עבור לתוכן

כרטיס קול סאונד סטורם - האם חייבים להתחבר אליו רק עם חיבור דיגיטלי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

למי שזוכר ללוחות היוקרתיים שהיו מבוססים על צ'יפסט NFORCE 2 היה כרטיס קול מובנה איכותי מאוד מסוג SOUNDSTORM.

השאלה שלי היא כזאת האם כדי להנות מהאיכות של הכרטיס אני חייב להיות מחובר בחיבור הדיגיטלי של הכרטיס או שאם אני מחבר אותו לרמקולים או למערכת מיני בחיבור אנלוגי אני אקבל איכות של כרטיס AC97 פשוט של רילטק שקיים על הלוח.

הלוח הוא של גיגהבייט מדגם 7NNXP שמכיל את הכרטיס הזה וגם צ'יפ של רילטק. קצת מבלבל כל העניין הזה כאילו יש על הלוח 2 כרטיסי קול.

פורסם

הקטע של הכרטיס הזה הוא לא איכות קול פנומנלית אלא יכולת לדחוס לAC3 סאונד רב ערוצי בזמן אמת (למשחקים) מה שמאפשר קבלת סראונד ממשחקים גם כשמחוברים בצורה דיגיטלית לרסיבר 5.1. כדאי לציין שהדחיסה הזו היא תאורטית פוגעת באיכות, וסה"כ משפרת את השימושיות. כמובן שמי שמחובר ב 6 כבלים אנלוגים לא צריך דבר כזה.

בלי שום קשר בכל כרטיסי הרילטק און בורד (וגם רוב השאר שהם און בורד) ההבדל בין חיבור אנלוגי לדיגיטלי באיכות הסאונד הוא עצום.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היא אם אני מחבר את הכרטיס בחיבור האנלוגי שלו למערכת סטריאו (מה שיקרה בפועל) האם האיכות תהיה נמוכה? איכות של כרטיס רילטק AC97 ?

האופציה השניה שלי היא לבטל את הכרטיב OB ולחבר SBLIVE 5.1 .

פורסם

אם אתה מחבר באנלוגי כבר עדיף את הLIVE, אפילו בדיגיטלי המצב יכול להיות זהה.

הממירים האנלוגים שיש ברילטק און בורד הם פשוט תת רמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים