פורסם 2007 באוקטובר 2918 שנים היי ברשותי מחשב שברצוני להריץ עליו לינוקס, חלק מהיעדים של המחשב יהיו שרת דואר לארגון. כיצד מומלץ לחלק את 160GB שבהרד דיסק ?
פורסם 2007 באוקטובר 2918 שנים אין לי ניסיון עם זה אבל רני מניח שאתה יכול לבחור היכן לאכסן את הדואר ומכיוון שזה שרת אז הייתי הולך על משהו כזה4-5 גיגה למחצית השורש2-3 גיגה לתיקית הבית 1 גיגה לSWAPוכל השאר הייתי עושה איזו מחציה עם מערכת קבצים שתתאים לך (לפי המיילים ואופן תחזוקת השרת) ככה שהיא תיהיה נפרדת ומוגנת
פורסם 2007 באוקטובר 2918 שנים מחבר זה גם מה שאני חשבתי. 160GB מתוכם יש לנו לשימוש 156GB.5GB / ext33GB /home ext31GB swap147GB /var (לשרת דואר)עוד דעות?(יש עדיפות לext2 כאן? אולי בגלל היתרון בשחזור קבצים שנמחקו?)
פורסם 2007 באוקטובר 2918 שנים אני דווקא חושב שיש יתרון ל EXT3 אבל, אם השרת עמיד במיוחד = יש לו UPS ולא מתעסקים איתו יותר מדי, אלי אפשר לחשוב על דברים אחרים כמו RAIZERFS (א מה שזה לא יהיה) ויש עוד כמה מערכת קבצים ששוה להסתכל עליהם (מהרים מEXT3 אבל יהיה קשה ותר לשחזר כי אי "יומן", journal) בכל מקרה, כדאי להשאר על EXT3 כדי למנוע בעיות בקשר לחלוקה, אל תשכח להקצות /var בנפרד. מה לגבי המרט של השרת?
פורסם 2007 באוקטובר 2918 שנים מחבר לגבי זה אני לא יודע, אני רק צריך להחליט איך החלוקה של המחיצות תהיה.קראתי על ReiserFS, הבנתי שהיתרון של המערכת קבצים הזו שהיא מהירה במיוחד בעבודה עם קבצים קטנים, אך לא הבנתי מה החיסרון בשימוש בה כי היא כן מנהלת Journal (לפי ויקיפדיה).
פורסם 2007 באוקטובר 2918 שנים מחבר אז יש יתרון למערכת קבצים כזו בשרת דואר, סה"כ הוא מתעסק לרוב עם קבצים קטנים.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.