עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבד

Featured Replies

פורסם

שלום!

הדרישות של CRYSIS, דורשות מהירות מעבד 2.8GHZ.

ועם נגיד אני יקנה מעבד 2.6GHZ C2D, אז המשחק יעבוד אצלי?

ונגיד יש לי מעבד שתי ליבות, מה ההבדל בין שתי ליבות לבין ליבה?

שתי ליבות זאת אומרת שבכול ליבה זה 2.6GHZ?

פורסם

הדרישות המינימליות של CRYSIS זה למעבד חד ליבה של 2.8 , בהשוואה לכפולי ליבה, נראה לי שזה אומר שכל כפול ליבה אמור להתאים כמעט..

הדגשתי מינימליות כי קריסיס זה משחק כבד , הכי כבד שאני מכיר לפחות, ואתה יכול לראות אפילו פה בפורום אנשים עם Quad core ו 8800 GTS שלא מצליחים להריץ את המשחק על הדגרות גבוהות...

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת מעבד כפול ליבה? וQUAD?

אני לוקח מעבד כפול ליבה במהירות של 2.6GHZ, וגם מעבד חד ליבה במהירות של 2.8GHZ? אז החד ליבה יותר טוב? מה יש לכפול ליבה שאין לחד ליבה?

למה חד ליבה פחות טוב ממעבד כפול ליבה?

פורסם

Henry , כפול ליבה זה מעבד עם .... שתי ליבות , וחד ליבה - כמה מפתיע - זה מעבד עם ליבה אחת... ו QUAD זה ארבע..

כשהדו ליבות יצאו הם שינו את משמעות התדר במעבד והוא נהיה פחות רלוונטי, מה שכן היה רלוונטי זה הניצול של אותו תדר.

ולכן, לדוגמא, כל מעבד , אפילו החלש ביותר מסדרת core 2 due אפילו עם תדר של 1.8G יהיה יותר חזק ממעבד פנטיום 4 3G...

במידה וזה אותה ארכיטכטורה, נניח פנטיום 4 מול פנטיום 4 - או Core 2 Due מול Core 2 Due, אז אפשר למדוד ביצועי מעבדים לפי תדר מעבד...

במידה ולא אז לא..

תוציא מהראש שמעבדים נמדדים בתדר עבודה שלהם... זה לא קיים יותר .

פורסם
  • מחבר

ולכן, לדוגמא, כל מעבד , אפילו החלש ביותר מסדרת core 2 due אפילו עם תדר של 1.8G יהיה יותר חזק ממעבד פנטיום 4 3G...

למה?

נגיד אני לוקח מעבד C2D עם 2.0GHZ, אז זאת אומרת שיש בכול ליבה 2.0GHZ וביחד זה יוצא 4.0GHZ בסה"כ?

פורסם

לא, בוא נעשה אנלוגיה למכוניות.

תחשוב על זה כעל שני מכוניות שנוסעות ביחד על כביש דו מסלולי באותה מהירות.

המהירות היא לא 2000+2000, אלא 2000 בלבד אבל בשני נתיבים ובשני מכוניות.

ושוב, הארכיטקטורה של מעבדי C2D הרבה יותר חכמה ומנצלת יותר טוב את התדר. תזכור את זה..

פורסם
  • מחבר

אז מה ההבדל בין שתי ליבות? ליבה? ו4 ליבות?

פורסם

4 ליבות זה סיפור טיפה אחר..

1. כרגע ה4 ליבות זה בסה"כ שני C2D מחוברים עם בקר באמצע ולא 4 ליבות טבעי.

2. בגלל הבקר התוצאות הם לא כפול 2, אלא יותר ביצועים באיזה 60% באותו תדר. או משהו כזה - אני לא סגור על המספר.

3. הארכיטכטורה של 4 ליבות מול 2 היא דומה אבל שונה בגלל אותו בקר, כל אחד מהזוג ליבות הוא בעל אותה ארכיטקטורה של 2. ולכן אי אפשר לעשות השוואה בין שתי הארכיטקטורות. (אתה גם יכול לראות שהניצול של 4 ליבות מול 2 באותו תדר היא לא פי 2, וזאת הוכחה לזה שהארכיטקטורה שונה...)

מה בעצם אתה שואל פה עכשיו..?

קירסס רוצה מעבד חד ליבה של 2.8G - כל מעבד כפול ליבה יהיה יותר חזק מזה...

איזה מעבד יש לך...?

פורסם
  • מחבר

שמע, תסביר לי בבקשה.

מה ההבדל בין 2 ליבות ובין 1?

פורסם

הסבירו לך כבר למעלה תקרא עוד פעם את הדיון .

וכן יש מעבד שהוא 4 ליבות טבעי והוא ה PHENOM ועוד כמה מבית AMD ,אני רק מבהיר ,ידוע שהתיחסתה לאינטל :cool2: .

פורסם

שתי ליבות זה שתי ליבות, ליבה אחת זה ליבה אחת.

זה כל כך קשה להבנה..?

ליבה - זה היחידת עיבוד - מה שעושה את החישובים שצריך כדי שהמחשב יעבוד.

כשיש אחת יש אחת וכשיש שתיים יש שתיים...

עוד משהו..?

פורסם
  • מחבר

מה נותן 2 (ליבה) שלא נותן 1(ליבה)?

מהירות? בכמה? במה?

פורסם

אתה ברצינות לא מצליח להבין..........?

אני מתנצל כי אם ככה אני לא ממש יודע איך לעזור לך...

שתי ליבות מאפשר יותר עיבוד לכל מחזור שעון. מאפשר מולטיטסקינג הרבה יותר טוב.

בכמה אתה יכול לראות כאן (בלינק) את הקפיצה בין מעבדים עם ליבה אחת למעבדים בעלי 2 ליבות וגם 4..

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html

(שים לב שיש ירידה חדה בין מעבדים בעלי ליבה אחת לשתיים וגם בין 2 ל 4...)

פורסם

אני אנסה לעשות לך אנלוגיה יותר פשוטה:

לאדם יש שני ידיים, תחשוב שאתה צריך להרים משהו כבד מאוד שיהיה כבד ליד אחת בלבד ויקח לך זמן להרים ולסחוב את זה מנקודה A לנקודה B(כעבודת מעבד חד ליבה שכל החישובים נופלים עליו שהרי הוא המעבד היחיד שפועל).

מצד שני אתה מרים עם שני הידיים את אותו הדבר וסוחב את זה הרבה יותר מהר, יותר יעיל ופחות קושי מנקודה A לנקודה B בהנחה שאת הדבר הזה אתה יכול לתפוס משני הצדדים(מעבד כפול ליבה, שמכיל שני ליבות שמנוצלות במגוון ישומיים ועושות הכל ביחד ומתחלקות במטלות העיבוד, לדוגמא המרת סרט+סריקת וירוסים באותו זמן+ משחק במשחק באותו הזמן ללא תלות זה בזה).

מכאן נובע שמעבד כפול ליבה חזק ועדיף משמעותית מחד ליבה, שתחשוב על זה הATHLON 64 3000+ כחד ליבה עדיף על הPENTIUM 4 3.0GHZ חד הליבה, אז איך מעבד כפול ליבה יהיה איטי יותר מחד ליבה?

פורסם

אני חושב שהכי קל להסביר את זה עם פקידות בבנק.

כל ליבה זה כמו פקידה בבנק. הלקוחות (המשימות שרצות על המחשב) עומדים בתור ומחכים לתורם. הארכיטכטורה זה כמו תוכנית ההכשרה והניסיון של הפקידה. למשל בבנק אחד יש לפקידות ותק ארוך והם יודעות את כל הנהלים בעל פה ובבנק אחר מעיפים את הפקידות כל 11 חודש והן כל הזמן צריכות לפתוח ספר כדי לדעת איך לבצעה את הפעולות שהלקוח מבקש.

ככל שיש יותר פקידות הבנק יכול לשרת יותר לקוחות במקביל. אם הבנק ריק ולקוח אחד רוצה לעשות כמה פעולות לא תלויות אז הוא יכול לחלק את העבודה בין הפקידות בבנק. במציאות במעבדים זה קצת קשה לעשות כי ברוב מערכות הפעלה שמקבילות ל"נהלי הבנק" הבן אדם צריך להביא אנשים אחרים שיתהגו כלקוחות בשמו ולחלק בניהם את הפעולות שהוא רוצה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים