עבור לתוכן

מחפש המלצה לראוטר אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך לקנות נתב אלחוטי ואשמח אם תמליצו לי דגם\ים מסוימים..

אני לא הכי מתמצא בעניין, מריפרוף בפורום ראיתי שיש נתבים עם מודם וכאלה בלי, יש סיבה שאעדיף לקחת נתב בלי מודם .. ?

מבחינת מרחק אני חושב שרדיוס של 20 מטר יספיק.. הוא יהיה ממוקם בדירת סטודנטים לא בוילה עם כמה קומות.. :P

יתחברו אליו בסך הכל 4 מחשבים כאשר כולם מחשבים ניידים (אם זה משנה).

הבנתי שאפשר להשיג נתב שכזה במחיר של כ400-500 ש"ח, בהנחה וזה נכון אז זה התקציב המוצע.

התשתית היא ADSL.

תודה רבה לכולכם ! :)

פורסם

היתרון של לקחת נתב בלי מודם הוא שהוא מתאים לכל תשתית - ADSL או כבלים. נתב עם מודם מתאים רק לאחד מהם (כי החיבור הפיזי של התשתיות שונה). כמעט ואין בעולם נתבים שיש להם גם מודם כבלים וגם מודם DSL מובנה.

כעיקרון נתב אלחוטי רגיל וטוב אפשר לקחת בהרבה פחות מ-500-400 ש"ח.

יש EDIMAX 6204WG מתחת ל-250. (זה מה שאני ממליץ בד"כ)

יש 3COM 3CRWER100-75 מתחת ל-300.

ויש LINKSYS WRT54GL בסביבות ה-350.

כמעט וודאי שכל אחד מאלה יספק קליטה טובה לכל הדירה. והיה ויש בעיות בקצוות, אפשר להחליף את האנטנה של הנתב באחת חזקה יותר. נראה לי עדיף מאשר להשקיע מראש סכום גבוה יותר על נתב שמציע עוצמה גבוהה יותר, שאין בה צורך.

פורסם

לך על האדימקס. ככה שאם תעבור לתשתית כבלים הוא יעבוד תקין עם ה PPTP וה L2TP

פורסם

שני הנתבים האחרים גם עובדים בלי בעיות עם PPTP ובחיבור ללא חייגן.

האדימקס אכן עובד יותר טוב עם הL2TP, אבל זה לא באמת משנה.

אני עובד עם ה3CRWER100-75 בלי בעיות בכבלים.

פורסם

ה- 3COM נהדר ותופס אפילו 2 קומות ללא בעיות.

ניתן למצוא אותו במחירים של ה- Edimax והוא עדיף לדעתי ומניסיוני.

פורסם

אני מחזק ה3COM מצויין.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה לכולכם על התגובות !

אני די מתלבט בין הלינקסיס ל3Com.. אשמח לשמוע עוד דעות עליהם.

והאם לשניהם יש צורך במודם בנוסף לנתב ?

תודה שוב !

פורסם

שלום לכולם,

הרכע אנשים שאלו(גם אני) ואף אחד לא אונה:

לאחרונה קניתי נתב של 3COM 3CRWER100-75 והרשת בבית מצויינת אבל האיטנרנט התחיל לזחול עם בכלל. נלחמתי

עם הנתב 3 ימים עד שמשהוא אמר לי שנתבים של 3COM פשוט לא טובים עם חיבור בתשתית כבלים.

חזרתי לחנות, הוספתי 60 שקל (סה"כ 380) ולקחתי נתב של LINKSYS WRT54GL ואחרי 2 דקות של הגדרות

האיטרנט היה פיקס, כולל EMULE וכל האתרים, יש לי הרגשה שהמהירות יותר טובה מכשהמחשב היה מחובר ישירות.

בכל מקרא אני ממליץ לכל מי שיש לו בעיות עם הנתב 3COM שלו תעברו ל LINKSYS ומי שחושב איזה לקנות,

אל תחזרו אל הטעות שלי ותחסחו מכם את כאב הראש.

פורסם

גם עם LINKSYS יש לפעמים בעיות בL2TP\PPTP

הוא מצריך MPLS לחיבור בצורה הטובה ביותר.

פורסם

הנתב של 3COM צריך עדכון מאתר החברה ואז הוא עובד כמו שצריך בכבלים

פורסם

הת'רדים אוחדו.

toniviner, פעם הבאה לקרוא את ההודעות בפורום לפני שאתה פותח נושא חדש.

ובאותו הזמן אני מציע לך לעבוד על הדקדוק והתחביר שלך, אני אישית לא מבין חצי ממה שכתוב.

ד"א, אם קנית את ה3COM ב320 ש"ח אני מציע לך לעשות סקר שוק לפני הפעם הבאה שאתה קונה משהו.

.AloN, התשובה לשאלתך היא כן, שניהם צריכים מודם בנוסף. לדעתי זה עדיף ככה כי אם יש שדרוג בתשתית או שאתה עובד לתשתית אחרת אתה לא צריך להחליף נתב.

LinKaDinK, מנסיוני זה לא עובד, אני מקווה שיש לאנשים נסיון הפוך. בכל מקרה הם עובדים מצויין עם PPTP וחיבור ללא חייגן.

פורסם

^

לאחר שיחה עם התמיכה של 3COM התברר יש להם עדכון קשוחה באתר שמסדר את הבעיה עם החיבור לכבלים

פורסם

ל72T הישן היה באמת עדכון שעבד והיה ניתן להתחבר בלי בעיות עם L2TP.

ל100-75 שהחליף אותו יש עדכון שעובד רק מגרסה מסויימת של הקושחה ומנסיון שלי עם נתב כזה עם הקושחה האחרונה החיבור בL2TP עדיין לא עובד כמו שצריך.

לעומת זאת, PPTP עבד לי מעולה בכל הגרסאות ככה שאני עדיין יכול להמליץ עליו בחיבור לכבלים כי במקרה הכי גרוע אפשר לעבוד לחיבור ללא חייגן... אם אתה לא לקוח של נטוויז'ן :smile1:

פורסם

או golden lines(אם ברצונך לא לשלם על זה).

פורסם

^

מה זאת אומרת ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים