עבור לתוכן

בעיות אפשריות ב-MAC

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צריך לבחור כעת אם לקבל מהעבודה לפטופ windows או mac.

על פניו נראה לי שאשמח לקחת mac ולנסות אותי. יש רק כמה בעיות שמדאיגות אותי שאשמח אם תוכלו לענות לי:

1. בנוגע לעברית - הבנתי מהפורום שהתמיכה בעברית סבירה (כלומר ניתן לערוך מסמכים וכו' בעברית וגם MS office יכול לפתוח אותם). האם זה נכון? בכל מקרה, בנוגע לאתרים שתומכים רק בinternet explorer (ולצערי בארץ יש הרבה) - האם ניתן להתקין browser מקביל ל-MAC עבור אתרים אלו (כלומר IE7 לmac או משהו מקביל)?

2. בנוגע לeditor, אלו תכנות טובות (מקבילות ל-visual studio, slick edit וכו') עבור ++C ושפות אחרות יש עבור MAC?

כי מלבד 2 בעיות אלו אני לא רואה סיבה לא לקחת MAC

אשמח אם תוכלו לענות לי,

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת (מצטער על השאלות, אבל אני צריך לבחור איזה מחשב לקחת, ואני לא רוצה להצטער על בחירה בMAC) - האם ניתן לערוך בקלות בMAC מסמכים שנכתבו ב-microsoft office - אני מתכוון, האם אני יכול לקבל קבצי excel או word שאחרים כתבו, לערוך אותם ולשלוח חזרה?

פורסם

בקשר לכל התוכנות אופיס וכו' יש את NeoOffice שזה פורט של אופן אופיס למק, עם אתרים זה בהחלט בעייה אבל אחת שנפתרת לאט לאט אישית אני כבר לא פתחתי IE כמה חודשים לפחות.

את Slick edit אני לא מכיר אבל לפי ויקיפדיה זה עובד גם על מק וכמובן שגם תוכנות מק נכתבות בסוג של C אם אתה רוצה אתה יכול להכנס לויקיפדיה ולקרוא על Xcode.

פורסם
  • מחבר

ואין בעיות עם עברית ומסמכים? לפי מה שאתה אומר אין סיבה לא לקחת MAC...נכון? (בוא נגיד שאני לא ממעריצי הויסטה....)

פורסם

הבעיה היא לא עם העברית, היא יותר עם המסמכים :-X

אופן אופיס די מתקשה בפתיחה של קבצי אופיס...

פורסם

אם השימוש שלך באופיס הוא לצרכי עבודה - תשקול שוב.

אופן אופיס לא תואם ב100% לאופיס וזה יוצר בעיות.

לדוגמא בשימוש בתוכנות משרדיות שמוציאות נתונים בצורה של קובץ .DOC - אופן אופיס לא יכול לקרוא את המסמכים האלה.

אתרים ישראלים? בגדול אפשר להגיד שהם לא יעבדו, או לכל הפחות לא יעבדו כמו שצריך.

באתרים בחו"ל המצב טוב קצת יותר.

אה כן, לתכנת על MAC לPC זה סיוט וסביר להניח שהתוצאה בכלל לא תעבוד בסופו של דבר.

זהו, עכשיו יונתן תוקף אותי עם מקל :-X

פורסם

אתה לא חושב שאם העבודה שלו מציעה לו מק אז זה מתאים לצרכים שלהם?

וחוץ מזה אני רואה שגם אתה על FF באתר ישראלי, עם קצת GreaseMonkey כמעט ואין אתרים שלא עובדים ואתה יודע את זה...

פורסם

אני חושב שאם בעבודה שלו היו יודעים לענות לו, אז הוא לא היה שואל פה את השאלות הללו.

משמע שהם לא יודעים. (I win :silly:)

פורסם

בוא נגיד לשנייה שכל ה FUD שאתה מפזר ;D הוא אמיתי, בדיוק בשביל זה המציאו את פרללס ואת בוטקמפ.

פורסם
  • מחבר

עבור מסמכי Office ניתן תמיד להשתמש בגוגל docs, לא?

מה שמפחיד אותי זה שיש הרבה אתרים בארץ שלא תומכים ב-FF אם safari (ויזה כ.א.ל, בנק דיסקונט, בנק לאומי וכו')

לא נתקלתם בזה?

פורסם

בדיוק בשביל זה המציאו את פרללס ואת בוטקמפ.

אז הפתרון שלך (לנייד שמיועד לעבודה) זה להריץ את XP בכל פעם שהוא צריך לפתוח מסמך אופיס/לגלוש ברשת/לתכנת אפליקציה?

ממש מציאותי.

פורסם

וירטואליזציה על מקינטוש היא לא מה שהיא על וינדוז.

יש לי חבר שהיה מריץ שתי מכונות וירטואליות בו זמנית על המקינטוש שלו, אחד שמורידה סרטים באמצעות תוכנה מיוחדת שיש רק לוינדוס ואחת שהוא עובד עליה כדי לתכנת בויז'ואל סטודיו לפרוייקט באוניברסיטה, כשברקע הוא כל הזמן קופץ לOSX כדי להמשיך לעבוד על התוכנה שם.

והכל רץ חלק

פורסם

אז הפתרון שלך (לנייד שמיועד לעבודה) זה להריץ את XP בכל פעם שהוא צריך לפתוח מסמך אופיס/לגלוש ברשת/לתכנת אפליקציה?

ממש מציאותי.

זה גם ממש מציאותי לטעון שבשביל כל גלישה ברשת וכל פתיחת מסמך חייבים ווינדוס...

אתה יודע טוב מאוד שברוב המוחלט של המקרים אפשרי לעשות את הכל דרך OpenOffice.org או דרך Firefox.

חוץ מזה אשתי למשל לומדת על תוכנות של PC ותאמין לי היא בכל זאת מרוצה עד השמיים מהמקבוק שלה.

שאלתי אותה עכשיו עד כמה היא מרוצה מהסידור הזה "מצוין" ואם היא הייתה מחליפה את המחשב ב PC רגיל "בחיים לא".

וזאת אישה שכשרק התחלנו לצאת היא לא הייתה מוכנה להשתמש במק וטענה שהיא לא סובלת את המחשב הזה.

פורסם

FF עם IE tab לא אמור לפתור את הצורך בIE?

פורסם

בשביל IE tab עדיין צריך IE, כל מה שזה עושה זה להשתמש ב IE בלי לפתוח חלון נפרד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים