עבור לתוכן

בחירת LCD

Featured Replies

פורסם

קניתי LCD סמסונג LA37S81B (הכוונה הייתה לקנות R81 אבל לא היה)

אחרי שבוע של צפייה מרובה בטלוויזיה התאכזבתי למדי

יחס ניגודיות של 1:7000 אבל זה עדיין מציק

וזמן תגובה של 8MS ממש מציק (מלא מריחות בסדרות וסרטים בשידור הוט)

במחשב (מחובר בDVI לHDMI ראו מעולה וגם הייתה אפשרות של 1080I)

החלפתי לשארפ 37WD1E ועכשיו אין מריחות

אבל יש "פאקים" אחרים:

- כתוביות נראות עם קוים כשהן מופיעות ונעלמות (DEINTERLACE גרוע למדי במעבד)

- מדי פעם עדיין שמים לב לעניין הניגודיות (כתוביות מופיעות בתמונה חשוך והיא נהיית יותר חשוכה ולהיפך)

- הכל נראה כמו צילום על מסך כחול או כמו איכות של טלנובלות (נראה מצועצע למדי)

השאלה היא האם להחליף את השארפ לR81 או לקחת דגם אחר טלוויזיה

חבר המליץ לי לקחת פלאזמה במקום LCD מאחר ורוב הצפייה בטלוויזיה הוא בטלוויזיה ולא סרטים (מחשב או DVD) או משחקים (PS2 - ראו מצויין ב2 הטלוויזיות)

אני מחפש מישהו עם ניסיון למדי (רצוי עם 3 הטלוויזיות הנ"ל - שארפ 37WD1E סמסונג LA37R81B וLA37S81B) שיוכל להמליץ לי ו/או לפתור לי את הבעיה (עם המלצה על כבלים איכותיים למשל)

פורסם

איך חיברת את ממיר ההוט לסמסונג?

פורסם

בקשר לצפייה בטלוויזיה, כדאי לקנות טרנסקודר + איזולטור לממיר + כבלים איכותים = איכות טובה יותר, אבל לא הרבה עושים את זה חח.

חבר שלך באמת צודק, עדיף לשימושים שלך פלזמה - יש המון דגמים, תכתוב לנו תקציב ונוכל להגיד לך מה כדאי לך.

שתי המסכים של סמסונג לא ממש אידיאלים לשימושים שלך והשארפ עדיפה עליהם ואם אתה לא מרוצה אז באמת עדיף לבדוק פלזמות.

פורסם
  • מחבר

את הממיר לסמסונג חיברתי בRCA (ראו בסדר, פרט למריחות - זה עד כדי כך ישפיע?)

בקשר לתקציב גם הR81 וגם השארפ עולות בערך 9K (ראיתי שיש גם פלאזמות במחיר הזה) ככה שהתקציב שלי הוא בערך 10

הייתי מרוצה מהS81 (ואני מניח שהשינוי בינה לבין הR הוא מינורי) ואני מרוצה גם מהשארפ

הבעיה היא שלכל אחת יש את החסרונות שלה

בסמסנוג יש את המריחות (ושוב, אני בספק שכבל איכותי SCART לRCA יפתור לי את זה כי זה נראה כמו עניין של זמן תגובה) ועניין הכההות במקרים מסויימים

ובשארפ העניין שהתמונה מוזרה (כמו שאמרתי, נראה כמו צילומי לפני מסך כחול) ועניין הDEINTERLACE של הכתוביות

בחנות ראיתי את הR81 (אמנם 32" ולא 37) מול השארפ, בשארפ עניין הכההות הרבה פחות בולט לעין כמו בסמסונג

עיזרו לי... אני גזור :)

פורסם

אני לא מצליח להבין אם החסרונות שאתה מדבר עליהם מפריעים לך כל כך או לא.

כי אם לא אז אתה יכול להישאר עם LCD, אבל לדעתי לשימושים שלך עדיף פלזמה - Q91 של סמסונג 42".

היא עולה בין 8K ל-8.5K והיא מעולה..!

תבדוק את הנושא.

פורסם

אם אין לך מריחות בסרטי DVD אין סיבה שיהיו לך מריחות בשידורי HOT אלא אם זה בעיה אצלהם (איכות שידור גרועה).

בכל מקרה הבנתי שיש שיפור משמעותי במריחות בין composite ל s-video לטובת ה s-video כמובן, מומלץ לשנות.

בנוגע לטלוויזיה, יכול להיות שבדגם S (כמו ב R) יש אפקט שנקרא movie plus שבמידה והוא על on זה גורם למריחות. צריך לבטל אותו ואז לבדוק.

לי יש את ה r81b בגודל 40". בסרטים אין מריחות, וכנ"ל לגבי yes.

לגבי ה contrast אין שום בעיה שנראת לעין גם בדגם ה S, יכול להיות שהיה פגם בטלוויזיה..

בכל מקרה אם אתה רוב הזמן צופה בשידוי HOT מומלץ לשקול מסך פלזמה כגון ה Q91 של סמסונג.

לפי הביקורות הוא מצויין...

בסמסנוג יש את המריחות (ושוב, אני בספק שכבל איכותי SCART לRCA יפתור לי את זה כי זה נראה כמו עניין של זמן תגובה) ועניין הכההות במקרים מסויימים

ההבדלים בעובי/איכות הכבל הם מינוריים לעומת החלפת סוג החיבור. תנסה לעבור ל s-video כמו שהצעתי.

פורסם

Amnesia, לא יודע, עד כמה האיכות יכולה להיות טובה בשידורי HOT :nixweiss:

אבל אני אישית לא ממש אהבתי את האיכות של צפייה בכבלים ובלווין דרך המסך שיש לך, אבל לא ניסיתי בגודל הזה - קטנים יותר.

אבל לכל השאר זה פשוט מסך מדהים!!

באמת שווה לו לקחת את ה-Q91.

פורסם
  • מחבר

תודה

אני אשקול בחיוב את עניין הפלאזמה

השאלה היא איך היא תתמודד עם מחשב וDVD (יש מצב שהמחשב ישמש בתור DVD)

(אני יודע שאני מבקש הרבה... פה הדילמה שלי, על מה אני מוכן לוותר )

הפלאזמה או כל פלאזמה אחרת יודעת להתמודד טוב עם HTPC? (מחובר בכבל DVI לHDMI)

אגב מחשב, הסמסונג (S81) אכלה בלי בעיה ניסיון להפעיל 1080i לעומת השארפ שסובלת מרעידות קשות ב1080i

פורסם

אם היית מרוצה מה S81 תנסה להחזיר אותה הבייתה ולנסות את מה שאמרתי.

הייתי היום אצל חבר שיש לו את הדגם ב 42 " ואין לו מריחות ב HOT.

אני מניח שהייתה בעיה בטלוויזיה או בהגדרות בממיר.

פורסם
  • מחבר

כן

יש מצב שאני מחזיר את השארפ ולוקח R81

כמה שאומרים שהשארפ יותר טובה, הR81 נראה לי עושה עבודה הרבה יותר טובה

עכשיו רואים יותר טוב בשארפ (אחרי ששיחקתי קצת עם ההגדרות בהתאם להמלצה של מוכר של BIGBOX והחלפתי כבל - למרות שהכבל לא ממש השפיע באמת) אבל עדיין יש פיקסול פה ושם (תלוי בערוץ בעיקר) והיא עדייין לא מתמודדת עם 1080i שהמחשב משדר לה (כבל DVI לHDMI) - משהו שהסמסונג S81 אכלה בלי מלח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים