עבור לתוכן

הבעיות הכי מוזרות שניתקלתי בהתקנת אובונטו 7.10

Featured Replies

פורסם

התקנתי אובונטו 7.10. על פניו ניראה כאילו ההתקנה עברה חלק. בחרתי בשפה עברית להתקנה וברזולוציה של 1024X768.

לאחר ההתקנה שמתי לב שלא זוהה החיבור לאינטרנט. מלבד זאת הכל ניראה יפה.

עשיתי BOOT לחלונות כדי לבדוק את חיבור האינטרנט דרך חלונות. (לא הייתי בטוח אם זו לא בעית ראוטר...). חיבור הרשת בחלנות, תקין.

עשיתי BOOT ללינוקס והפתעה.. הלינוקס עלה ברזולוציה של 800X600.

ניסיתי לשנות רזולוציה (כבר עשיתי זאת בעבר עם פקודות SUDO ב-2ALT+F והפתעה נוספת: מקבל הודעה שאין לי AUTORIZATION לשנות את הקובץ.

לא מצאתי בשום מקום אפשרות להכניס סיסמת מישתמש.

ניסיתי גם לערוך את קובץ MENU.LST ב- GRUB כדי שברירת המחדל האוטומטית לBOOT תהיה חלונות. (יש גם משתמשים אחרים במחשב...) אך שוב לא ניתן לשמור את הקובץ אחרי שינוי. GEDIT מודיע שאין AUTORIZATION, ואין שום מקום ידוע לי שניתן להכניס סיסמא.

סגרתי ופתחתי מחדש, תוך שאני מקפיד מאוד לוודא שאני מכניס נכון את שם המשתמש והסיסמא ושוב הפתעה- מוזרה ביותר. הלינוקס עלה ברזולוציה של 600X480.

לא ניתן לערוך קבצים או לעדכן או לעשות פעולה כל שהיא שמצריכה סמכות ROOT.

המחשב הוא P4 3.2 GH עם 1GB זיכרון, כרטיס מסך VIA-S3 על הלוח. בחלונות עובד תקין, המסך ברזולוציה של .1280X960

מישהו ניתקל בכזו בעיה?

פורסם

שלום תפתח XTERM או כול SHELL אחר

ותריץ - su

ואז תשים סיסמה של ROOT

ותעדכן אותנו

פורסם

גם לי הייתה את אותה הבעיה חוץ מהעובדה שאצלי זה קיבל סיסמא ונתן לי אישור.... ואז איפשהו שיניתי את דגם המסך שלי והרזולוציה נורמאלית .... עכשיו יש לי רק אינטרנט לגלישה בפיירפוקס (שיניתי משהו בהגדרות שלו) , לצערי גם איכשהו הKERNEL שלי לא הכי מעודכן לפי מה שהבנת ואני לא יודע איך לעדכן אותו .... מישהו?

פורסם

באובונטו חשבון root מנוטרל (זב אחד מהיתרונות של ההפצה הזו).

כדי לבצע פעולה שמצריכה הרשאות root צריך לעשות עם הפקודה בתוך sudo

לדוגמא

sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

ובתגובה לבקשת הסיסמא לתת את הסיסמא האישית.

גם בכלים גרפיים שדורשים הרשאות, כמו מנהל החבילות נותנים את הסיסמא האישית.

פורסם

1. אני לא יודע עד כמה ביטול הרוט הוא יתרון, לא בעיה להחזיר אותו ואני דווקא מעדיף לפעמים לעבוד עם חשבון רוט (במיוחד כשאני מריץ פקודות ארוכות)

2. אני די בטוח שלאובונטו יש כלי מובנה לטיפול ברזולוציות וכדאי להשתמש בו במקום הפקודה הזאת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים