עבור לתוכן

אני מנוי עם התחייבות ב012 האם יש דרך להיפטר מהם ללא קנס או שנדפקתי איתם לשנה?

Featured Replies

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

קשה לצאת מהתחייבות ללא קנס, אבל זה אפשרי אם יש לך עילה מוצדקת (למשל חיבור בעייתי, איטיות או תקלות, שהם אינם מסוגלים לתת להם מענה). למה אתה רוצה להתנתק?

פורסם
  • מחבר

הם חוסמים באופן קולקטיבי פורטים של BIRORRENT שאני עובד איתם הרבה.

פורסם

הם חוסמים באופן קולקטיבי פורטים של BIRORRENT שאני עובד איתם הרבה.

לא רק של ביטורנט, הם חוסמים -המון- פורטים...

אני עכשיו כבר פרשתי ממשחקים באינטרנט בגללם....

אני מתקשר אליהם עכשיו...

פורסם

אני לא ידע אם מבחינתם לחסום תוכנות P2P,

היא בגדר הפרה של חוזה ופותר אותך מקנס התחייבות.

אבל אם כ"כ רע לך אצלהם, לא עדיף כבר לשלם את הקנס

וזהו?

פורסם

אני לא ידע אם מבחינתם לחסום תוכנות P2P,

היא בגדר הפרה של חוזה ופותר אותך מקנס התחייבות.

אבל אם כ"כ רע לך אצלהם, לא עדיף כבר לשלם את הקנס

וזהו?

אתה בא בגישה מאוד לא נכונה.

אותי בתור לקוח לא מעניין מה זה "מבחינתם". מבחינתי, זו הפרה של חוזה. הם לא מצהירים שהם חוסמים משהו, הם לא מצהירים שהם מגבילים תעבורה בפרוטוקולים מסוימת או תעבורה לחו"ל. הם אפילו בחיים לא יודו שהם עושים את זה. בחיים. אז נוצר מצב שבו אני מנוי על חבילה של 2 מגה (נניח) ובפועל אני מקבל אותה רק כשאני מוריד מאתר הבדיקה שלהם? לא בא בחשבון.

זה נכון שאף אחד לא מתחייב (ולא יכול להתחייב) למלוא המהירות כל הזמן. אבל מדובר כאן ברמות שונות לגמרי! מדובר במצב שבו רוב הזמן מהירות ההורדה שלך לא עוברת 10% מהחבילה שאתה משלם עליה! ושאף אחד לא יגיד לי שזה גם סביר, רק כי פורמלית אין שום דבר בחוזה שאומר שזה לא סביר. יש מה שנקרא התחייבות משתמעת, ולהגביל את הלקוחות למהירות של 20K בפרוטוקולים מסוימים לא משתמע כמשהו לגיטימי בשום מצב, במיוחד כשיש ספק אחר, שלא עושה את זה.

כשאתה בא לאכול במסעדה, אתה לא מבקש התחייבות מפורשת שהאוכל לא יהיה רקוב. זה מובן מאליו שככה זה צריך להיות לפי ההגדרה של ניהול תקין של מסעדה.

ומכיוון שהם לא יודו בחיים שהם חוסמים תעבורה, מבחינתי כלקוח מדובר בתקלה טכנית שאותה הם לא מצליחים לפתור (או לא מעוניינים, לא אכפת לי מה יותר נכון). ועל כן יש לי עילה להתנתק ללא קנס, כי הם לא מספקים שרות תקין.

גם הגישה של "למה לא תשלם את הקנס" היא לא נכונה. זה פשוט לתת לחצופים האלה את מלוא התשלום על שרות שאותו הם לא מספקים! אם אנשים ייכנעו וישלמו להם את הקנסות המופרכים שלהם, למה שתהיה להם סיבה לספק איזשהו שרות נורמלי? הרי גם כך וגם כך הם יקבלו את מלוא התשלום של ההתחייבות!

לכן, כדי להתנתק ללא קנס על בעיות כאלה יש לעשות כמה דברים:

1) להצטייד בתוצאות של ספק אחר שמראות שעל אותו חיבור ועל אותו מחשב יש הבדל משמעותי בין הביצועים של 012 לבין הביצועים של אותו ספק אחר. זה כדי שהם לא יוכלו לטעון את טענתם האהובה "הבעיה היא אצלך במחשב".

2) לבוא בגישה של "אני לא מרוצה מהביצועים שאני מקבל איתכם ובספק אחר אין לי בעיה כזו, אז בבקשה תפתרו את התקלה או תנתקו אותי אם אינכם מסוגלים לעמוד בהתחייבות".

3) לתת להם הזדמנות "לתקן" ותגיע לתומך בכיר באיזשהו שלב. הם ינסו לתת לך שמות משתמש לבדיקה וכדומה.

4) להיות מוכן לזה שכשהם לא "יצליחו", הם ינסו לטעון שזה בכלל לא בהתחייבות שלהם, ושזו לא בעיה שלהם, אלא בעיה של ניתוב בחו"ל שעליו אין להם שליטה (כאן המקום שוב להזכיר שבספק אחר אין בעיה כזו).

5) כשזה מגיע לשלב האחרון, להיות מוכן לקרב התשה, שבו הם ימשיכו לטעון שוב ושוב שאין להם בעיה ולכן הם "לא יכולים" לנתק אותך ללא קנס. כאן אתה צריך להתעקש ולדרוש לדבר עם מנהל בכיר, כזה שיש לו סמכות. ולהציק ולהציק ולהציק, וכשאומרים לך "יחזרו אליך", לא לחכות, אלא להתקשר שוב ושוב. מומלץ לזכור שמות ותפקידים של אנשים שיוצא לך לדבר איתם, במיוחד הבכירים, כדי שלא תגיע כל פעם למוקדן חדש שאין לו מושג.

מנסיוני האישי (המגובה בנסיונם של אחרים), בשלב מסוים כמות הטרטורים הופכת לאיכות והם נשברים ומעיפים אותך. תרשום את התאריך ואת השם של האדם שניתק אותך וכן מספר פניה, ותמשיך לעקוב אחרי החשבוניות, כדי לוודא שבאמת הפסיקו לחייב אותך (בשיטת שוטף+30 עדיין תראה חיוב בחודש שלאחר מכן, אבל אינך אמור לראות חיוב לאחר חודשיים).

נחישות וחוסר נכונות להיכנע לסחטנות - רק זה ישנה את תרבות השירות בארץ הזו.

פורסם

הכי חשוב שאנשים יפסיקו להתחייב עוד כמה שקלים וזהו. בשביל חסכון של מנת פלאפל אנשים מתחייבים ואח"כ מתחילים הבעיות.

עכשיו גם הקטע עם הקנס הוא מעצבן במיוחד למה לשלם את כל יתרת התשלומים. קצת הגזימו

אני למשל מחובר ל014 ולכבלים ללא התחייבות מהירות 1.5\512 משלם סה"כ 138 ש"ח (קצת יקר) אבל מרוצה ביותר

פורסם

אתה בא בגישה מאוד לא נכונה.

אותי בתור לקוח לא מעניין מה זה "מבחינתם". מבחינתי, זו הפרה של חוזה. הם לא מצהירים שהם חוסמים משהו, הם לא מצהירים שהם מגבילים תעבורה בפרוטוקולים מסוימת או תעבורה לחו"ל. הם אפילו בחיים לא יודו שהם עושים את זה. בחיים. אז נוצר מצב שבו אני מנוי על חבילה של 2 מגה (נניח) ובפועל אני מקבל אותה רק כשאני מוריד מאתר הבדיקה שלהם? לא בא בחשבון.

זה נכון שאף אחד לא מתחייב (ולא יכול להתחייב) למלוא המהירות כל הזמן. אבל מדובר כאן ברמות שונות לגמרי! מדובר במצב שבו רוב הזמן מהירות ההורדה שלך לא עוברת 10% מהחבילה שאתה משלם עליה! ושאף אחד לא יגיד לי שזה גם סביר, רק כי פורמלית אין שום דבר בחוזה שאומר שזה לא סביר. יש מה שנקרא התחייבות משתמעת, ולהגביל את הלקוחות למהירות של 20K בפרוטוקולים מסוימים לא משתמע כמשהו לגיטימי בשום מצב, במיוחד כשיש ספק אחר, שלא עושה את זה.

בסדר, אז אתה מוזמן להתנתק ולעבור לספק אחר.

או כשאתה מתחבר לספק אחד, לומר שאתה מעוניין במסלול ללא התחייבות לחודש אחד

של ניסיון, זהו גם דבר אפשרי.

הדבר היחיד שאני יכול לעלות בדעתי שיאפשר מבחינה לגיטימית(מבחינת 012 לפחות, כי זה מה שקובע בסופו של דבר תרצה או לא תרצה), זאת הצקה דווקא למוקד הטכני.

אם ייראו שאתה מדבר עם המוקד הטכני כחצי שעה ביום, אתה אוטומאטית לקוח לא רווחי(כי את המנוי החודשי שלך אתה מחזיר בזמן של תמיכה טכנית, שבפועל עולה לא מעט כסף), נראה לי שאחרי חודש כזה, אם תאיים להתנתק, ינתקו אותך גם בלי קנס.

המדיניות של ספקיות האינטרנט זה דבר כלל-עולמי, בכל מקום בעולם יש בעיות דומות

בנושאי מהירות, P2P וכיו"ב, זה לא דבר מעוגן בחוק שספקית חייבת לספק לך תעבורה מקסימלית לכל השרתים

הקיימים עלי אדמות.

תגיד תודה ש-RIAA לא דופקים אצלו בדלת ולוקחים אותו למעצר :smile1:

פורסם

אל תתחברו ל 012 הם לא אמינים בכלל (אני משתמש במילים עדינות, עדינןת מאוד)

לפני כמה חודשים שרצינו לעזוב את בזק התקשרנו ל 012 ונרשמנו , אבא שלי הביא להם כרטיס אשראי , אמרנו שלא יחיבו אותנו בינתים כי אנחנו עדיין עם בזק (בזק היו צריכים להגיע הביתה בכדי לנתק אותנו) לבסוף סוכם בשיחה שהם לא יחייבו אותנו עד שנודיע להם שאנחנו מתנתקים מבזק , וכשנודיע אם ישלחו טופס שצריך לחתום עליו ולאשר וכו וכו.

כשהדפיס של הויזה הגיע אנחנו רואים שיש שם 6 תשלומים של 012 בעוד שסוכם שלא יחייבו אותנו , אבא שלי מתקשר לברר, והם אומרים שהם כן קיבלו אישור לחייב את הכרטיס ויזה, הכי מרגיז פה שהם רואים שלא גלשנו דקה אחת ויש עדיין חיוב.

הם לא מסכימים לעשות כלום, אז אבא שלי ויתר נשאר עוד חודיים שלושה לתשלום אז שיהיה להם לבריאות.

מה שאני מציע פה זה שבכל שיחה עם הספקית תקליט אותה שלא יווצרו פה ויכוחים ובלאגנים.

שיהיה לילה טוב

פורסם

מה שאני מציע פה זה שבכל שיחה עם הספקית תקליט אותה שלא יווצרו פה ויכוחים ובלאגנים.

איך אני יכול להקליט את הטלפון בלי לעשות כל מיני דברים טכניים מסובכים?

פורסם

בסדר, אז אתה מוזמן להתנתק ולעבור לספק אחר.

או כשאתה מתחבר לספק אחד, לומר שאתה מעוניין במסלול ללא התחייבות לחודש אחד

של ניסיון, זהו גם דבר אפשרי.

אפשרי, אבל מה זה ייתן לי? אז חודש יהיה בסדר, ואח"כ יתחילו הבעיות? זה בדיוק מה שקרה לי עם המנוי האחרון שפתחתי עם 012.

אם כבר, להתחבר ללא התחייבות בכלל ולשלם את ה-10-5 ש"ח יותר כל חודש. לא כזה סיפור.

מה שעשיתי עם 014 (אחרי הסיפור שהיה לי עם 012) זה התחברתי עם התחייבות (לחצי שנה) ואמרתי לנציג בפירוש: אני מתחייב אליכם, וזה לא מפריע לי, אבל ההתחייבות היא דו-צדדית. אם אני אראה שמתחילות אצלכם מגבלות, איטיות או אי אלה בעיות טכניות אחרות שאתם לא פותרים, אני אשבור את ההתחייבות ואדע לצאת ממנה ללא קנס, כי כב עשיתי זאת בעבר". מובן שנציג המכירות הסכים איתי על המקום (כי הוא רוצה למכור) ומובן שאם זה יגיע למצב כזה, זה לא באמת הולך להיות קל להתנתק, אבל מבחינתי, אחרי שעשיתי את זה פעם אחת, אין בעיה לעשות זאת שוב, אם באמת יש הצדקה.

הדבר היחיד שאני יכול לעלות בדעתי שיאפשר מבחינה לגיטימית(מבחינת 012 לפחות, כי זה מה שקובע בסופו של דבר תרצה או לא תרצה), זאת הצקה דווקא למוקד הטכני.

אם ייראו שאתה מדבר עם המוקד הטכני כחצי שעה ביום, אתה אוטומאטית לקוח לא רווחי(כי את המנוי החודשי שלך אתה מחזיר בזמן של תמיכה טכנית, שבפועל עולה לא מעט כסף), נראה לי שאחרי חודש כזה, אם תאיים להתנתק, ינתקו אותך גם בלי קנס.

עלית פה על נקודה נכונה מאוד. כמות ההצקות היא זו שתגרום להם לנתק אותך בלי קנס ובלי לנסות לסחוט ממך את הכסף. חודש - זו הערכה מוגזמת. לי לקח יומיים של נסיונות "לפתור" את התקלה מול התמיכה (היומיים זה הזמן שלקח להגיע לתומך בכיר באמת) ועוד יומיים של הצקות טלפוניות בלתי-פוסקות (10-5 טלפונים ביום) לקשרי הלקוחות (שהעבירו אותי לתמיכה וחזרה אינספור פעמים במהלך אותן שיחות).

המדיניות של ספקיות האינטרנט זה דבר כלל-עולמי, בכל מקום בעולם יש בעיות דומות

בנושאי מהירות, P2P וכיו"ב, זה לא דבר מעוגן בחוק שספקית חייבת לספק לך תעבורה מקסימלית לכל השרתים

הקיימים עלי אדמות.

יש לך ראיות שדבר כזה קיים בכל מקום? אני לא מכיר. ראיתי סיפור אחד שעלה לאור לגבי ספק בארה"ב שחסם TORRENT, ועשו מזה רעש גדול (אפילו שברור ש-99.9999% מתעבורת ה-TORRENT היא בלתי-חוקית ובארה"ב באמת מתייחסים לזה).

בכל מקום יש תיעדוף פה ושם, ועומסים שגורמים לאיטיות אצל חלק מהלקוחות חלק מהזמן. זה ברור, כי הרשת לא מסוגלת פיזית לעמוד ב-100% תעבורה של 100% לקוחות (גם רשת הטלפון תקרוס אם כולם ינסו להרים שיחה בו-זמנית). זה לגיטימי. לא לגיטימי "לפתור" את הבעיה ע"י חניקה כוללת של תעבורה מסוג מסוים או ליעדים מסוימים. אני לא מצפה לתעבורה מקסימלית לכל שרת בעולם. אני רק מצפה שלא יטילו על התעבורה שלי הגבלות בכוח. פה ההבדל.

תגיד תודה ש-RIAA לא דופקים אצלו בדלת ולוקחים אותו למעצר :smile1:

אתה צודק מאוד. אבל מדינתנו יכולה וצריכה לשאוף לקחת את הדברים החיוביים ממדינות אחרות (רמת שירות) בלי לקחת את הדברים השליליים (RIAA). ;)

פורסם

עלית פה על נקודה נכונה מאוד. כמות ההצקות היא זו שתגרום להם לנתק אותך בלי קנס ובלי לנסות לסחוט ממך את הכסף. חודש - זו הערכה מוגזמת. לי לקח יומיים של נסיונות "לפתור" את התקלה מול התמיכה (היומיים זה הזמן שלקח להגיע לתומך בכיר באמת) ועוד יומיים של הצקות טלפוניות בלתי-פוסקות (10-5 טלפונים ביום) לקשרי הלקוחות (שהעבירו אותי לתמיכה וחזרה אינספור פעמים במהלך אותן שיחות).

זה לא ש"עליתי על זה", הדבר מוכר לי ממקור ראשון(לפחות לגבי הספק הספציפי המדובר) דרך חבר שעבד שם.

יש לך ראיות שדבר כזה קיים בכל מקום? אני לא מכיר. ראיתי סיפור אחד שעלה לאור לגבי ספק בארה"ב שחסם TORRENT, ועשו מזה רעש גדול (אפילו שברור ש-99.9999% מתעבורת ה-TORRENT היא בלתי-חוקית ובארה"ב באמת מתייחסים לזה).

בכל מקום יש תיעדוף פה ושם, ועומסים שגורמים לאיטיות אצל חלק מהלקוחות חלק מהזמן. זה ברור, כי הרשת לא מסוגלת פיזית לעמוד ב-100% תעבורה של 100% לקוחות (גם רשת הטלפון תקרוס אם כולם ינסו להרים שיחה בו-זמנית). זה לגיטימי. לא לגיטימי "לפתור" את הבעיה ע"י חניקה כוללת של תעבורה מסוג מסוים או ליעדים מסוימים. אני לא מצפה לתעבורה מקסימלית לכל שרת בעולם. אני רק מצפה שלא יטילו על התעבורה שלי הגבלות בכוח. פה ההבדל.

ראיות מוצקות, לא.

אבל פיספסת את הנקודה שלי.

הנקודה היא, שלא מעוגן בחוק צורך זה או אחר של גולש באינטרנט,

מבחינתם, נכנסת לוואלה, קיבלת שירות מלא.

וכמובן שהמצב הרצוי הוא לא זה, אבל אלה העובדות והמצב הקיים.

החברה צריכה להרוויח כסף והיא עושה זאת בכל דרך אפשרית.

פורסם

ברגע שאתה מתחבר או ממשיך מנוי שלך בחברה זו או אחרת ושרותי הגלישה שלך תקינים ופתאום במהלך ההתחייבות שלך חל שינוי כמו

מדיניות הגבלת רוחב פס שלהם מה שגורם לפגיעה בשרות (מבחינתך) שאתה מקבל מהם זו הפרת חוזה.

גם אני שמעתי מהם את סיפורי התקלה ואי התמיכה בתוכנות שיתוף כי זה לא חוקי (הם קבעו שכל מי שמשתמש בתוכנות שיתוף זה לצרכים לא חוקיים).

הסברתי לו שזה לא מעניין אותי ושהם מספק לי שרות שכולל בתוכו מכלול של דברים ואם הוא לא יכל לספק לי את השרות כפי שהיה בעבר

שינתק אותי ללא הקנס המגוחך.

לאחר מה שאמרתי לנציג התבקשתי להמתין והתבסרתי על כך שהם פותחים לי יוזר חדש שבו "הבעיה" אמורה להיפתר. היום בערב אני אבדוק את זה.

ככל הנראה פתחו לי חשבון ב pool עם QoS בסיסי שההגבלות הסטנדרטיות ששמו לרוב הגולשים למניעת הורדה בתוכנות שיתוף לא חלים עליו.

זו השערה שלי שנראת לי גם מאוד הגיונית מכיוון שהם באמת לא חוסמים פורטים אלה מגבילים פרוטוקולי תקשורת מסויימים ברוחב הפס.

אם זה באמת יעזור אני אשאר שם. אין לי סיבה לעזוב העיקר שאני מקבל את מה שמגיע לי.

פורסם

אבל הם לא מודים בזה באופן רישמי, אז זאת גם בעיה.

כנראה שהם חוסמים את כולם וכשרואים שמישהו שם לב ומתנגד,

נותנים לו את מה שהוא רוצה בשביל להשתיקו.

בהחלט ספקי אינטרנט מעולים יש לנו בארץ, אני מניח שזה גם יילך ויישתפר

עכשיו שהם רק שלושה ספקים במקום שישה כבעבר(או שבעה אפילו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים