עבור לתוכן

מה ההבדלים בין השפות c c+ ו c++

Featured Replies

פורסם

C+?

עדיף ללמוד קודם HTML ואז לעבור לתיכנות. ::)

• תגובות 37
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תעשה new project, תריץ אותו, תעשה ctrl + alt +del לך ל Processes חפש שם את התוכנית, ואז תבין על איזה 15 מגה אני מדבר.

קודם כל לא הבנתי אותך נכון, חשבתי שאתה מדבר על התקייה עצמה של הפרוייקט ולא על הזכרון שהוא תופס בזמן הריצה.

זה נכון שתוכנית ב C# תתפוס יותר זכרון בגלל שהיא מה שנקרא managed (היא צריכה את הJIT ושאר הרכיבים של ה .Net).

אבל אצלי למשל הרצתי עכשיו פרוייקט שכולל בסביבות ה 10K שורות קוד שמחולקות לכמה DLL-ים ומקצה יחסית הרבה זכרון (מקצה הרבה אובייקטים, הרבה Collection-ים למיניהם) והוא תופס בין 15-17 מגה (תלוי בשימוש). זה מראה לך שמעבר לזכרון המינימלי שתופסת ה .Net עצמה תוכנית ב C# לא כזו "מנופחת".

פורסם

אבל היא עדיין "מנופחת" בכל"מ.. אז אין מה לעשות.

זה מסתכל שתוכנות ב c++ יכולות לקחת 500k.

פורסם

אתם כלכך צריכים יעילות תכתבו באסמבלי..

פורסם

אבל היא עדיין "מנופחת" בכל"מ.. אז אין מה לעשות.

זה מסתכל שתוכנות ב c++ יכולות לקחת 500k.

לא ממש. הספרייה של c++ לכשעצמה לא מאפשרת לך לבנות GUI למשל ולכן אתה צריך toolkit נפרד (אלא אם כן אתה מזוכיסט והחלטת לעבוד ישירות מול Win32 api למשל). מהניסיון שלי עם mfc למשל תוכנית בסיסית תופסת בסביבות ה 4 מגה.

אבל זה לא העיקרון. אם ממש חשובים לך הביצועים והזכרון שתתפוס התוכנית בזמן הריצה אז כמובן ש c++ עדיפה (אגב אני אוהב לעבוד עם c++ שלא תבין אותי לא נכון). אבל אתה לא יכול לפסול שפה רק בגלל שהיא צורכת יותר זכרון בזמן הריצה. גם ל c# יש יתרונות על c++ ואתה צריך לעשות את השיקולים שלך כשאתה בוחר את השפה שאיתה תבנה תוכנה מסויימת.

פורסם

למה לא נכון?

console application גם כן תופס 15 מגה ב c#.

אותה האפליקציה ב c++ יכולה לקחת 500k.

פורסם

אצלי console app פשוט שכתוב ב c# תופס בסביבות ה 4-5 מגה. אם אתה מדבר גם על התהליך vhost שרץ עם התוכנית אז תדע שהתהליך משמש למטרות debug ולא אמור להיות מופץ עם התוכנית.

פורסם

הקמפול בC# הרבה יותר מהיר.

גם הכתיבה בC# תהייה מהירה יותר. אם אתה מחפש קלות כתיבה, תלך לC#, ולא לC++.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים