עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

עזרה בבחירת ראוטר וכרטיס רשת אלחוטיים

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב חדש בקרוב ואני רוצה לחבר אותם ברשת אלחוטית.

הבנתי שאני צריך במחשב עם המודם ראוטר אלחוטי שיהיה מחובר אליו, ובמחשב השני כרטיס רשת אלחוטי.

המרחק בין שני המחשבים הוא כ-10 מטר, באותה קומה, לא בממ"ד.

במחשב עם הראוטר מותקנת XP ובמחשב השני תותקן Vista.

ככל הנראה ההורדות יבוצעו מהמחשב עם הויסטה.

אין לי תקציב כלשהו, כי באמת שאין לי מושג כמה זה צריך לעלות.

עשיתי קצת חיפוש בפורום וראיתי המלצות על

Edimax BR-6204WG

וה

Edimax EW-7318UG

האם הם יתאימו?

תודה.

פורסם
  • מחבר

אפשר עזרה בבקשה?

פורסם

ה-7317 הוא כרטיס USB כמדומני?

הייתי ממליץ לקחת PCI במקום (EW-7128G). תוקע אותו במחשב פעם אחת ושוכח.

הנתב אחלה.

פורסם
  • מחבר

כן, הוא USB. ואני מעדיף אותו בגלל שאין אנטנה. ואם הוא יעיל כמו הPCI אז זה בסדר מבחינתי, רק תן אישור.

בקש לנתב, הבנתי שאני צריך לעדכן גירסת קושחה בגלל שבמחשב השני מותקנת ויסטה.

רציתי לדעת אם אין ניתוקים וכו'.

ועוד שאלה ברשותך, יש איזה אתר שמראה כמה תוכנות צורכות מרוחב הפס? למשל, כמה רוחב פס לשחרר למחשב מסוים רק בשביל גלישה חלקה באינטרנט.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

כן, הוא USB. ואני מעדיף אותו בגלל שאין אנטנה. ואם הוא יעיל כמו הPCI אז זה בסדר מבחינתי, רק תן אישור.

לא רואה סיבה שבגללה הוא יהיה פחות טוב מה-PCI. אני פשוט מעדיף להימנע מ-USB אם אפשר בגלל כל מיני באגים שיכולים להיגרם ע"י ה-USB עצמו (לא נפוץ כמו שהיה פעם, אבל עדיין קיים). מפריעה לך האנטנה החיצונית שמחוברת עם כבל? אפשר למצוא כרטיסי רשת אלחוטיים ל-PCI שהאנטנה מחוברת ישר למאחורה של הכרטיס, בלי כבל (ואז אתה בכלל יכול לשכוח שהיא קיימת). אבל זו באמת דעה אישית - גם ה-USB אמור להיות בסדר גמור.

בקש לנתב, הבנתי שאני צריך לעדכן גירסת קושחה בגלל שבמחשב השני מותקנת ויסטה.

שמעתי את זה כבר לגבי הנתב. לא יודע איך זה קשור בכלל למערכת ההפעלה, אבל לך תדע. בכל מקרה תמיד עדיף לוודא שיש גרסת קושחה אחרונה בנתב (העדכנית כיום היא 1.51).

רציתי לדעת אם אין ניתוקים וכו'.

לי אין ניתוקים עם הנתב הזה. אבל בעיקרון, ניתוקים מידי פעם ברשת אלחוטית יכולים להופיע בכל נתב, בכל מצב. בד"כ אם הם קצרים (כמה שניות) ומסתדרים לבד - אין סיבה לדאגה. בכל מקרה, מחשב שעסוק בהורדות כבדות תמיד עדיף לחבר לנתב ישירות בכבל.

ועוד שאלה ברשותך, יש איזה אתר שמראה כמה תוכנות צורכות מרוחב הפס? למשל, כמה רוחב פס לשחרר למחשב מסוים רק בשביל גלישה חלקה באינטרנט.

לא הייתי שובר את הראש בגלל זה. כל מחשב ייקח כמה שהוא צריך. מחשב שרק גולש לא צריך הרבה והוא לא יפריע להורדות. רק אל תנסה להפעיל TORRENT או משהו כזה על שני המחשבים במקביל, כי הם יחנקו זה את זה.
פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני אלך על הUSB, זה פשוט נוח לדעתי.

ואני אעדכן את הקושחה בכל מקרה, מהסיבה שאמרת.

ולא, מחשב אחד יהיה גולש בלבד, מחשב שני יהיה המוריד. האם יש צורך להגביל רוחב פס בעזרת Netlimiter או שאפשר לנתב לעשות את זה ולא להסתבך עם כל זה יותר מדי?

המון תודה על העזרה.

פורסם

הכול זה חרטא - כל הראוטרים בקושי קולטים.

לבן דוד שלי היה ראוטר אלחוטי, שהראוטר היה מחוץ לממ"ד אבל ממש מול הדלת, והיא הייתה פתוחה, והמחשב היה בתוך הממד כך שהמרחק ביניהם היה פחות מ-5 מטר\ והעוצמה הייתה כל הזמן על LOW. גם כשסובבתי את המחשב וקירבתי אותו זה התחזק קצת ל-GOOD..

ולפני חודש קנינו נתק של TP-LINK. אומרים שיש לו טכנולוגיית Extended Range ו-Super G, שהוא מגיע לפי 3 מרחק מראוטר רגיל ושהעברה שם היא 108M ולא 54M.

בקיצור, התקנתי אותו בחדר שלי, ואת הכרטיס רשת שמתי במחשב שהוא שני חדרים ליד (משהו כמו 10 מטר עם 2 קירות). וצנחשו מה? הלינק הוא זז מ-2 ל-3 מתוך 5...

ולקחתי את המחשב שמתי אותו בסלון (20 מטר בערך) וזה היה על LOW.

וזה ממש לא מתקרב ל-108M! אפילו לא 54! זה היה אמור להיות 108:8=MB13 (בערך). וזה מעביר לי על 500 קילו!!!!!!!!!!!!!!

התקשרתי לתמיכה של אייבורי ואמרתי להם על זה, מי שדיברתי איתו נשמע כאילו הוא בדיכאון, דיבר לאט כזה כאילו הוא יודע שאני צודק ואין לו מה להגיד לי. אמרתי לו שזה לא קולט והוא אמר לי לנסות שלא יהיו דברים שמפריעים וזה אז אמרתי לו שזה בסדר ולא היה לו מה להגיד. אמרתי לו גם שזה לא בסדר שאומרים שזה מגיע ל100 מטר בתוך הבית, ואפילו ב-20 זה בקושי זז, אז גם אז לא היה לו מה להגיד.

אבל בלי קשר - באמת כלל הראוטרים האלה דפוקים או שזה רק אצלי? על איזה קצב זה מעביר לכם ואיזה מרחק אתם מהראוטר?

פורסם

קח בחשבון שרוב בעיות הקליטה נובעות מהכרטיס האלחוטי ולא מהנתב.

לגבי מהירות העברה - נכון, בחיים לא תגיע ל-54, אפילו לא קרוב, כי זה קצב תאורטי, ובפועל יש תקורות של סנכרון, בקרת שגיאות, שידור מחדש, וכו'. כל מכשול לקליטה - זה עוד בעיות ומוריד את הקצב עוד יותר.

בתנאים הטובים ביותר של תקשורת אלחוטית מטווח 0 יצא לי להגיע אולי ל-32MBPS. בד"כ זה חצי מזה. עכשיו לאינטרנט זה לא אמור להפריע (גם ככה רוחב הפס שהספקים מספקים נמוך בהרבה). למי שבאופן קבוע מעביר קבצים גדולים ברשת (גיגה+) תמיד עדיף חיבור חוטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.