עבור לתוכן

מחשב שלא רוצה להידלק, ושתי נורות דולקות.

Featured Replies

פורסם

שלום!

המחשב שלי, לוח אם של ג'יגה בייט 512 מגה זיכרון, מהירות מעבד של 1.8GHZ מעבד של AMD ATHLON +3000.

המחשב לא רוצה להידלק, ושתי הנורות הקדמיות דולקות, אחת צהובה של המתח, והשניה נדלקת כאשר המחשב "חושב".

אמרו לי שהלך לוח אם, או המעבד. אמרו גם שיכול להיות שזוה סוללה של לוח האם. מהי הסוללה, ומה תפקידה, ומה אפשר לעשות?

תודה רבה. :s05:

פורסם

זה יכול להיות המון דברים, אם תתן עוד פרטים על המצב נוכל לעזור יותר

כל החשמל עובד?? מאווררים וזה?? יש צפצופים (יש לך רמקול קטן בתוך המחשב)?

תבדוק שכל הכרטיסים (במיוחד הכרטיס מסך) יושבים כמו שצריך.

תבדוק חיבורים למסך

פורסם
  • מחבר

זה יכול להיות המון דברים, אם תתן עוד פרטים על המצב נוכל לעזור יותר

כל החשמל עובד?? עובד. מאווררים וזה?? כל המאווררים. יש צפצופים (יש לך רמקול קטן בתוך המחשב)? לא. אין שום צפצוף מיוחד. גם כשמפעילים, הצפצוף שאמור להיות לא מושמע.תבדוק שכל הכרטיסים (במיוחד הכרטיס מסך) יושבים כמו שצריך. הכל יושב כמו שצריך.תבדוק חיבורים למסך

התשובות מודגשות.

פורסם

נדיר מאוד שהמעבד ישרף זה דווקא אחד החלקים שמחזיקים הכי הרבה

ובאשר לסוללה של הלוח אם בעקרון התפקיד שלה היא לשמור את ההגדרות של הביוס שזה גם כולל את הזמן/תאריך

בכל אופן גם כאשר הסוללה שובקת החיים המחשב עדיין צריך להדלק כמו שצריך (הוא רק לא ישמור הגדרות בביוס)

הסוללה נראית ככה

cmos+jumper.gif

אני מציע שתאפס את הביוס,כדי לעשות זאת קודם כל נתק את המחשב מהחשמל

פתח את המארז ותשכיב אותו ,שים לב לסימן שמופיע על גבי הסוללה (+ או -) וזכור אותו

תשתמש במברג קטן שטוח (בצורת - כלומר) כדי ללחוץ טיפה על התפסן של הסוללה (הוא נמצא פחות או יותר באזור שליד ה+ של הסוללה בתמונה)

ואז היא תשחרר ותוכל להוציא בקלות,תשאיר אותה בחוץ ל10 דקות ואז תחזיר (ובדיוק בגלל זה אמרתי לך לזכור את הסימן שמופיע על גבי הסוללה^

חשוב לחבר אותה בדיוק כפי שהייתה) ,שיטה אחרת לאפס את הביוס היא שיטת הג"מפר (הצופציק הצהוב בתמונה נקרא ג"מפר וכפי שנראה בתמונה הוא צריך להיות ממוקם מול הסוללה)

תצטרך להשתמש בפינצטה כדי להוציא אותו ואז לשים אותו בפינים 2-3 במקום 1-2 (כפי שהיה במקור) למשך 10-15 שניות

ואז תוציא שוב ותחזיר למיקום המקורי..

אם איפוס ביוס לא עזר ויש לך יותר מסטיק אחד של זכרון אז תשאיר רק אחד ואז תראה אם יעלה (אפשרי שאחד מהם נדפק,נסה כל אחד בנפרד)

האם הוספתה איזהשהי חומרה חדשה לפני שזה קרה?

פורסם
  • מחבר

כן. SPYWARE DOCTOR.

פורסם

לא התשובה שציפיתי אליה ,אתה מדבר על תוכנה ואני שאלתי על חומרה שזה דבר שונה לגמרי (חלק פיזי)

בכל אופן תאפס את הביוס כפי כבר הצעתי,אם לא יעזור אז תוציא את הזכרונות ותראה אם הלוח מצפצף (אם לא ציפצף אז סימן

שהוא הלך..) ,בכל אופן בהתחשב בכך שלא ידעתה את ההבדל בין חומרה לתוכנה אני תוהה אם אתה יודע איך סטיק זכרון נראה

אז הנה תמונה,נראה ככה פחות או יותר

300px-RAM_n.jpg

פורסם
  • מחבר

אני התבלבלתי. אם אני מוציא את הזיכרון הוא מצפצף בקולי קולות.

פורסם

כפי שכבר אמרתי זאת בדיקה, זה מה שאמור לקרות כאשר הלוח אם תקין ,האם איפסתה את הביוס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים