עבור לתוכן

(עדכון מצב סופי בהחלט) לאחר קניית מסך 2007FP.. (יש גם תמונות)

Featured Replies

פורסם

היי כולם!

בשעה טובה ומוצלחת קניתי סוף סוף את המסך מ-LCDTV לאחר קריאה עליו פה בפורום.

נכנסתי לחנות, השירות היה אדיב מאוד, איש המכירות פירק את המסך וחיבר אותו לאחד המחשבים ולמזלי לא היו פיקסלים שרופים.

הוא גם אמר לי על הדרך שאין באמת הבדל משמעותי בין פאנל PVA ל-I-SPS... ::)

בכל מקרה, המסך מדהים! ובהחלט הורגש מעבר לטובה ממסך 19 אינטש CRT שטוח לזה.

החיבור היה בקלי קלות, רק משום מה לא קיבלתי איתו כבל חשמל :nixweiss: אבל הסתדרתי בלעדיו.

קיבלתי מסך עם פאנל S-IPS, Rev 05 שיוצר ברפובליקה הצ'כית (צ'כיה בקיצור) ושוב, ללא פיקסל אחד שרוף. :smile1:

טיפ:

גיליתי שאפשר להיכנס לתפריט טכנאי של המסך רק ע"י לחיצה על "-" כשהמסך דלוק ולא חובה לכבותו ולעשות את כל הפרוצדורה שתוארה בפורום.

אולי זה פיצ'ר חדש של ה-Rev05.. ::)

תודה לכל חברי הפורום שעזרו לי בקנייתי וענו על שאלותיי!

להלן תמונות כמו שהבטחתי:

29102007324pv6.jpg

29102007327yc1.jpg

29102007330bt7.jpg

• תגובות 47
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

2) הבנתי שאת ה-Rev אפשר לבדוק רק על המדבקה שמודבקת על הקרטון של המסך? או ישנה עוד דרך?

אם המספר הסידורי נגמר ב-L - זה IPS. אם ב-S - זה PVA.

אבל זה כל-כך לא משנה, כי נורא קל להבדיל IPS מ-PVA: תציג רקע שחור לחלוטין (למשל מסך דלוק ולא מחובר למחשב) ותתבונן מהצד. ב-IPS השחור הופך לסגול בצורה ברורה מאוד.

3) ברזולוציה טבעית של 1600x1200 הגופנים לא יהיו קטנים מידי? (אני יודע שיש אפשרות איפשהו להגדילם ב-windows)

כרגע אני עובד עם מסך 19 אינטש של סמסונג ברזולוציה של 1280x1024, עם המסך החדש זה יהיה אותו גודל?

הם יהיו קטנים יותר ב-14% בערך.

4

) יש לי 6800GT ואני כמעט בטוח לחלוטין שהוא יתאים למסך מבחינת רזולוציה... ::) זה בסדר כן?

עוד לא ראיתי כרטיס מסך שיצא ב-10 השנים האחרונות ולא מסוגל היה להציג 1600X1200.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות! :xyxthumbs:

למרות שלא ממש ענית לי השאלה השנייה (לגבי זיהוי ה-rev של המסך) ::)

פורסם

נדמה לי שזה כתוב גם על המדבקה שעל הקרטון. בכל מקרה זה כתוב על המדבקה שעל המסך.

פורסם
  • מחבר

תודה.. ושאלה אחרונה אם אפשר..

מה עדיף? להשאיר אותו ברזולוציה הטבעית שלו ולהגדיל את הגופנים?

או להוריד אותו לאותה הרזולוציה שאני עכשיו נמצא בה? 1280x1024?

פורסם

ברזולוציה נמוכה מ1600x1200 התמונה לא תהיה חדה ולכן עדיף להישאר בה. (זה נכון לכל מסך lcd והרזולוציה הטבעית שלו).

פורסם
  • מחבר

מה שלא ממש הבנתי זה שנאמר שפאנל IPS הופך משחור לסגול אם מסתכלים עליו מהצד,

אז מה זה אומר לגבי זווית הצפיה של המסך?

הרי רשום 178 מעלות.. אני יראה הכל בגוון סגול אם אני ישב מהצד ויסתכל עליו?

בכל מקרה תודה לכולם.. אני עוד מעט נוסע לחנות ואדווח לכולם ברגע שהוא יהיה אצלי (יהיו גם תמונות)..

פורסם

לא, רק שחור עמוק הופך לסגול. ורואים את זה רק אם מדובר באזור שחור רציף גדול.

פורסם

מה שלא ממש הבנתי זה שנאמר שפאנל IPS הופך משחור לסגול אם מסתכלים עליו מהצד,

אז מה זה אומר לגבי זווית הצפיה של המסך?

בכל מקרה תודה לכולם.. אני עוד מעט נוסע לחנות ואדווח לכולם ברגע שהוא יהיה אצלי (יהיו גם תמונות)..

מחכים לדיווח.....

פורסם

1) האם סוגי הפאנלים האלה שנכתבו כאן בעבר למסכים מסדרת 2007FP הם עדיין נכונים כיום ל-Rev04 ?

כן, שים לב שיש חנויות שלא מאפשרות לבדוק את הפנל לפני הקנייה.

2) הבנתי שאת ה-Rev אפשר לבדוק רק על המדבקה שמודבקת על הקרטון של המסך? או ישנה עוד דרך?

הוא גם מצויין במדבקת הברקוד מאחורי המסך, אבל על הקרטון ניתן להסתכל לפני הקנייה.

3) ברזולוציה טבעית של 1600x1200 הגופנים לא יהיו קטנים מידי? (אני יודע שיש אפשרות איפשהו להגדילם ב-windows)

כרגע אני עובד עם מסך 19 אינטש של סמסונג ברזולוציה של 1280x1024, עם המסך החדש זה יהיה אותו גודל?

לא, הגופנים יהיו יותר קטנים דבר שדורש הסתגלות. כיבוי או כוונון של הcler type יכול לעזור. בסופו של דבר בגלל החדות והאיכות הגדולה של המסך ניתן להשתמש בו גם עם גודל הגופנים הקטן שלו.

לסיום: גם אם תקבל את הפנל PVA אל תתאכזב - אמנם הIPS קצת יותר טוב ממנו, אבל גם פנל PVA איכותי יותר מכל דבר אחר.

פורסם

תתחדש! :yelclap:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה..

אבל יכול להיות ששמתי לב לבעיה מסויימת ???

אני לא ממש יודע איך להגדיר אותה ואני מקווה מאוד שזה לא Bleeding או משהו כזה..

שמתי שומר מסך שיציג רק רקע שחור, ושמתי לב שישנה גם בהירות מסויימת בפינות משמאל למעלה ולמטה וטיפה גם בצד ימין..

אולי זה העיניים שלי או צורת הישיבה.. אם זה לא אז אני מקווה שאפשר לסדר את זה ע"י כייוונון ההגדרות..

כי המסך ממש מושלם וחבל לי כבר לקחת אותו להחלפה..

להלן תמונות, במציאות זה נראה פחות גרוע מאשר בתמונות..

צולם עם פלאש

http://img514.imageshack.us/img514/3590/pa300001xh8.jpg

צולם ללא פלאש

http://img180.imageshack.us/img180/2710/pa300005um8.jpg

מה לעשות?

יש אפשרות לשחק עם ה-Contrast או הבהירות על מנת לסדר את זה חלקית לפחות? :nixweiss:

פורסם

יכול להיות שמדובר בחוסר אחידות בתאורה. אין תאורה שהיא אחידה ב-100 אחוז, כי בכל זאת מדובר בהמון מנורות קטנות מאחורי הפאנל של המסך.

יכול גם להיות שמה שאתה רואה זה את השינוי שיש בשחור כשרואים אותו מהצד בפאנל IPS. האם המיקום של האזורים הבהירים יותר משתנה בהתאם למיקום הראש שלך ביחס למסך?

זה נראה עמוק בתוך התחום הסביר וקשה לי להאמין שזה מפריע למשהו.

פורסם
  • מחבר

תשמע המיקום שלהם משתנה כשאני מזיז את הראש אבל אני יושב במרכז ואני רואה אותם במרכז..

מצד שני זה לא ממש מפריע לי לפעילות שוטפת עם המסך, המסך איכותי כשלעצמו וכתמים האלה נראים פחות בהירים במציאות מאשר בתמונה..

ישנן איפשהו הגדרות אופטימליות למסך שאפשר לשים? או איזו תוכנה שעוזרת לעשות לו calibration יעיל?

ואם תוכל אולי לתת לי תמונה של מסך שמראה מה זה Bleeding אמיתי על מנת שאוכל להיות רגוע?

פורסם

אז לא הבנתי - במרכז או בפינות? לפי מה שהראית, יש בהירות מסוימת בפינות?

CALIBRATION את זה לא יפתור, והמסך מכוון די טוב מהקופסא. שים את הבהירות בין 30% ל-50% (תעלה גם מעל 50% כשאתה רואה סרט או משהו) ושחק עם ה-RGB ב-COLOR SETTINGS לקבלת תמונה אופטימלית.

חפש BACKLIGHT BLEEDING ב-GOOGLE IMAGES, אני בטוח שתמצא הרבה תמונות. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים