עבור לתוכן

E6850 @ 4300MHz on Air! מעשה במעבד אחד קטן וביג טייפון גדול

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם.

ריבוי הפרוייקטים כאן לאחרונה(דגש על זה של xVertigo ו-Nimrodim) בהחלט עוררו מהומה חיובית, וכולי תקווה שיותר אנשים יבחרו לשתף אותנו בהצלחותיהם ובניסיונותיהם.

אין ספק שהחבר'ה כאן העירו קצת את העניינים, וגם בי התעורר שנית הרצון לבצע קצת ניסויים בעצמי. לצערי הרב החומרה שבידי כבר נבדקה והוכחה כמאכזבת למדי באוברקלוק, אך בכל זאת החלטתי לתת לעניין ניסיון שני, והתוצאות היו מפתיעות מאוד.

ולדיציה מקסימלית הייתה בדיוק ב-4300MHz. למען האמת הצלחתי לגרד עוד כמה מגה הרצים, ודווקא היה נראה שאצליח יותר, אך לאחר שפרסמתי את הולידציה התברר לי שגרסת ה-CPUz שלי אינה מעודכנת, ולכן אי אפשר לפרסם את הפרוייקט. לבסוף המעבד החליט שהספיק לו לעבוד בתדרים כאלה גבוהים ולא הסכים להניב תדר גבוה מ-4300MHz(כמובן שמדובר בתדר מקסימלי ולא יציב).

בשביל התדר הזה הזדקקתי למתח מטורף - 1.75v-1.8v. יש לציין שהP35-DQ6 שבו השתמשתי הוא בעל VDROP ו-VDROOP מינימליים, ולכן זהו(פחות או יותר) המתח האמיתי שהמעבד קיבל.

257320.png

SPI נלקח בתדר 4100MHz, והניב תוצאה מעט טובה יותר מזו המפורסמת בת'רד התוצאות בסטיקי:

spirecordjl3.png

השתמשתי ב-Big Typhoon VX משום שזהו גוף הקירור היחידי שנמצא ברשותי כרגע, אך היות והמשטח כבר מיושן ולא חלק, החלטתי לבצע לו לאפינג קל. לצערי הרב מצאתי רק נייר זכוכית אחד ונאלצתי להסתפק בזה אז העבודה רחוקה מלהיות מושלמת, אך היא בהחלט סיפקה את הסחורה:

cimg0293wz7.jpg

cimg0294yp7.jpg

ל-BT הוספתי מספר מאווררים מלמעלה, כפי שעשיתי בעבר, אך כדי לייעל יותר את זרימת האוויר הוספת שני מאווררים קטנים בין הסינק לבלוק עצמו. את כל המערך אטמתי עם איזולירבנד כדי למנוע בריחת אוויר לצדדים. הנה מעט תמונות של המערכת שיבהירו את העניין:

cimg0299bw3.jpg

cimg0300eb1.jpg

cimg0303lp2.jpg

cimg0304ws1.jpg

זהו לבינתיים, עד הפעם הבאה ;)

פורסם

אחלה תוצאה גיא! :xyxthumbs:

שוב התרחקת ממני בSPI , עד שהתקרבתי כ"כ... :'(

הP35-DQ6 מרשים ;D

פורסם

אחלה תוצאה גיא :xyxthumbs:

נראה לי ששכחת לציין את המפרט... :-\

פורסם

אחלה אחי תציין מיפרט מלא

ותגיד קניתה את המעבד?

פורסם
  • מחבר

לא שכחתי לציין ;).

מדובר בP35-DQ6, מעבד E6850. את המפרט המלא אפרסם בימים הקרובים, לא שזה רלוונטי כל כך.

פורסם

:yelclap: תוצאות יפות...

תגיד.. לאיזה טמפ' הגעת במתח הזה?

פורסם

יפה, אכן מתחים מטורפים.

serverfirelc7.gif

פורסם

nice nice

עבודה יפה 8)

פורסם

המצב הכלכלי של צוות האתר קשה, הא(מריץ את המערכת מעל מגש קרטון ;))

פורסם

בכמה המעלות השתנו בהוספת המאוררים?

זה לא יוצר מערבולות אויר?

פורסם

כרגיל מדהים!

:xyxthumbs:

אהבתי את המודים למאוררים - SHROUD\AIRDUCT מעורר השראה.

פורסם
  • מחבר

הירידה בטמפ' היא מאוד משמעותית, לא בדקתי בדיוק.

ה-BT VX היה גמור ממש. קיבלתי טמפ' של 40-45 במנוחה בסטוק עם המעבד. ניקיתי אותו לגמרי מאבק, עשיתי לאפינג לבסיס והוספתי את המאווררים.

לאחר כל התהליך גם במתחים 1.45+- עדיין נהניתי מטמפ' זהה לטמפ' החדר(כ-25 מעלות).

CT שהייתה מותקנת אצלי במחשב החליטה לגרום לריסטרטים במתחים גבוהים(אין קשר לחוסר יציבות). לכן לא בדקתי טמפ' במאמץ במתחים הגבוהים באמת אך לא בטוח שהם היו סבירים. הביוס דיווח על 41 מעלות ב1.8-1.85V. הצלחתי גם להעלות את המחשב ולעבוד איתו במתח 1.85V מה שכבר מראה על הישג מדהים. אלה מתחים לא נמוכים בכלל גם לקירור מתחת לאפס.

פורסם

אני אומר שצריך לתרום איזה TR ULTRA EXTREME או TUNIQ לHWZONE , שיהיה מעניין ;D

אני בטוח שהם היו מגלחים עוד כמה מעלות ועוזרים לOC גבוה יותר...

פורסם

מחזק ;)

פורסם

וואו, אחלה תוצאה :)

ותגיד, זה ממש עוזר שמשייפים את התחתית של הקירור? כי החלפתי לא מזמן משחה טרמית אבל לא שייפתי את התחתית שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים