עבור לתוכן

בעיה בלוח אם

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה קניתי מחשב לפני כמה חודשים והלוח אם שלי נדפק,

הלוח שיש לי הוא-

(Asus P5N SLI (775 conroe nforce 570 SLI DDRII 667

והחברה מעדיפה להביא לי לוח אחר בטענה שהוא יותר טוב

הם רוצים להביא לי-GIGABYTE

דגם GA-945P-DS3

השאלה שלי איזה לוח יותר אמין, טוב יותר במפרט הטכני? והאם כדי לי להחליף לgigabayte או להחליף את שלי לאותו דגם אבל חדש?

אה ואני לא משתמש ב- SLI אז אין לו חשביבות

מבקש עזרה דחוף

פורסם

אתרי הלוחות:

P5NSLI

GA-945P-DS3

תדר FSB מקסימלי של 1066MHz ותדר זיכרון מקסימלי עד 667MHz - זהה בשני הלוחות.

ה 945P מאפשר עד 4GB זיכרון, וה P5N - עד 16GB זיכרון.

ל 945P יש 3 PCI-EX1 לעומת 2 ב P5N, אבל ב P5N יש 2 חיבורי PCI-EX16, שמאפשרים SLI, מה שלא אפשרי ב 945P.

ה P5N מאפשר חיבור 4 התקני IDE לעומת 2 ב 945P.

ה P5N תומך במערכי RAID, לעומת ה 945P שלא תומך בכלל.

בקיצור - ה P5N עדיף. אם עדיין הם מתעקשים להחליף לך את הלוח, תבקש את ה P35-DS3 (בלי תוספת תשלום כמובן), שעדיף על שניהם (וגם חדש יותר). אני לא ממליץ ללכת על ה 945P. בכל מקרה, אתה תצטרך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות מצב שהלוח P5N לא מתאים לחלקים אחרים שיש לי כי התקלה שיש לי היא שהמחשב פתאום מאתחל את עצמו?

בחברה טוענים שהבעיה היא שהלוח מתחמם ובגלל זה הוא מאתחל את עצמו

פורסם

ערכות השבבים של nvidia בד"כ מתחממות יותר מאשר ערכות השבבים של אינטל. אם אצלך המצב כזה גרוע שהחום של הלוח מונע ממנו לעבוד כמו שצריך, אז דיי בטוח שיש לך בעיה של איוורור, ואז רצוי לסדר את החוטים במארז, לנקות אבק, להתקין מאווררים שיכניסו ויוציאו אוויר מהמארז, ולדאוג לקירור טוב ללוח ולמעבד. כמו כן תמקם את המארז במקום פתוח ולא בתוך ארונית או משהו דומה.

בכל מקרה, הלוח אמור לעבוד בטווח טמפרטורות כזה שנמצא בכל בית סביר, ואם המצב אצלך לא ממש קיצוני (למשל, 50 מעלות בחדר שבו נמצא המחשב), אז הלוח צריך לעבוד ללא תקלות. אני מניח שיש בעיה חומרתית עם הלוח ולכן הוא מאתחל את עצמו. מצד שני, גם אם זו בעיה של טמפרטורה - זאת לא ממש אשמתך שהלוח מתחמם ככה.

לא משנה מה המקרה - רצוי להחליף את הלוח.

בקשר לבעיית תאימות - בעיית תאימות בין רכיבים לא מתפתחת עם השנים (כל עוד אתה לא מוסיף רכיבים אחרים) - או שהרכיבים עובדים אחד עם השני מהתתחלה או שלא. אם הבעיה הייתה לך מההתחלה, אז ייתכן שהחומרה שקנית הייתה תקולה או שבאמת קיימת בעיית תאימות בין כמה רכיבים במחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים