עבור לתוכן

חימום יתר

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,קניתי מחשב חדש ביום חמישי,יום שישי הרכבתי אותו והיום,יום שבת שמתי ווינדוס והכל עובד טוב ויפה,המשחקים טסים כי המחשב שלקחתי חזק ואיכותי...

אבל...

נתקלתי בבעיה קטנה\גדולה שהמחשב מתחמם,ממש מרגישים את זה כשנוגעים בו,יש לי מארז של טרמאלטייק סופראנו עם מאווררים והכל וספק של טרמאלטייק 550W,למה הוא מתחמם?

אם צריך להציג את המפרט של המחשב שלי תגידו.

תודה.

פורסם

מועבר לפורום קירור.

פורסם

פליטת חום מהרכיבים גורמת גם להתחממות של המארז וזה דיי טבעי (לדעתי).

תן את המפרט שלך כולל סוג המארז (אם אפשר גם תמונה) ונראה אם אכן הסירקולציה אצלך היא אופטימאלית.

פורסם

בדר"כ חימום של המארז עצמו נובע מחימום יתר של הספק כוח, תבדוק שזה באמת הוא ושהמאורר שלו פועל כמו שצריך.

פורסם

בדר"כ חימום של המארז עצמו נובע מחימום יתר של הספק כוח, תבדוק שזה באמת הוא ושהמאורר שלו פועל כמו שצריך.

צודק. זו גם יכולה להיות בעיה אם לא המרכזית.

אצלי למשל הוא עובד בשאנטי (Enermax Lib' 500W) לא שזה מפריע לי, להפך, הוא עובד סבבה ולא שומעים אותו,

אבל המארז חם.

פורסם

תעלה תמונה של הטמפ' של המחשב שלך מ-EVEREST.

ככה יהיה אפשר לדעת מה המצב האמיתי.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה בדקתי טמםרטורה ב-BIOS אחרי ששיחקתי בו קצת והרצתי אותו וזה מה שיצא לי:

System Temoerature:63

CPU Temperature:53

והמארז מלמעלה דיי חם,ככה שכנראה שזה מהספק.

הרכיבים שלי הם מעבד QUAD

כרטיס מסך Leadtek Geforce 8800 GTS 320M

לוח אם Gigabyte 965P-S3

המארז הוא של טרמאלטייק סופראנו עם החלון בצד,כל המאווררים פועלים.

ספק הכוח הוא של טרמאלטייק גם ומספק 550W,אמרו לי שאצטרך 500 גג למחשב כמו שלי,חשבתי לעצמי שאלך על אפילו טיפה יותר,שיהיה אקסטרה,אז לקחתי 550.

למעבד יש קירור לא סטנדרטי ולדעתי אחד שעושה את העבודה שלו כמו שצריך(Scythe Samurai).

אז מה יכולה ליהיות הבעיה?

פורסם

בקשר לספק זה בסדר גמור השיקול שעשית.

בקשר לטמפרטורה, לדעתי אין הרבה מה לעשות. אולי להרים את הסל"ד של מאוורר הספק אבל זה אני לא יודע איך.

אתה יכול לנסות מוד שאני רוצה לעשות והוא להוסיף מאוורר על המארז, מעל הספק.

צריך לעשות חור והכל אבל נראה לי כדאי. את המאוורר עצמו להפעיל בסל"ד נמוך כדי שלא ירעיש.

פורסם

כמה מאווררים יש לך במארז?

פורסם
  • מחבר

3 מאווררים שבאו עם המארז,אחד בצד על המכסה,אחד של ה POWER,ואחד מתחת לספק,במקביל עם היציאות של לוח האם.

פורסם

אתה יכול לנסות מוד שאני רוצה לעשות והוא להוסיף מאוורר על המארז, מעל הספק.

צריך לעשות חור והכל אבל נראה לי כדאי. את המאוורר עצמו להפעיל בסל"ד נמוך כדי שלא ירעיש.

לא מעל הספק, יותר נכון באמצע הגג של המארז, עשיתי את זה השבוע וזה מקרר פלאים.

בקרוב תמונות.

פורסם

תבדוק את הכיוון של המאווררים.

שהמאוורר הקדמי יכניס אוויר והאחורי יוציא אוויר.

ואולי שווה לנסות להחליף אותם במאווררים יותר חזקים.

מאוורר נוסף מלמעלה אכן יוציא הרבה חום מהמארז, עקב ההתנהגות הטבעית של אוויר חם לעלות למעלה ולהתצטבר בחלקו העליון של המארז.

בנוסף, אם באמת הספק הוא זה שמחמם, אז המאוורר הנ"ל יסייע לקרר את הסביבה שלו.

פורסם
  • מחבר

אגב שמתי לב שהחימום בעצם נובע מהצורב שלי!

צורב DVD של PIONEER...

אני מכניס דיסק,מויא אחרי 2 דקות והוא כבר חם,הצורב ממש מתחמם,זה צריך ליהיות ככה? ???

פורסם

כן.

פורסם

טוב אז ככה בדקתי טמםרטורה ב-BIOS אחרי ששיחקתי בו קצת והרצתי אותו וזה מה שיצא לי:

System Temoerature:63

CPU Temperature:53

והמארז מלמעלה דיי חם,ככה שכנראה שזה מהספק.

הרכיבים שלי הם מעבד QUAD

כרטיס מסך Leadtek Geforce 8800 GTS 320M

לוח אם Gigabyte 965P-S3

המארז הוא של טרמאלטייק סופראנו עם החלון בצד,כל המאווררים פועלים.

ספק הכוח הוא של טרמאלטייק גם ומספק 550W,אמרו לי שאצטרך 500 גג למחשב כמו שלי,חשבתי לעצמי שאלך על אפילו טיפה יותר,שיהיה אקסטרה,אז לקחתי 550.

למעבד יש קירור לא סטנדרטי ולדעתי אחד שעושה את העבודה שלו כמו שצריך(Scythe Samurai).

אז מה יכולה ליהיות הבעיה?

אתה מטגן את המעבד שלך וגם את הלוח אם שלך, תגיד מרחת מישחה טרמית על המעבד?

סידרת כבלים?

אפשר ליפרוט איפה ממוקמים המאווררים של המארז שלך? עם הם מוציאים אוויר או מכניסים?

תעלה להם את המהירות ל-100%, ותסדר כבלים תיראה עם יש שיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים