עבור לתוכן

מה אני צריך כדי להקים רשת אלחוטית יחד עם מדפסת משולבת פקס?

Featured Replies

פורסם

יש לי נקודת טלפון בודדת בבית שרחוקה מהמחשב כ10 מטר אז החלטתי להקים רשת אלחוטית.

מה שיש (בזק נותנים "מתנה") זה ראוטר אלחוטי וכרטיס רשת אלחוטי USB.

אני רוצה לשתף גם את הפקס ברשת כי הוא נמצא ליד המחשב, מה אני צריך לעשות/ לקנות ?

פורסם

שיתוף פקס/מדפסת ברשת יכול להיעשות כמו שיתוף קבצים. במחשב שבו המדפסת מותקנת, יש לבחור אותה ברשימת המדפסות (בד"כ יש מדפסת וירטואלית נוספת למצב פקס) ולהגדיר שיתוף.

הפקס מחובר לשקע הטלפון בכבל?

פורסם
  • מחבר

כן, השאלה היא האם יהיה לי קו קלפון בפקס כי אני רוצה שהפקס לא יפתח תלות במחשב (יעבוד גם כשהמחשב מכובה)

פורסם

אהלן.....

הייתי ממליץ לך על נתב אלחוטי EDIMAX BR6215SRg with NAS & Print Server

http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1167 במחיר עממי, יש לך אותו עובד ללא תקלות... רק תרשום מה המרחק שהולך להיות

בין המחשבים לראוטר......

פורסם
  • מחבר

המרחק בין המחשב לנקודת טלפון הוא בערך 4 מטר (מסדרון). בזק מביאים ראוטר אלחוטי חינם (59 ש"ח לחוד עם החזר כספי מלא) אז עדיף לי, אני רק צריך למצוא פתרון לפקס.

פורסם

אתה רוצה להיות מסוגל לשלוח פקסים מכל מחשב (בלי לגשת פיזית לפקס), מבלי שתיווצר תלות באיזשהו מחשב "שרת"?

במצב כזה תזדקק לשרת מדפסות שאליו תחבר את המדפסת (יש גם נתבים משולבים שרת מדפסות, כמו ה-6215SRG שהומלץ או הנתבים של COMPEX NP27G/28G) ותצטרך להתקין על כל מחשב דרייבר שמפעיל את המדפסת במצב פקס. כך זה אמור לעבוד, אם כי מעולם לא ניסיתי.

בלי שרת שה לא יעבוד. או שיהיה לך שרת מדפסות, או שאחד המחשבים יהיה שרת. לקנות שרת מדפסות בנפרד מנתב יעלה לך כנראה כמו נתב שהוא שרת מדפסות.

פורסם
  • מחבר

לאא.

למחשב יש כבל טלפון נפרד ולפקס יש כבל טלפון נפרד, כולם מתחברים בסוף לנקודת הטלפון הרחוקה.

אני לא רוצה שיהיה לי את שני הכבלים האלה אז למחשב פתרנו את הבעיה, אבל מה עם הפקס?

פורסם

אין פתרון לפקס שימנע כבל. הפקס שולח ומקבל ברשת הטלפונים וחייב להיות מחובר פיזית לשקע.

פורסם
  • מחבר

אז כל הרשת האלחוטית הזאת לא שווה כי המטרה היא שלא יהיה כבלים כלל.

אין איזושהי קומבינה?

פורסם

מהיום נקרא דודו שישליק הקומבינטור!!!

סתם אח שלו!!.... תקנה מקסימום מפצל של קו טלפון ... אין כזה דבר ללא כבלים... עוד מעט גם תרצה מחשב שעובד ללא כבל חשמל :)

אחי ןאין מה לעשות... בכל מקרה לא הייתי ממליץ לך ללכת על הנתבים של בזק הם חברות סיניות מוגבלות ונתבים בלי הרבה אופציות.....

דודו ההחלטה היא שלך .... הכל פה בגדר המלצות מוכחות

פורסם

אז כל הרשת האלחוטית הזאת לא שווה כי המטרה היא שלא יהיה כבלים כלל.

אין איזושהי קומבינה?

שים נתב אלחוטי שהוא גם שרת מדפסות ליד נק' הטלפון/אינטרנט. שים את המדפסת/פקס ליד הנתב, כך שהפקס יתחבר לקיר והמדפסת לנתב ב-USB. הגדר את הנתב כשרת הדפסות, וככה לכל המחשבים תהיה גישה למדפסת בלי תלות באף מחשב אחר. מובן, שכל המחשבים יצטרכו להתחבר אלחוטית אם אתה רוצה בלי כבלים בכלל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לכל מי שעזר, נראה לי שאני אשאר עם הכבלים....

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה אבל יש לי עוד שאלה.

במידה ואני שם את המדפסת פקס ליד הראוטר האלחוטי, מה אני צריך לעשות די לחבר אותה?

פורסם

אם המדפסת היא מדפסת רשת (יש לה חיבור RJ45 כמו של כרטיס רשת) - אתה יכול לחבר אותה לנתב, כמו כל מחשב, והיא תדע להיות זמינה למחשבים ברשת (אם תגדיר אותה כמדפסת רשת ב-WINDOWS).

אם אין לה כזו אפשרות - הנתב חייב להיות גם שרת מדפסות בעל חיבור USB. אתה מחבר את המדפסת לנתב ומגדיר את כל מה שצריך לפי ההוראות של הנתב.

פורסם

אני מתנצל אם פיספסתי את זה, אבל אני אשאל בכל זאת, הפקס זה מדפסת פקס משולבת ליודע לשלוח פקסים דרך המחשב?

כי אם לא אז אין מה לחבר אותו לרשת,

אבל אם היא כן מהסוג הזה ואתה לא בטוח, פשוט תעשה חיפוש בגוגל על המדפסת ותראה אם יש אפשרות לחבר לרשת ישירות.

אם יש לה רק חיבור USB אז צריך נתב עם שרת מדפסת מובנה, או שרת מדפסת בנוסף לנתב.

שרת מדפסת יעלה לך כמו עוד נתב +-, כלומר חוטי יעלה מ250 ש"ח מעלה ואלחוטי יעלה 350-450 ש"ח ומעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים