עבור לתוכן

צ'פסטים וחיבורים

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

בקרוב אני אמור לקנות מחשב חדש ואני ככל הניראה אלך לכיוון של מעבד E6550.

מזמן כבר לא התעסקתי בתחום ולכן אני לא כל כך מבין מה הולך היום בנושא לוחות אם. יש מלא בחירות ואיני יודע מה ההבדל?

האם מישהו יוכל להסביר בקצרה מה ההבדלים בין הצ'פסטים השונים - P35 , P31 , P965 ועוד..

מה שחשוב לי הוא שיהיו יציאות FIREWIRE משום שלעתים אני מעביר וידאו מהמצלמה הדיגטלית.. אולי יתוכנן OC קטן בעתיד..

אם תוכלו לתת גם המלצה ללוח שיתאים לי אני אשמח, משהו לא מפואר מידי סביב 600 ש"ח.. אם צריך להרחיב את התקציב זה אפשרי..

תודה רבה מראש,

פורסם

השוואה בין שלושת ערכות השבבים שציינת - מהאתר של אינטל:

http://compare.intel.com/PCC/showchart.aspx?mmID=22754,29001,32898&familyID=10&culture=en-US

שם כתוב לך בדיוק מה כל ערכת שבבים נותנת (מספר חיבורי SATA, מספר חיבורי USB, תדר זיכרון מקסימלי נתמך וכד').

צריך לציין שכל מה שכתוב שם הוא רק ה"בסיס" של הלוח - בד"כ היצרן מממש את כל התכונות האלו ומוסיף תכונות נוספות, כמו חיבורי SATA נוספים ויציאות FireWire. בכל מקרה, מומלץ בחום ללכת היום על לוח מבוסס P35 (ה 965P יחסית ישן, וה P31 דיי מוגבל).

דבר נוסף שיש לציין הוא שחיבורי FireWre בד"כ באים עם לוחות יקרים יחסית, ולפעמים יהיה עדיף לקנות לוח סביר וזול בלי חיבורי FireWire מובנים ואז לקנות כרטיס FireWire נפרד.

בקשר למעבד - ה E6550 הוא מעבד שפחות משתלם לקנות מפני שבתוספת קטנה למחיר אפשר כבר לקחת את ה E6750, או לחילופין - לקחת את ה E4500 שקצת יותר חלש ממנו, אבל עולה הרבה פחות (ואז גם יישאר לך יותר כסף ללוח יותר טוב).

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה לך על ההתייחסות.

קראתי את הנתונים ואכן אני מסכים שכדאי ללכת על P35 וזה גם מה שאעשה..

האם בצ'פסט הזה ובחדשים בכלל עדיין באה תצורת הזיכרון בדואל צ'אנל? לא כל כך הבנתי לפי ההשוואה באינטל.

לגבי FIREWIRE, או שאקנה כרטיס ללוח שאין בו את היציאה הזאת או שאשקיע בלוח שהיציאות הנ"ל כבר כלולות בו.

אשמח לדעת אם תוכל להמליץ לי על לוח אחד בלי FIREWIRE. סקרתי את הלוחות של GIGABYTE וכולם ניראים לי פחות או יותר זהים. איזה מהלוחות יהיה עדיף? ואיך החברה עצמה? ראיתי לאחרונה דיבורים על כך שהיא אינה מייצרת מוצרים איכותים יותר.. (כרגע אני בעל לוח שלהם מזה כשלוש שנים, NFORCE 4).

איך ABIT?

יחד עם זאת, אם תוכל בכל זאת גם לכתוב איזה לוח לדעתך כדאי לקחת שכולל יציאות FIREWIRE אני אודה לך מאוד..

תקציב גמיש, 600 - 800 ש"ח, השאלה כמה להשקיע תיסוב על רווחיות.

תודה רבה לך..

פורסם
  • מחבר

מישהו??

פורסם

לא חסר המלצות בפורום...תריץ חיפוש..כמו כן אתה מוזמן לחפש קצת בחנויות השונות ולשאול על לוחות שנראים לך..

ובתקציב שלך יהיה מיותר לקנות לוח בלי FW..בקר נורמלי עולה 150+ שקל..ככה שעדיף לוח אם שתומך...

ובתקציב שלך לא חסר כאלה..

מה המטרות העיקריות של המערכת ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים