשני. הניתוק והחיבור היה ע"י הדלקה וכיבוי של התחברות. למיטב זיכרוני לא הצטרכתי בכלל להכניס שם משתמש כי זה נשאר בנפרד בכל חשבון. בקשר לשאלה שלך אני לא זוכר בדיוק מה השימוש של ALWAYS ON. אם תרצה לחכות לתשובה ממישהו שבטוח יודע אתה מוזמן, אבל לדעתי אתה יכול פשוט לנסות ולראות מה זה עושה (אני בכל אופן צריך לנסות כדי לדעת).

כמובן שלא נראה לי שאני צריך לספר לך שתדע תמיד להחזיר הכל להגדרות ההתחלתיות במקרה של בעיה אבל קשה לי להאמין שאתה תעשה נזק למודם אם אתה מבין מה אתה עושה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

אני אנסה עכשיו.

יותר מאוחר אני אדווח על תוצאות.

תודה לכולם. :D

פורסם

כמה אני עזרתי אני לא יודע..

אבל בכל אופן אני מאחל לך בהצלחה ;D

פורסם
  • מחבר

חזרתי. עם חוויות, התנסויות, בלאגנים עניינים. :P

אבל קודם כל: שעת סיפור!

והיום: מסיפורי הטכניון וה-TeleID.

היה היה פעם טכניון. בטכניון היו הרצאות. כידוע לכולכם, סטונדטים לא נוהגים להגיע לכל הרצאה והרצאה. הם מבריזים חופשי. אבל בשביל להמשיך להתקדם בחומר, הם צריכים להשלים את ההרצאות האלו. אז מה עושים?? בטכניון מקליטים את ההרצאות, ויש אפשרות לראות אותן מאוחר יותר. או בטכניון עצמו, לראות את הקלטות וידאו, או אפשרות חדשה שהיא לראות את ההרצאות האלו באינטרנט! שיא הטכנולוגיה......

אבל מה? הטכניון רוצה להרוויח עוד קצת כסף על השירות הזה של צפייה בהרצאות מהבית. אז הוא החליט לאפשר גישה להרצאות האלו באינטרנט, רק דרך חיבור לספקית של הטכניון. וחיבור לספקית (חשבון אצלה) עולה כסף. לכן יש צורך בהגדרת חייגן נוסף על המחשב, שיתקשר לטכניון כספקית.

הכל טוב ויפה. פותחים חשבון, מקבלים שם משתמש. אבל משהו חסר פה, לא? סיסמא! איך מקבלים סיסמא? יש כרטיס ערמד (והמבין יבין) שמקבלים מהטכניון. הוא נקרא TeleID והוא במימדים של דיסקט 3.5. מה הוא עושה? בכל פעם שרוצים להתחבר לטכניון, צריך להשתמש בכרטיס הזה, והכרטיס יציג על הצג שלו את הסיסמא על המקום. כמו כל סיסמא, הסיסמא היא עם מספרים, אותיות גדולות וקטנות. אבל, אם לא משתמשים בסיסמא הזאת תוך 2 דקות, היא מתבטלת, וצריך לבקש שוב סיסמא עם הכרטיס. פרנואידים......

בכל אופן, ניסינו להגדיר את החייגן ולהתחבר, ולא הצליח. ניסינו שוב עם סיסמא חדשה, כי עברו 2 דקות, לא הצליח. ניסינו עוד 1000 פעם, לא הצליח. אנחנו כבר לא יודעים מה הבעייה. מה לא הולך. אפילו החזרתי כבר את המודם שלי למצב Home בשביל לראות אם אפשר ליצור חייגן דרך VPN וזה יעבוד. ניסינו את זה, וגם זה לא הצליח! השתגעתי כבר מזה!

בסוף מה הייתה הבעייה?? ה-TeleID הזה מביא סיסמא שחלקה באותיות גדולות, וחלקה בקטנות. מן הסתם, אם יש הבדלים, היינו בטוחים שהם משנים! אז רשמנו את הסיסמא כמו שראינו אותה. בסוף מסתבר שצריך לרשום את הסיסמא רק באותיות קטנות!!! וכל המשחקים עם ההגדרות והמאמצים להתחבר היו לחינם! אם רק היינו מנסים לרשום אותיות קטנות מלכתחילה...

טוב עכשיו לעיקר:

אז כמו שהבנתם, בסוף אחרי מאמצים רבים לשווא, הצלחתי ליצור חייגן ולהתחבר לטכניון. אבל, היו כמה בעיות (ברמה האלקטלית, עם עוזבים את הסיפור עם הסיסמא):

אכן, לא היה אפשר להוסיף ב-Phonebook שני ערכים שבשניהם ה-VCI הוא אותו מספר (48). וצריך שם שני ערכים בשביל שני חייגנים. לכן לא הצלחתי ליצור שני חייגנים בו זמנית על המודם.

החיבור הצליח כשפשוט שיניתי את השם משתמש והסיסמא בחייגן הנוכחי.

אח"כ גם ניסיתי להוסיף ב-Phonebook ערך נוסף עם VCI אחר, כדי לראות אולי 48 זה לא חובה. ניסיתי 47. אבל אז החייגן שלו לא התחבר. ככה שכנראה VCI=48 זה חובה.

אז.. איך יוצרים שני חייגנים ששניהם צריכים להשתמש באותו VCI?

בני, פה אני פונה אליך, כי אמרת שאתה כבר הצלחת לעשות דבר כזה.. אם תוכל, הייתי מודה לך אם תבדוק איך ניתן לעשות זאת.

תודה

פורסם

קודם אני מתנצל שאולי הטעתי אותך.. :kopfpatsch:

כמו שאמרתי זה היה מזמן וכנראה שהזיכרון שלי מתעתע בי.. :s05:

כשנכנסתי למודם כדי לבדוק את ההגדרות ולנסות ליצור עוד חייגן גיליתי שיש לי כבר אחד כזה שנשאר לי והוא היה החייגן של אקוונט.

ניסיתי לשנות את היוזר ניים הסיסמא וכתובת השרת DNS לספק אליו אני מחובר כעת ולהתחבר, אך לא הצלחתי..

בדקתי שוב ושוב ואכן כנראה שאפשר להתחבר בפרוטוקול PPP לספקי האינטרנט בארץ רק כמו שכתוב בphonebook למטה מתחת לauto pvc's כשVPI=8 וVCI=48.

אפשר ליצור שני רשומות עם ערך של VPI=48 ועם ערכי VCI שונים. אבל ניתן להתחבר רק עם זו שמוגדרת כVCI=8.

למה? אין לי מושג, וגם חבל שלא ניתן לשנות את הערך בauto pvc's, כדי לנסות להתחבר עם ערכים אחרים.

בכל אופן המסקנה שלי שניתן להתחבר בפרוטוקול PPP רק מרשומה שנצבעת בצהוב בphonebook כל השאר כמעט ולא חשוב..

אז שוב אני מתנצל שהטעיתי אותך, היה נדמה לי שהצלחתי בעבר אבל כנראה שגם מה שאני עשיתי בעבר (למרות שהכנתי שני רשומות להתחברות PPP) היה לשנות את היוזר ניים הסיסמה וכתובת השרת DNS.

כעת אני משאיר את הבמה למישהו אחר, שהלואי ויכול לתקן אותי ולספר לנו אם זה אפשרי בדרך אחרת.

פורסם
  • מחבר

לא נורא בני, שטויות. כולנו טועים.

אוקיי, עידכונים מהחזית:

הבנתי שה-Web Interface של האלקטל לא ייתן לי להוסיף שני ערכים בעלי אותם VCI ו-VPI. פשוט הוא מתוכנת לחסום דברים כאלה. אז חשבתי לעקוף את זה ידנית.

נכנסתי ל-FTP של המודם, ושם לתיקיית ה-active. יש שם קובץ ini שנקרא phone.ini. כשנכנסים אליו, רואים את הקוד הבא:

add name=Br1 addr=8*35 type=bridge

add name=Br2 addr=8*36 type=bridge

add name=Br3 addr=8*37 type=bridge

add name=Br4 addr=8*38 type=bridge

add name=MXS addr=8*48 type=ppp

add name=RELAY_PPP2 addr=8*49 type=pptp

add name=RELAY_PPP3 addr=8*50 type=pptp

add name=RELAY_PPP4 addr=8*51 type=pptp

add name=PPP1 addr=8*64 type=ppp

add name=PPP2 addr=8*65 type=ppp

add name=PPP3 addr=8*66 type=ppp

add name=DHCP_SPOOF addr=8*67 type=ppp

add name=CIPPVC1 addr=8*80 type=cip

add name=CIPPVC2 addr=8*81 type=cip

add name=CIPPVC3 addr=8*82 type=cip

add name=CIPPVC4 addr=8*83 type=cip

אפשר לראות שם בבירור את השורה של הערך שבו אני משתמש לחייגן (MXS (הדגשתי את השורה הזאת)), וגם אפשר לראות שם את המספרים של ה-VCI ו-VPI בשורה הזאת.

אז חשבתי לעצמי, אולי אני אוסיף שם בקובץ הזה שורה עם אותם ערכים, רק עם שם שונה?...

אך לפני שאני עושה את זה, רציתי לשאול פה אם זה בטוח. כי להתעסק עם הקבצים של המודם זה כבר גובל בהריסה שלו. אז אם מקודם אמרתי לעצמי שאני אנסה ומקסימום אמחק ואחזיר בחזרה, עכשיו אני לא בטוח שאני אוכל להחזיר בחזרה.

אז אני שואל פה לפני שאני נוגע שם במשהו.

זה יעזור אם אני אוסיף עוד שורה בקובץ הזה עם שם שונה?

אם אני מנסה ולא הולך, ואני מגבה את התיקייה הזאת להארד-דיסק שלי קודם, אני אוכל אח"כ להחזיר את הקבצים האלה למודם והכל יחזור לקדמותו?

ועוד משהו. הצלחתי להעתיק להארד-דיסק את התיקייה active ואת התיקייה dl, אבל לא הצלחתי להעתיק להארד-דיסק את הקבצים שלא בתוך תיקייה. אני צריך אותם בשביל הגיבוי? או שמספיק שאני אגבה רק את הקובץ שאני משנה וזהו?

פורסם

הממ, אני מניח שזה לא יעבוד, המודם פשוט ידחה את הערכים הכפולים.

(אם בכלל תצליח לשנות את הקובץ, אצלי המודם לא נותן)

מה שאני ממליץ לך לעשות, זה פשוט לעבוד עם תוכנת טלנט "חכמה" שיודעת לעבוד עם סקריפטים,

ולבנות שני סקריפטים שכול אחד מהם ניגש למודם ו:

מכבה את הppp

משנה את הסיסמא\שם משתמש\DNS

ומדליק את הppp

זה לא סקריפט מסובך במיוחד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי.

תודה לכולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים