עבור לתוכן

כיצד ניתן לדעת אם הכרטיס מסך נדפק?..( AMD-ATI Sapphire X1900XTX 512MB )

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי AMD-ATI Sapphire X1900XTX 512MB עם גוף קירור של Zalman CNPS9700 (אני מקווה שאני זוכר נכון)

כשאני משחק אני לעיתים רואה עיוותים, כלומר פתאום יוצאים משולשים ממקומות לא קשורים, יש קפיצות כאלה, והטקסטורות לעיתים צבעוניות מהבהבות..

האם זה אומר שהכרטיס שלי נדפק?..

זה קורה בעיקר במשחקים החדשים (World In Conflict, Call of Duty 4), כאשר הכרטיס מגיע לאזור ה 70c - 75c מעלות... (LOG של ATITool)...

תודה.

פורסם

אני ממש לא חושב שהוא נדפק.. אם הוא היה נדפק לא הייתה רואה כלום.. במיוחד לא משחקים.

אבל לפי הטמפרטורות הכרטיס חם ויש מצב שזה יזיק לו ובאמת הוא יוכל לההרס בעוד תקופה כלשהי.

דבר ראשון נקה אבק מהמאוורר שעל הכרטיס.. במידה והטמפ' לא יורדות תנקה את כל המארז מאבק, בנוסף תבדוק אם הקירור יושב בצורה נכונה ומהאוורר מסתובב ללא בעיות.

כנראה שהמשחקים הללו גורמים עומס רב על הכרטיס ואז נגרם למשחק עיוותים וכד'.

במידה וזה עדיין ממשיך תגיב פה.

פורסם

תוריד את התוכנה ATI TOOL

ותריץ בדיקת ארטיפקטים.

ותראה אם יש בעייה.

פורסם

70 מעלות זה לא נורמלי לכרטיס הזה?

יש לי גם כרטיס כזה אבל ת'אמת הרבה זמן לא בדקתי מידות חום.... אבל אני זוכר שהוא היה מגיע לאיזה 65 במאמץ

לפותח הדיון, הכרטיס לא ב OC?

פורסם

תרשום את דגם הכרטיס בכותרת.

פורסם

תבדוק דרייברים, למשל הייתי משתמש בדרייבר 7.2 אבל בקרייסיס הוא לא תפקד כמו שצריך אז הורדתי את הדרייבר העדכני

והכל יסתדר.

פורסם
  • מחבר

תוריד את התוכנה ATI TOOL

ותריץ בדיקת ארטיפקטים.

ותראה אם יש בעייה.

הרצתי , לא מוצא כלום במשך 10 דקות.. (בעזרת התוכנה הזו בדקתי טמפרטורות)

70 מעלות זה לא נורמלי לכרטיס הזה?

יש לי גם כרטיס כזה אבל ת'אמת הרבה זמן לא בדקתי מידות חום.... אבל אני זוכר שהוא היה מגיע לאיזה 65 במאמץ

לפותח הדיון, הכרטיס לא ב OC?

מסתבר ש 70 מעלות זה נורמלי לכרטיס הזה, למעשה בקירור סטוק הוא עלול להגיע אף ל 80 - 85 מעלות.

והכרטיס אינו ב OC

תבדוק דרייברים, למשל הייתי משתמש בדרייבר 7.2 אבל בקרייסיס הוא לא תפקד כמו שצריך אז הורדתי את הדרייבר העדכני

והכל יסתדר.

אכן יכול לעזור, אני אתקין עכשיו ואבדוק, תודה.. (לפעמים יש דברים ששוכחים שצריך לעשות מהתחלה :) )

פורסם

זה לא בגלל חימום זה בטוח,מהסיבה הפשוטה שאפשר להגיע עד ל106 מעלות ללא באגים.

בין 106 ל 126 (בערך) יש באגים ומעל זה הכרטיס נשרף...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים