עבור לתוכן

4 ליבות. אני באמת צריך את זה?

Featured Replies

פורסם

אז לפני שאני קונה מחשב התלבטות אחרונה(אני מקווה) אני רוצה לקנות את הQ6600 הוא עולה בסביבות ה1450.

אבא(שממן לי חצי מהמחשב) שלי טוען שזה בזבוז כסף ואפשר להסתדר טוב עם E6750 שעולה כ1020 ש"ח בלי להרגיש בהבדל.

אז ככה. מצד אחד נראה לי אבא שלי צודק כי אינטל ממשיכה לפתח מעבדים עם 2 ליבות ז"א ש4 ליבות זה קצת מיותר. ועם OC אפשר לעלות את המעבד ל3 ג'יגהרץ. ושנה הבאה אני הולך לצבא כך שיכול להיות שהמחשב ישמש אותי רק בסופ"שים, החל משנה הבאה.

מצד שני עוד שנה שנתיים לא יהיו מעבדי 2 ליבות חדשים, וכל המשחקים יתמכו ב4 ליבות גם מע' ויסטה, והמחשב שלי לא יתמוך בצורה טובה ב כל במחשקים החדשים. ואני פוחד שהFPS במשחקים כבדים ירדו ולא יהיה כיף לשחק.

במשחקים כבדים אני ירגיש הבדל בFPS ? זה מה שהכי חשוב משחקים.(8800GT הכרטיס, אם זה משנה)

פורסם

יש לך עוד שימושים חוץ ממשחקים?

תשמע כרגע רוב המשחקים לא מנצלים את הכוח של כל ה4 ליבות כרגע אפשר להסתפק ב 2 ליבות אבל בעתיד הלא רחוק(שנה גג)

כל המשחקים ינצלו את כל ה4 ליבות ואז יהיה שיפור משמעותי בFPS לעומת 2 ליבות

ואם OC אפשר לעלות גם את ה4 ליבות ל3.6GHZ

תעשה את השיקול הנכון בשבילך

כי בשביל עכשיו עוד 400 שקל מאשר בעוד שנה עוד 1500

פורסם
  • מחבר

יש לי גם שימושים רגילים אינטרנט סרטים, אני גם עורך סרטי וידאו ביתיים. אבל אם המחשב יהיה טוב במשחקים הוא יהיה טוב בכל.

נגיד בCRYSIS יש הבדל בFPS, או COD 4 ?

יש איזשהו תאריך להוזלת מחירים של אינטל?

פורסם

בתוכנות של עריכת ווידאו יש היום את השיפור הכי משמעותי עם מעבדי ה-Q

פורסם
  • מחבר

לאחר התייעצות החלטתי לרדת מ4 ליבות. כרגע אין שום דבר שתומך ב4 ליבות, וממילא עוד שנה אני יהיה בצבא.

המליצו לי לרדת ל E4500 לעשות לו OC ולהגיע ל3, ואפילו לא צריך להחליף קירור למעבד.

אני חושב שעדיף לרדת לE6550 ולהגיע איתו ל3.

העניין הוא שבשניהם אני יגיע ל3 אז כדאי להשקיע עוד כמה מאות ולקנות את 6550? הרי בסוף התוצאות יהיו זהות.

פורסם

קח 4500 עם קירור נורמאלי.... זה יצא זהה ל E6550 עם קירור סטוק מבחינת מחיר..

פורסם
  • מחבר

אפשר לשאול מה השיקולים שלך?

פורסם

אפשר לשאול מה השיקולים שלך?

שלי..?

העובדה שהמעבד צריך קירור אם אתה רוצה לעשות לו OC ל3G ולעבוד ככה 24\7...

אני לא חושב שקירור סטוק יחזיק את זה בטווח הסביר..

פורסם

דבר ראשון, יש תכנות שמנצלות 4 ליבות. אם אתה עורך ווידאו, אז זה דווקא משתלם. למשחקים באמת עדיף 2.

דבר שני, אם אתה עושה OC עז E4500 עדיף על E6550. בגלל הFSB ההתחלתי הנמוך והמכפלה הגבוהה, יהיה יותר קל להגיע איתו ל3G מאשר עם E6550. וגם תחסוך קצת במחיר.

פורסם

שמע גם אני היהתי בהתבלטות הזו אבל החלטתי כבר כן להשיקע עוד 500 שקל ולקנות את ה-Q6600... אחרי הכל יש לו יותר מטמון ואפשר לעשות לו אובר קלוק ל3.2-3.6 בלי בעיה עם קירור טוב. ואני גם ככה בגלל השנת שירות אהיה בבית לא מעט אז אני ארצה כן שנה הבאה להנות המכוח של ה4 ליבות...

פורסם
  • מחבר

כנראה אני יעבור ל4500 ויעשה לו OC.

אני לא צריך להשקיע 500 שקל לעריכת וידאו, עד עכשיו ערכתי בפנטיום 4 והתוכנות עבדו בסדר גמור, ואני גם לא עורך כ"כ הרבה. פה ושם כשמצטברות קלטות אני מעביר אותם לדיסק DVD.

לשאלת השאלות. הOC יפגע במעבד? (קיצור אורך חיים)

פורסם

יש לך עוד שימושים חוץ ממשחקים?

תשמע כרגע רוב המשחקים לא מנצלים את הכוח של כל ה4 ליבות כרגע אפשר להסתפק ב 2 ליבות אבל בעתיד הלא רחוק(שנה גג)

כל המשחקים ינצלו את כל ה4 ליבות ואז יהיה שיפור משמעותי בFPS לעומת 2 ליבות

ואם OC אפשר לעלות גם את ה4 ליבות ל3.6GHZ

תעשה את השיקול הנכון בשבילך

כי בשביל עכשיו עוד 400 שקל מאשר בעוד שנה עוד 1500

לא הגיוני מה שאתה אומר.לפי חוק מור מחיר הטכנולוגיה תמיד יהיה בירידה.

כלומר היום הוא משלם על מעבד בעל כח מסויים 1450 שקל . בעוד שנה עבור אותו סכום הוא יקבל מחשב יותר חזק באותו סכום.

זה לא יתייקר כמו שאתה אומר אלה המחיר יירד למה שהוא רוצה כיום כי תמיד יהיה משהו יותר חזק ויותר חדש.

לא ברור לי למה אתה מתכוון.

פורסם

לשאלת השאלות. הOC יפגע במעבד? (קיצור אורך חיים)

לא אם תקרר אותו כמו שצריך.... קירור אוויר טוב יעלה 200-300 שקל ויספק קירור מספיק למעבד כדי לא לפגוע בו בכלל...

חוץ מזה ,הסיכוי להרוס מעבד הוא מאוד קטן, יש להם כל כך הרבה מנגנוני הגנה...

פורסם

כן אתה צריך את זה, בתקווה שהמחשב שאתה קונה הוא בשביל השנים הבאות.

כבר היום מנועים כמו U3 והמנוע של קרייסיס(שכחתי את השם) יודעים לנצל טוב מרובי ליבות, לא רק זה אתה תראה שיפור בעבודה עם קידודים,כיווץ,צריבה וכ'ו.

פורסם
  • מחבר

שיחקתי בCRYSIS (דמו)עם מחשב עם מעבד ליבה כפולה, והמשחק עבד בסדר גמור.(עוד עם כרטיס 7800)

אם אני אקנה מעבד 4500 אני יחסוך כ800 ש"ח, ואני ארגיש אם בכלל בהבדל קטן מאוד לפי דעתי.

לפי מה שאמרו לי בפורום OC אני בכלל לא צריך להוסיף קירור, רק אם המעבד יגיע מעל 70 מעלות אז לקנות קירור.

כמו שאמר avidan28 אם המחשב עוד שנה נגיד יהיה צב אני אוכל לקנות את Q6600 ב500 שקל גג, או לקנות מעבד נהלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים