עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

פרדוקס הוינדוס בעברית.

Featured Replies

פורסם

נקודה למחשבה :argue:

כמה פעמים שוטטתם לכם בפורום ונתקלתם בהודעה שמישהו פירסם ובה הוא מבקש עזרה פשוטה לגבי משהו שעושים בוינדוס ?

אני מתאר לעצמי שיש רבים שלא פעם ולא פעמים שלחו הודעות בסגנון "לוח הבקרה/הגדרות/מתקדם/" וכד'.

אבל כמה פעמים קרה לכם שתהיתם אם לאותו אחד שאתה מנסים לעזור יש מערכת הפעלה באותה שפה שיש לכם ?

במקרים רבים הכי פשוט לכתוב בשפה שבה המערכת שלכם מותקנת, תוך תקווה שמי שמבקש עזרה התקין את המערכת באותה שפה כמו אצלכם או יצליח למצוא את האנלוגיה בין עברית לאנגלית.

אבל כמה פעמים ניסיתם לתרגם מאנגלית לעברית או ההיפך מושגים מעצבנים שיש בוינדוס ? נכון שזה מתסכל :bash:

מצחיק הא, נכון ?

הכל בגלל ביל גייטס ! :AR15:

פורסם

נקודה למחשבה :argue:

כמה פעמים שוטטתם לכם בפורום ונתקלתם בהודעה שמישהו פירסם ובה הוא מבקש עזרה פשוטה לגבי משהו שעושים בוינדוס ?

אני מתאר לעצמי שיש רבים שלא פעם ולא פעמים שלחו הודעות בסגנון "לוח הבקרה/הגדרות/מתקדם/" וכד'.

אבל כמה פעמים קרה לכם שתהיתם אם לאותו אחד שאתה מנסים לעזור יש מערכת הפעלה באותה שפה שיש לכם ?

במקרים רבים הכי פשוט לכתוב בשפה שבה המערכת שלכם מותקנת, תוך תקווה שמי שמבקש עזרה התקין את המערכת באותה שפה כמו אצלכם או יצליח למצוא את האנלוגיה בין עברית לאנגלית.

אבל כמה פעמים ניסיתם לתרגם מאנגלית לעברית או ההיפך מושגים מעצבנים שיש בוינדוס ? נכון שזה מתסכל :bash:

מצחיק הא, נכון ?

הכל בגלל ביל גייטס ! :AR15:

עד כמה שאני שונא את הטקטיקות שלו, איך אתה מאשים אותו בעובדה שלא כולם מדברים אותה שפה?

דווקא אם זה היה תלויי בו הכל היה באנגלית.

פורסם
  • מחבר

מכל מה שכתבתי בחרת דווקא להתייחס להלצה שכתבתי בסיום דברי ?

בכל אופן אם לא הייתי מובן המשפט האחרון היה בצחוק.. ;D שהרי לא ציפית שאחרי כל מה שכתבתי אני לא יחפש את האשם פה, אז הכי קל להאשים את בילי לא ? :D

פורסם

ברוב המקרים הוא אשם, אבל לא הפעם לצערינו.

לי ברוב המקרים אין בעיה לתרגם את וינדוס מעברית לאנגלית ולהפך, אבל אני לא יודע יותר שפות :-\

אני אומר שמי שלא משתמש בוינדוס באנגלית זו אשמתו ;)

פורסם

אנשים עדיין אומרים המחשב שלי, לוח בקרה וסל מחזור אבל בודדים משתמשים במילים כמו טפט, שולחן עבודה ואפשרויות מתקדמות. הדבר הופך למייאש כשאתה צריך להסביר למישהו טלפונים או בICQ כשלו יש עברית ואתה אוכל את עצמך איך דברים אמורים להקרא אצלו

פורסם
  • מחבר

אני אומר שמי שלא משתמש בוינדוס באנגלית זו אשמתו ;)

ומה עם אלה (כמוני) שיש להם וינדוס באנגלית וצריכים לתרגם לעברית כדי שהמשתמש הפשוט שמעדיף עברית במחשב שלו יוכל להבין אותם ?

זה לא מתסכל לתרגם מושגים באנגלית שאתה מבין אבל אין לך מושג איך לתרגם אותם בדיוק כמו שתרגמו אותם בוינדוס ?

פורסם

גם אני חושב כמוכם.

אני לא נוגע בווינדוס בשפה אחרת מאנגלית, ומי שמתקין ווינדוס בעברית, "דמו בראשו".

הדעה שלי: אנגלית זאת שפת מחשבים. לא עברית. נכון שיש מילים שכבר השתרשו בדיבור שלנו כמו "לוח בקרה" או "המחשב שלי" וכו'. אבל רוב המושגים נשארו בשפת המקור- אנגלית. ולדעתי, הסיבה היחידה שמילים עבריות לא משתרשות בדיבור היא בגלל שהתירגום שמוצאים להם הוא פשוט אידיוטי. תהיו כנים: מי ישתמש אי פעם במילה "מ?ר?ש?ת?ת" או כל מיני מילים כאלו (ראה ת'רד)?? אף אחד. ולמה? כי זאת פשוט מילה שלא מתאימה לדיבור שוטף שלנו. ככה אנחנו ישראלים, גם בדיבור, מחפשים את הכי קצר והכי נוח להגייה.

אבל......

מה אנחנו כבר יכולים לעשות בקשר לזה?...... :-\

יש אנשים שפשוט לא יוכלו לעבוד במערכת הפעלה באנגלית, פשוט בגלל שהם לא חזקים בשפה. אז מה, נכריח אותם לעבור לאנגלית?... אני יודע שזה לא מה שאתם מציעים, אבל אני פשוט חושב שאין לנו כ"כ מה לעשות במקרה הזה...

נכון, מעצבן. לנסות לתרגם לעברית בכל פעם שאנחנו רוצים לעזור למישהו, ועוד יותר מעצבן לנסות לקלוע בול לתירגום של מייקרוסופט. בייחוד שהרוב הזמן התירגום שלהם צולע. ממש צולע.

אבל לא נורא. אפשר להסתדר. ברוב המקרים, אנחנו יודעים פחות או יותר איך מייקרוסופט תירגמו את זה, פשוט מניסיון קודם. אז אפשר פעם בכמה זמן כשמנסים לעזור, קצת לנחש, לנסות לתרגם לפי היגיון או זיכרון. ומקסימום, המבקש-עזרה יוכל גם קצת לחשוב לבד ולראות אם יש כפתור אחר עם שם דומה, שיכול להיות שאליו התכוונו. ואם עדיין לא מוצא, הוא יכול להגיד את כל מה שהוא רואה, וככה יהיה אפשר לדעת בדיוק לאן לכוון אותו.

זאת בעייה, אבל לא כ"כ נוראה. אפשר להסתדר עם זה.

פורסם

Well said.

דומה למה שאמרתי ומה שאני חושב. נסו להסביר למישהו איך לעשות hibernate, כשבגירסא העברית תמצאו את זה כ"שנת חורף"

(הנה קישור להסבר על זה באתר של מיקרוסופט, שם מוזכרת שנת החורף)

http://www.microsoft.com/israel/windowsxp/pro/using/howto/security/hibernate.asp

פורסם

אני עכשיו שמתי לב שאני עובד עם הגרסה האנגלית (!!!) לי זה פשוט לא מזיז ולא מפריע ואם למישהו יש בעיה עם אנגלית שיעבוד עם יפנית ;D למה אתם שואלים? אני לא יודע אני שונא תוכנות בעברית נקודה זה כמו אם תקום עכשיו מתחרה לאינטל וAMD שיקראו לה תמ"ב אז אני יעדיף את האנגלית למרות שהתמ"ב טובה יותר בהרבה!!! :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.