עבור לתוכן

שרת עם מקסימום כוח עיבוד לרינדור ב-Maxwell - אפשרי 16 ליבות?

Featured Replies

פורסם

חבר של המשפחה שמתעסק ברינדור פנה אלי, המשרד שלהם עובד עם MAYA ו-Maxwell, והוא טוען שהעבודה איטית גם עם מחשבים מבוססי Q6600.

בדקתי קצת באתר של התוכנה והגעתי לבנצ'מארק הזה, והתוצאות שהשיגו משתמשים שונים:

http://www.benchwell.com/index.php

כמו שניתן לראות בראש הרשימה יש שרת מטורף עם 4 מעבדי XEON מרובעי ליבה (כלומר 16 ליבות) ו-32GB זיכרון והוא הציג זמן מרשים בהרצת הבנצ'מארק הזה.

איזה לוח תומך ב-4 מעבדי Xeon? ב-PCRush לדוגמא לא ראיתי.

ניסיתי להסתכל קצת במחירוני יבואנים, וראיתי שיש מחשבים עם 2 מעבדים כאלו ו-24GB באיזה 8000 דולר.

כמו כן איזה סוג של זיכרון צריך לזה במקרה וחושבים להרכיב כזה דבר לבד? ECC Registered?

נתתי לו קישור שיריץ את הבנצ'מארק שנראה מה התוצאה שהוא מקבל, אולי יהיה מספיק לעשות אוברקלוק למערכת שלו וזה יהיה מבחינתו מספיק מהיר (לפי הטבלה אוברקלוק למעבד כזה אמור לשפר מאיזור ה-21 דקות לאיזור ה-16 דקות).

פורסם

ניתן למצוא גם שרתים עם 8 אופטרונים Dual Core ובנוסף גם בטח צריכים לצוץ שרתים עם מספר מעבדי ברצלונה.

פורסם
  • מחבר

Nemesis - בינתיים האופטרנים הבודדים שאני רואה בטבלה הזו נמצאים דיי בתחתית סולם הביצועים. יש שם מערכת עם 4 אופטורנים כפולי ליבה, ו-32GB והיא מציגה ביצועים עלובים יחסית. נראה שלתוכנה הזו עדיף ללכת על הארכיטקטורה של אינטל (או לפחות לשחק בראש בטוח).

Nihility - לא אמרתי לא יצאו, שאלתי איזה יש.. מן הסתם יש אם הבחור בראש הטבלה מריץ מערכת שכזו.

Tigerton זה אכן השם קוד, אבל איזה מעבדים ולוחות תומכים? החדשות בגוגל שאני מוצא מדברות על הכרזה מאוקטובר אשתקד למתישהו ב-2007.

shlomom - אוקי זה קצת עזר, יש כאן שרת שתומך בארבעה מרובעי ליבה (אותו דגם כמו בראש הטבלה), אבל מצויינת רק סידרת ה-E7XXX, האם גם תומך ב-X54XX? כי אם אני לא תוהה אלו עדיפים מבחינת זיכרון, באס וכו' - או שסידרת ה-7000 עדיפה?

טוב חקירה בעמוד המוצרים של Supermicro מראה לי שיש צ'יפסט 5400 שתומך בשני מעבדים מסידרת X5400/5300, ויש צ'יפסט 7300 (שמכונה Clarksboro) שתומך בארבעה מעבדי Xeon 73XX.

אני אמשיך לבדוק עם הבחור שמתעניין לראות אם זה משתלם לו.

פורסם

shlomom - אוקי זה קצת עזר, יש כאן שרת שתומך בארבעה מרובעי ליבה (אותו דגם כמו בראש הטבלה), אבל מצויינת רק סידרת ה-E7XXX, האם גם תומך ב-X54XX? כי אם אני לא תוהה אלו עדיפים מבחינת זיכרון, באס וכו' - או שסידרת ה-7000 עדיפה?

אם תסתכל כאן: http://serverconfigurator.intel.com/compare.aspx?CategoryID=3

תוכל לבחור פלטפורמות אחרות, גם של 5XXX. סתם נתתי לך את הסדרה הגבוה, ממילא אני לא משלם. אבל אני לא יודע איזה לוח אם יש שם.

פורסם

ההבדל העיקרי בין סדרת X54XX ל X7XXX זה התמיכה ב4 מעבדים. רק טיגרתון (X7XXX) תומכים ב4 מעבדים.

ככה שX54XX לא יהיו טובים בשביל זה.

הבעיה היא שגם המחיר בהתאם...

פורסם
  • מחבר

shlomom - זה לא שה-7 היא הסידרה הכי טובה, ה-7 מתאימה לארבעה מעבדים, וה-5 רק לשני מעבדים (אם תנסה לקנפג מערכת של סידרה 5 תקבל אפשרות רק לשני מעבדים).

בכל מקרה הבן אדם הבין את המחיר והבין שאין מצב.. חח :)

הוא מקבל עם המעבד שלו את הבנצ'מארק ב-24 דקות.

הוא מתעניין על אוברקלוק, אז אני אבדוק מה בדיוק יש לו עכשיו ונראה איך מתקדמים הלאה.

תסתכלו בטבלה איך E4300 ממוהר ל-3GHZ אוכל מחשב עם שני אופטורנים 280.. (וגם הרבה Q6600) התוכנה הזו אוהבת את ה-Core2Duo.

ונראה שהיא מעדיפה אותם כמה שיותר מהירים.

פורסם

לא עדיף לקנות MAC חזק, משהו רציני עם מעבדים של MOTOROLA?

אני לא יודע אם MAYA רץ ב-MAC אבל נראה לי שכן ואם כן נראה לי שזה עדיף בהרבהה מ-PC,לא?

פורסם

כבר הרבה שמן המקים הם עם מעבדי אינטל - בדיוק אותם C2D כמו ב PC

פורסם

נראה שהתוכנה הזאתי אוהבת תדרים גבוהים.

אני מאמין שהוספת קירור והובלת Q6600 ל3.2-3.6 תתן תוספת ביצועים.

רק לא הבנתי איך מערכת ההפעלה\ראם משתלבים פה. יש דוגמאות מוזרות (2 ג'יגה עובר 4). XP רגיל עובד XP64 ביט על מערכות זהות וכד'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים