עבור לתוכן

Logitech X-230, רמקול אחד מרשרש

Featured Replies

פורסם

או מקרקש, נראה לי שאפשר להבין במה מדובר.

הוא התחיל לעשות בעיות אחרי שחזרתי משבת אצל ההורים, ואני מעריך שהשותף שלי (או חברים שלו) לקחו אותם קצת רחוק מדי עם הווליום.

יש דרך לבדוק ממה זה נובע, ואולי לתקן?

פורסם

כל הזמן או שאתה יכול לבודד את הבעיה ?

פורסם
  • מחבר

לא כל הזמן. החל מווליום מסוים, נוטה להתלוות בעיקר לסנייר ולתדרי מיד-גבוה.

פורסם

מה קורה כאשר אתה מוריד את הטראבל עד הסוף ומגביר את הווליום ?

גם תנסה לנגן קובץ שאין בו הרבה HIGH

מה שאני מנסה לאבחן האם הרעש הוא מהאלמנט עצמו ( פגיעה בממברנה ) ( פגיעה בחיבורים )

פגיעה בכפתור ( מחוונים )

או שזו בעיה במגבר

פורסם
  • מחבר

אז השמעתי שיר של OM (הרכב באס-תופים בלבד). הורדתי באקולייזר את הכל למינינום וניסיתי לבודד איפה הרעש נוצר עם האקולייזר של ווינאמפ.

מעל 10 KHz הרעש מתלוה בעיקר לסנייר והמצילות.

1-10 KHz רעש כמעט כל הזמן.

בפחות מקילוהרץ כמעט ואין בעיות, אולי כשמגבירים ממש רשרושים מתחילים להתלוות ל-Plucking של הבס.

אגב, אם ב-"להוריד את הגבוהים" הכוונה היא לכפתור Bass/Tone וכו', אז ברמקולים האלה אין כזה.

פורסם

טוב , התעסקו לך עם ההגדרות של האיקוליזר (שים את כולם על אפס - אמצע - צריך להיות לך את האפשרות לאיפוס - אתה יודע שכל המתגים בקו אחד , שורה ישרה באמצע )

אולי גם יש חבלה ו/ או חוט לא מחובר טוב

פורסם
  • מחבר

כנראה לא הסברתי נכון. האקולייזר אצלי שטוח תמיד. רק עכשיו השתמשתי בו חד-פעמית בשביל לנסות לשייך את הרעש לתדרים.

במקרה של "חבלה" או רטט מגעים, מה אפשר לעשות?

פורסם

ראשית ליבדוק ויזואלית ולבודד את הבעיה לאזור מסויים ( למשל אם את מגביר ומנמיך ויש את הרעשים סיכוי סביר שזה מהכפתור - בדרך כלל בעיות מגע לא נקי וכו' )

לעבור ובדוק אם החוטים מחוברים ומהדקים למקום ( בננה שיצאה מעט וכו' )

(הייתי מתמקד ברמקול הבעייתי )

אם ויזואלית הכול כמו שצריך מחובר ואין פגמים ( חוט פצוע וכו ' ) ניכנסים פנימה - יתכן שזו בעיה במגבר של הרמקולים ו/ או בחיבורים המכוסים - אבל אלו בעיות נדירות יותר . - אם כי יתכן שהחברה הגבירו מאוד את הרמקולים ונתנו להם לעבוד קשה מידיי וזה או : שרף מוליך כולשהו ביפנים או פגע בממברנה של הרמקול ממנו אתה שומע את הרעשים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים