עבור לתוכן

רזולוציה טבעית, וגודל מסך

Featured Replies

פורסם

שאלתי פה לפני כמה ימים האם יש מסך lcd שיכול לפעול באופן אופטימלי על רזולוציה של 800*600- הבנתי שלא. עם זאת, אני מבין שמסך איכותי עדיין יציג לא רע גם על רזולוציה כזאת. השאלה היא האם מסך 19 אינטש אמור באופן עקרוני להתמודד טוב יותר עם רזולוציה של 800*600 מאשר מסך 17? האם יש קשר בין הדברים?

בכתבה הזאת רשום:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3374372,00.html

"שימו לב לרזולוציה הטבעית (Native Resolution). זוהי הרזולוציה שבה תמונת הצג אופטימלית משום שהיא זהה למטריצת הגבישים שמרכיבה את התצוגה. הגודל המקובל בצגי 17 ו-19 אינץ' הוא 1280x1024 וזו עוד סיבה טובה להעדיף 19 אינץ'. רזולוציה טבעית גבוהה יותר היא לא יתרון אלא חיסרון"

מכאן אני מצליח להבין שמסך 19 אינטש יותר יתאים ל800*600...מה אתם אומרים?

• תגובות 53
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא יודע איך הגעת למסקנה הזו.

בכל מקרה מסכי 19" ברזולוציה הטבעית נותנים את גודל הנקודה הכי גדול מכל מסך אחר ברזולוציה טבעית.

פורסם
  • מחבר

בקיצור יש איזשהו נתון ספציפי שאני יכול להסתכל עליו, שמעיד שהמסך הזה מתאים יותר לרזולוציות נמוכות?

פורסם

לא, אין דבר כזה. כמו שאמרתי, הכי קרוב זה מסך 20" שרץ ב-1600X1200, כי הוא יכול להציג 800X600 בלי עיוותים הנגרמים מאינטרפולציה. אבל להריץ רזולוציה כ"כ נמוכה על מסך כזה גדול גובל בטמטום.

ודי כבר לתת קישורים לכתבות ב-YNET שכותבים אותם אנשים שאין להם מושג ירוק בטכנולוגיה שעליה הם באים להמליץ.

כמה טוב או רע תיראה רזולוציה לא טבעית במסך תלוי רק באלגוריתם האינטרפולציה של המסך הספציפי. לחלקם הוא יותר טוב, לחלקם הוא פחות טוב. קשה לדעת מראש, כי כמעט שום ביקורת מסך לא מתייחסת לבדיקות כאלה.

ראית פעם מסך 19" שרץ ב-1280X1024? אתה בטוח שזה כ"כ איום ונורא?

פורסם

לא משנה כמה טובה תהיה האינטרפולציה במסכי 17"-19" היא עדיין לא תתמודד טוב עם רזולוציה ביחס גבהים של 4:3 כמו 800X600,

זאת מכיוון שמסכי 17"-19" הם ביחס גדלים של 5:4 שגבוה יותר מ 4:3 ולכן הצגה של תמונת 4:3 על 5:4 תוביל לכך שהתמונה

תתעוות ועיגולים לדוגמא יופיעו בתור אליפסות, כנ"ל עם רזולוציה כמו 1024X768 שגם היא 4:3.

המסך שהכי יתאים להצגת 800X600 באופן טוב ומספק יהיה מסך 20" עם רזולוציה של 1600X1200 בלי קשר לאם זה מטומטם או לא.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה.

שמעו, אני בסך הכל רוצה לעבור לlcd מטעמי בריאות(אני יושב המון מול המחשב), זה ידוע שלcrt יש קרינה "לא הכי בריאה". אבל אולי מסכי הCRT של היום בנויים בתקנים טובים בהרבה? לי יש מסך CRT 17 אינטש משנת 1999, אני מניח שהיום ניתן להשיג מסכים הרבה פחות מקרינים. אני צודק?

פורסם

אולי בגלל המסך הישן שלך אתה "נעול" על הרזולוציה הנמוכה הזו.

במסכי LCD איכותיים אין בעיה לצפות ברזולוציה הטבעית ולקבל חדות גבוהה.

אני מציע לך ללכת לסנף אופיס דיפו או באג ולצפות במסך סמסונג 971P זה מסך 19" איכותי. תנסה להתעקש שיחברו אותו ישירות למחשב.

תוודא שהוא מכוון על 1280X1024 ותראה האם זה נוח לך.

עריכה: תתקשר לפני שאתה הולך לוודא שתוכל לראות את המסך.

פורסם
  • מחבר

מה עם LG L1960TR?

פורסם

ככל הידוע לי ה971P הוא המסך האיכותי היחידי שנמצא בתצוגה בפריסה רחבה, ולכן אני ממליץ ללכת לראות אותו כדי לקבל מושג על תמונה ממסך איכותי, לא בהכרח לקנות אותו.

הLG אינו מסך איכותי.

מה התקציב שלך ובאיזה איזור אתה גר?

פורסם
  • מחבר

1600 שקל , רחובות. לגבי פריסה רחבה: אני דווקא לא צריך מסך רחב, כי ראיתי בחנויות שהם נראים הכי גרוע על 800*600. ראיתי בחנויות שהדגם L1760TR נראה לא רע על רזולוציה של 800*600. אז אני מניח שה1960TR יהיה גם טוב.....אבל לא יודע למה אתה אומר שהוא "לא איכותי"...אני לא מחפש משהו מטורף

פורסם

מה הקשר בין פריסה רחבה למסך רחב? כל מה שהוא אמר זה שזה המסך האיכותי היחיד שיש אותו בהרבה תצוגות, כך שתוכל להתרשם.

אתה כל כך מקובע על ה-800X600, כך שזה לא משנה כבר מה תקנה. כל מסך 17"/19" בשוק ייתן ביצועים דומים בסופו של דבר ברזולוציה הזו.

פורסם
  • מחבר

תאמין לי שאני מקובע על 800*600 כי יש לי סיבה לכך...בכל אופן אם אין הבדל בין המסכים במובן הזה, אז אני אקנה כנראה את ה1960TR

פורסם
  • מחבר

אתם יכולים להמליץ לי על מסך 20 אינטש טוב עם רזולוציה של יחס 3:4 (כמו 800*600)?

פורסם

תשמע, אנשים פה לא מבינים למה אתה מקובע על הרזולוציה הזאת. אתה תצטרך להסביר למה אם אתה רוצה תשובה הגיונית.

פורסם

אם אתה רגיל לרזולוציה של 800X600 ובשום אופן לא מסוגל להתמודד עם גבוהות ממנה גם בעת שימוש בהגדלות זומים, DPI ושימוש ב- ClearType, אז מומלץ שתרכוש CRT. במסכי LCD ירידה לרזולוציה נמוכה מהטבעית מפחיתה מהחדות בצורה בולטת, וזה יהיה פשוט פוטנציאל מבוזבז לרכוש LCD לצורך כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים