עבור לתוכן

עזרה לגבי לוחות אם ל-Intel® Core�2 Quad Processor Q6600

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני בונה לי מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים. כבר בחרתי מעבד והוא Intel® Core2 Quad Processor Q6600, אבל בכל מה שנוגע ללוח האם שכדאי לי להתאים לו אני מאוד מבולבל.

מה שאני יודע זה שה-chipset המתאימים הם 975x, p965 ו-p35. אבל אני לא יודע מה ההבדל ואיזה לוח אם לקנות. אני יכול לראות בברור לדוגמא שלוח האם של Asus שמבוסס על 975x עולה 1415 ואילו לוח אם אם של Gigabyte שמבוסס על p35 עולה בערך 560. אבל אני לא מבין למה הפער, מה ההבדל ומה יותר מתאים לצרכים שלי.

מישהו מעוניין להסביר?

פורסם

מוזר שמצאת את ה-975 במחירים כאלה, או שאלה לוחות ספציפיים שאמורים להיות גירסאות מיוחדות.

בכל מקרה, הצ'יפסט הכי חדש הוא ה-P35.

המלצה שלי עבור מעבד ה-Quad הוא ה-P35-DS3L של Gigabyte, החיסרון היחיד שלו הוא חוסר תמיכה ב-Raid.

אם אתה מעוניין ב-Raid לך על הגירסה השנייה שלו: P35-DS3.

שני הלוחות הנ"ל מבוססי הצ'יפסט החדש ויתאימו גם למטרת OC, אם מתוכנן.

פורסם

מה השימושים שלך במחשב ?

מתוכנן OC ?

מה התקציב ?

פורסם
  • מחבר

אם הייתי רוצה מפרט שלם הייתי מבקש, אבל אני בסך הכל מתעניין בלוח אם.

אני יודע שזה מאוד נבער לשאול את זה. אבל בשורה התחתונה: מה יתן ביצועים טובים יותר: p35 או 975x. אשמח להסבר אם למישהו יש כוח.

פורסם

כל מה שאתה צריך לדעת זה שצ'יפסט 975 ישן יותר מ-P35.

מן הסתם טכנולוגיה חדישה יותר תהיה עדיפה, הרי לא תרכוש לוח ישן כשבשוק יש לוחות חדישים יותר במחירים זהים כיום.

בוא נסכם את זה ככה, כמו שהייתה התקדמות טכנולוגית בזכרונות מ-ddr1 ל- ddr2 וכן הלאה, כך P35 הוא הצ'יפסט המתקדם יותר.

פורסם

^

צודק

והשאלות ששאלתי הן לגבי לוח לא מפרט

פורסם

מיותר לקחת QUAD למשחקים, הוא לא מנוצל (וכשינוצל אז יהיו מרובעים טובים יותר).

עדיף לקחת כפול ליבה זול ולהמהיר אותו אם רוצים ואת השאר לזרוק על כרטיס מסך.

פורסם

לי יש ציפסט של NVIDIA 680i אחלה לוח אם... ממליץ עליו.

פורסם
  • מחבר

מיותר לקחת QUAD למשחקים, הוא לא מנוצל (וכשינוצל אז יהיו מרובעים טובים יותר).

עדיף לקחת כפול ליבה זול ולהמהיר אותו אם רוצים ואת השאר לזרוק על כרטיס מסך.

וואו, אתה רציני?! כי השאלה הזאת באמת חלפה במוחי - האם המרובע בכלל יהיה מנוצל למשחקים. פשוט המחיר ירד ביותר מחמישים אחוז וזה נראה אטרקטיבי לאללה. אבל אני לא מעוניין להמהיר.

פורסם

מיותר לקחת QUAD למשחקים, הוא לא מנוצל (וכשינוצל אז יהיו מרובעים טובים יותר).

עדיף לקחת כפול ליבה זול ולהמהיר אותו אם רוצים ואת השאר לזרוק על כרטיס מסך.

לא מסכים עם זה. כבר היום מתחילים לראות הבדל (קטן אומנם) במשחקים החדשים ביותר, בין Quad ל Dual, וההבדל הזה רק ילך ויגדל עם הזמן. כבר על המשחקים הבולטים שעומדים לצאת בקרוב, מדברים שינצלו את הליבות הנוספות. אני בטוח שעוד שנה מהיום, כולם ימליצו לך על Q, למרות שעדיין יהיה הפרש דומה במחירים. ובכלל, "כשינוצל אז יהיו מרובעים טובים יותר" ... נכון, אבל רוב האנשים לא מחליפים מעבד כל שנה. לקח שנתיים לפיתוח משחקים שינצלו את הליבה הנוספת לאחר שיצאו כפולי הליבה. אני זוכר שאמשים המליצו לקחת חד-ליבה מהיר יותר על פני דו, עבור משחקים. אותו דבר קורה כיום.

איך שאני רואה את זה, ההבדל הוא:

Q - ביצועים טובים כיום בכל משחק, וביצועים טובים גם עוד שנה שנתיים.

E - ביצועים מצוינים כיום, אבל לא תרגיש בכל הבדל בין זה ל Q. וביצועים מתחת לממוצע, ולא בטוח מספקים במשחקים החדישים ביותר עוד שנתיים.

וזה רק במשחקים. כמובן, כמעט כל מחשב משמש גם לדברים אחרים.

פורסם

מה הבעיה לקחת E2160 שעולה 430 ש"ח ולהמהיר אותו ל - 3GHZ ? ייתן ביצועים מעולים למשחקים וישאיר 1000 ש"ח לשידרוג מעבד בעתיד.

ה - QUAD לא משתלם למשחקים, נקודה.

פורסם

לדעתי הכל עניין של תקציב.

אם אתם בתקציב לחוץ ובחירה ב-Quad תגרום להתפשרות בכרטיס המסך- תקשיבו להמלצה של דניס ותלכו על כרטיס מסך חזק למשחקים.

אך אם התקציב מאפשר מעבד חזק, התוספת ל-Quad היא ממש קטנה וזה חבל לא לקחת אותו.

הכל עניין של שיקולים וכמו שרואים יותר ויותר תמיכה בכפולי ליבה? מרובעי ליבה גם יתמו וינוצלו.

אז נכון שייצאו טובים יותר אח"כ, אבל זה הטבע של התעשיה הזו. אז לא תקנו היום כי תחכו לגירסה המשופרת הבאה? נו באמת, לא יהיה לזה סוף.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאני לא יודע להמהיר. ובפעם האחרונה שקראתי לגבי המהרה הבנתי שזה כרוך בהשקעת כסף נוסף בקרור וכדומה.

פורסם

דווקא לא, להמהיר E2160 ל - 3GHZ אפשר עם זכרונות 667MHZ פשוטים, לוח P35 זול ואפילו עם קירור סטוק (למרות שאני ממליץ על הפריזר של AC שאפשר לקנות ב - 110 ש"ח).

החיסכון פה גדול ומשתלם, ללמוד לעשות OC זה עניין של קצת קריאה בפורום.

פורסם

מיותר לקחת QUAD למשחקים, הוא לא מנוצל (וכשינוצל אז יהיו מרובעים טובים יותר).

עדיף לקחת כפול ליבה זול ולהמהיר אותו אם רוצים ואת השאר לזרוק על כרטיס מסך.

בדיוק.

אני לא מבין את הטעם בזה שאנשים שלא משתמשים ב-QUAD רוכשים אותו, למה? לבזבז כסף? קח את ה-500 ש"ח האלה וצא למסעדה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים